JO9-1 net tekort tegen Waterwijk: 0-2

BFC JO9-1 – Waterwijk JO9-1: 0-2 (0-0).

Vandaag speelden we onze vierde wedstrijd op rij thuis aan de Meerweg. Tegenstander was dit keer Waterwijk. Niet de minste; in de najaarscompetitie liepen ze de titel dankzij 1 doelpunt op doelsaldo mis en in de lopende voorjaarscompetitie staan ze bovenaan. Toch speelden wij al twee maal met 1-1 gelijk tegen ze, al was dat bij de laatste wedstrijd vooral te danken aan een uitblinkende keeper Siem. Maar het geeft aan dat het team ons ligt en dat er opnieuw mogelijkheden zouden komen tegen dit team.

Dat was dan ook de boodschap van trainer/coach Hendrin voorafgaand de wedstrijd in de kleedkamer, vooral om ook vertrouwen en moed in te praten gezien de uitslagen van de afgelopen weken. In de kleedkamer was het goed om Maurits en Merlijn na lange tijd weer in wedstrijdtenue aan te treffen. Hoewel zeker nog niet topfit en het afwachten blijft hoe hun verdere herstel zal verlopen, hadden ze ook afgelopen maandag al deels meegedaan in een leuke oefenwedstrijd tegen Elinkwijk en zouden ze vandaag weer wat minuten kunnen maken. Doseren blijft echter het devies. Ook Timme, die vorige week nog geblesseerd afhaakte in de wedstrijd tegen Buitenveldert was weer van de partij. Daartegenover was het Mats K (de veelscorende spits van de laatste weken) die deze week aan de beurt was. Hij blesseerde zich woensdag op de training en moet het even rustig aan doen. De verwachting is dat hij volgende week weer van de partij is. Gelukkig waren Pepijn en Joaquim er nu ook weer bij als gewaardeerde vaste invalkrachten.

De eerste helft van de wedstrijd waren de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Maurits die als centrale spits startte bikkelde weer als vanouds en buitenspelers Pepijn en Joaquim vielen op door hun fraaie individuele acties. Dat was ook zeker het geval voor Boet die daarnaast een tomeloze inzet liet zien. Voor Merlijn was het nog zichtbaar wennen bij zijn invalminuten, maar hij is het voetballen zeker niet verleerd. En ook de defensie stond weer traditioneel goed met Mats P, Timme, Scott en Jesse. Wel spannend dus, maar heel veel kansen vielen er niet te noteren. Wel waren er een aantal hachelijke situaties voor beide doelen die niet tot doelpunten leidden. Hierdoor werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

De voorspelde mogelijkheden waren er dus inderdaad wat een spannende tweede helft beloofde. Met de juiste woorden van Hendrin in de rust waren de manschappen klaar om weer vol gas te gaan in de 2e helft en te strijden voor de overwinning. En gestreden werd er. Ook zeker door Waterwijk al werd dat een enkele maal wel wat te letterlijk genomen. Bij een veelbelovende uitbraak van BFC werd Scott hard en pijnlijk onderuit gehaald. Hij kon de wedstrijd op zijn tandvlees uitspelen, maar inmiddels zijn er krukken in zijn huis waargenomen. Hopelijk heeft hij geen blijvend letsel opgelopen. Aan de andere kant van het veld leek plotseling Waterwijk te scoren, al was daar even plotseling (buitenspeler!) Boet die met een perfecte sliding op de bal dit wist te voorkomen. Even daarvoor had hij met een beetje geluk de 1-0 kunnen scoren met een schot van afstand. Ook Waterwijk bleef af en toe gevaarlijk en bij een hoekschop in de 33e minuut waren zij het die uit de kluts de 0-1 scoorden. Wat jammer! BFC probeerde het daarna nog wel, maar kwam niet echt meer tot een slotoffensief. Het was uiteindelijk Waterwijk dat in de 40e minuut zelfs de 0-2 maakte, waarna de wedstrijd direct werd beëindigd.

Jammer van het resultaat jongens, maar absoluut weer een goede wedstrijd na de wat mindere van de afgelopen weken! Nu weer omhoog kijken want er volgen de komende weken leuke wedstrijden. Volgende week op bezoek bij Victoria (altijd leuk en vooral voor trainer Hendrin ;-)) en daarna in april 2x tegen Ajax. Dus hopen dat Maurits en Merlijn dan opnieuw van de partij zijn en dat Mats K en Scott ook weer hersteld zijn!

Ilja Smits
Teamleider JO9-1