JO9-1 is beter, maar verliest in een spannende wedstrijd van AFC: 1-2

BFC JO9-1 – AFC JO9-1: 1-2 (0-1). Doelpunt: Maurits

Eindelijk was het vandaag weer zover. De jongens van de JO9-1 mochten na een welverdiende vakantie aan de bak in de voorjaarscompetitie met meteen een kraker tegen AFC. De training is een tijdje geleden al hervat, maar wedstrijdminuten waren door de meeste jongens nog niet gemaakt vanwege de recente Hollandse winterperikelen. Dus stonden de jongens vandaag te popelen!

Het team bestaande uit de broertjes Siem (keeper) en Boet, Scott, Timme, Jesse, Maurits, Mats P, Mats K en Merlijn is ingedeeld in een leuke voorjaarspoule met de leeftijdsgenootjes van AFC, Buitenveldert, Victoria en Waterwijk en de éen jaar jongere voetballertje van jawel Ajax. Wekelijks garantie op aantrekkelijk, hoogstaand voetbal; dat wordt dus smullen geblazen!

Vandaag was het team helaas niet helemaal compleet. Mats P was verhinderd en Merlijn zit voorlopig aan de kant met een vervelende groeiblessure aan zijn hielen waarvoor strikte rust voorgeschreven is. Maar met de goede bekenden Pepijn en Joaquim uit de JO9-2 (afgelopen seizoen beide deel uitmakend van de toenmalige F3) waren waardige vervangers gevonden met veel aanvallende impulsen. Voor ondergetekende was het wel een vreemde gewaarwording om zoonlief een beetje beteuterd naast zich te zien staan in een dikke winterjas i.p.v. de bekende BFC-outfit 😉

Voor deze wedstrijd bleek het een hele opgaaf om een scheidsrechter te vinden. Wellicht speelde de vorige wedstrijd tegen AFC in november daarbij een rol, waardoor deze wedstrijd door de ouders toch wel als beladen werd ervaren. Op het laatste moment werd echter Roy bereid gevonden om de wedstrijd te fluiten en dat deed hij vlekkeloos. Roy en ook Lisette: veel dank!

Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was waren de aanvallende intenties van BFC meteen duidelijk. Pepijn was in de basis begonnen als linksbuiten en stichtte al snel voor gevaar met een paar uitstekende individuele acties. Mede hierdoor had BFC licht veldoverwicht. Dit leidde tot wat kansjes met als grootste een vrije trap van Pepijn die door de keeper goed uit de hoek werd getikt. Gaandeweg de eerste helft kwam de wedstrijd meer in balans. AFC kwam er beter uit wat o.a. leidde tot een bal op de paal en vlak voor de rust voor de 0-1 uit een hoekschop. Heel jammer, maar er waren genoeg aanknopingspunten om er een mooie tweede helft van te maken.

Ook in het begin van de tweede helft waren de teams bijzonder aan elkaar gewaagd. Toch viel er opnieuw een doelpunt te noteren voor AFC, opnieuw uit een hoekschop. Hierdoor werd de stand op 0-2 gebracht, maar wie dacht dat er wellicht iets zou knakken bij BFC, kwam bedrogen uit. Dit moment leek wel het startsein voor een heus offensief. De ene na de andere aanvalsgolf beukte op de verdedigingslinie van AFC. Het waren o.a. een aantal denkbeeldige Hans van Breukelen-polletjes in het strakke biljartlaken van het kunstgrasveld dat ervoor zorgde dat grote mogelijkheden niet tot doelpunten werden gepromoveerd. In deze fase werd wel de aansluitingstreffer gescoord. In een scrimmage voor het doel bleek Maurits het sterkste en sluwste waardoor het 1-2 werd. De slotfase werd hierdoor bijzonder spannend, waarbij ook AFC nog een enkele keer goed uitbrak met een bal op de lat. Gescoord werd er niet meer, zodat de eerste competitiewedstrijd van het voorjaar helaas verloren ging.

Het team heeft wel absoluut een goede wedstrijd gespeeld en veel inzet getoond. Trainer/coach Hendrin complimenteerde de jongens na afloop dan ook terecht voor het spel tegen de sterke tegenstander die AFC is. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen in de uitwedstrijd tegen Buitenveldert!

Ilja Smits
Teamleider JO9-1