JO9-1 opnieuw niet opgewassen tegen Victoria: 9-1

Victoria JO9-1 – BFC JO9-1: 9-1 (3-0). Doelpunt: Joaquim.

Het was gisteren alweer de 5e dit seizoen dat we mochten aantreden tegen Victoria, dit keer bij hun in Loosdrecht. Blijft speciaal deze ontmoetingen tegen de vorige club van trainer Hendrin. Ze beschikken over een bijzonder getalenteerde 2008-lichting, waarvan we al een paar keer zwaar klop hadden gehad. Alles blijft echter mogelijk; zo wonnen we de enige andere wedstrijd op hun grondgebied in de najaarscompetitie nog terecht met 2-1. Al zit de 2-10 thuisnederlaag van begin februari bij de meesten net wat verser in het geheugen 😉

Deze nieuwe uitdaging moesten we helaas wel aangaan zonder coach Hendrin, die rond die tijd ook met zijn O15-team moest aantreden. Mooi was dat Jesper, de coach van de JO8-1, bereid was hem te vervangen. Top Jesper en ook dank aan de familie Ravensbergen voor het transport!

De blessureperikelen blijven de gemoederen bezig houden in het team. Het herstel van de chronische hielblessure van Maurits gaat de laatste weken gelukkig zeer voorspoedig. Voor het eerst in twee jaar was hij afgelopen week na de trainingen pijnvrij; terecht feeststemming dus. Inmiddels weer volop genieten van het enorme voetballende vermogen van deze topper! Het herstel van Merlijn die met dezelfde aandoening kampt gaat wat langzamer, maar ook hij kon gisteren wel opnieuw weer wat minuutjes maken. Ook scherpschutter Mats K was gisteren gelukkig weer van de partij nadat hij de wedstrijd van vorige week nog moest overslaan. Het slechtste nieuws van de week was voor FC Utrecht-speler in spé Scott, die een aanslag op zijn enkel in de wedstrijd tegen Waterwijk van vorige week allerminst goed verwerkt had getuige de krukken die hij gisteren moest gebruiken om zijn teamgenoten langs de kant te kunnen aanmoedigen. Hopelijk gaat het snel weer beter Scott! Vanwege deze nieuwe blessure was ook Tobias uit de JO9-2 (naast Pepijn en Joaquim) uitgenodigd om vooral de verdediging te ondersteunen waar nodig. Dank Tobias!

Niet voor niets dat bovenstaand kopje zo lang is; want het echte voetbalverslag hou ik dit keer bewust een beetje kort (compensatiegedrag). De uitslag doet immers al vermoeden dat er niet veel hoogtepunten waren, en dat schrijft toch veel leuker 😉 Victoria heeft zoals eerder genoemd een sterk team en was gisteren ook prima in vorm. Niet dat wij zo slecht waren, maar als dat alles in de gehele linie net allemaal wat minder is, ben je toch vrij kansloos. In de eerst helft liep Victoria al snel uit naar 3-0, en was het vooral aan keeper Siem te danken dat bij rust niet een (veel) grotere stand op het scorebord stond. In het begin van de tweede helft ging het ook nog wel redelijk en na het puntertje van Joaquim dat de 4-1 betekende in de 29e minuut was er zelfs weer een sprankje hoop op een goed resultaat. Maar daarna maakte Victoria goed duidelijk dat dat er niet in zat en liep met fraai voetbal alsnog uit naar een 9-1 overwinning.

Lang treuren met deze nieuwe nederlaag kunnen we niet. Want inmiddels is de volgende ronde in het bekertoernooi ingepland welke aanstaande woensdag al gespeeld zal worden. De “volkomen willekeurige” loting heeft ons gekoppeld aan niemand anders dan… Victoria!! En opnieuw is het strijdtoneel Loosdrecht. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, we beginnen gewoon weer de wedstrijd op 0-0. Bekeren blijft altijd apart, dus wie weet kunnen we nu wel voor een stunt zorgen. En met een beetje een goede wedstrijd in de benen is het ook wel zo lekker om zaterdag in de competitie Ajax te mogen ontvangen. We gaan er dus voor!!

Ilja Smits
Teamleider JO9-1