JO9-1 krijgt pak slaag van Buitenveldert: 6-1

Buitenveldert JO9-1 – BFC JO9-1: 6-1 (3-0). Doelpunt: Mats K.

Net zoals de JO8-1 van BFC speelden ook wij vandaag in alle vroegte bij Buitenveldert. Een tegenstander die we in de voorjaarscompetitie onder ons hadden gehouden, maar waarvan we wel met ruime cijfers hadden verloren (0-4). We waren dus gewaarschuwd.

Mats P was weer van de partij, Merlijn nog niet vanwege zijn blessure. Ook Maurits was niet geheel fit; dinsdag was hij op het schoolplein ongelukkig gebotst tijdens het voetballen (waarmee anders? ;-)) en werd hij op brancard en met ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig werd uiteindelijk slechts een lichte hersenschudding geconstateerd en was hij vandaag genoeg hersteld om mee te doen. Voor de zekerheid werden wel weer opnieuw Pepijn en Joaquim uit de JO9-2 opgetrommeld om de gelederen te versterken.

Misschien was het aanvangstijdstip van 8:30 uur de boosdoener, of de plotselinge “warmte” terwijl de jongens net aan de kou/rijp/sneeuw/ijs gewend waren, of de verwarrende situatie met al die BFC-jongens bij een uitwedstrijd (ik moet wat verzinnen) … feit was wel dat het team niet bepaald scherp aan de wedstrijd begon. En voorafgaande de wedstrijd werd daar nog wel op gehamerd aangezien we in de eerdere wedstrijd tegen Buitenveldert al na 20 seconden op een 1-0 achterstand stonden. Nu had dat ook kunnen gebeuren, maar werden de eerste kansen nog gemist voordat het in de 3e minuut alsnog 1-0 werd voor Buitenveldert. Niet veel later werd het ook 2-0. Via een klutsbal werd de bal richting keeper Siem getorpedeerd die daar totaal niet op had gerekend en derhalve mistastte.  Het team liet zich gelukkig niet helemaal van de wijs brengen en kwam langzaam wat beter in de wedstrijd. Ondanks wat kansjes voor BFC maakte Buitenveldert nog voor rust de 3-0 na een knap uitgespeelde aanval.

Na rust was er wat meer beleving en strijdlust. Hierdoor werd het spel ook een tikkie beter en creëerde BFC ook meer kansen. Helaas gingen deze het doel niet in. Aan de andere kant van het veld had Buitenveldert daar minder moeite mee. Na nog een paar vloeiende aanvallen en sterke individuele acties scoorden zij nog 3x waardoor de tussenstand op een zeldzame 6-0 werd gebracht. Pal voor tijd werd nog wel voor de eretreffer gezorgd. Een vrije trap van Scott landde op de lat en werd vervolgens in de scrimmage voor het doel door Mats K ingetikt. Alsnog een beetje gejuich, maar de wedstrijd werd daarna direct afgefloten en was het gejuich vooral bij de tegenstander hoorbaar.

Jammer van deze uitslag, hand in hand met de uitslag van de wedstrijd van de JO8-1. Een week met goede trainingsactiviteiten werd helaas niet omgezet in een goede wedstrijd. Kan gebeuren, en volgende week tegen Waterwijk kan het weer helemaal anders gaan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! 🙂

Ilja Smits
Teamleider JO9-1