JO9-1 herpakt zich met gelijkspel tegen Waterwijk: 1-1


De jongens luisterend naar trainer/coach Hendrin voorafgaand de wedstrijd.
Van links naar rechts: Timme, de geblesseerden Maurits en Merlijn, vervolgens Jesse, Pepijn, Joaquim, Mats K, Mats P, Scott, Siem en Boet.

Waterwijk JO9-1 – BFC JO9-1: 1-1 (0-0). Doelpunt: Scott.

Na de 6-1 nederlaag van vorige week tegen Buitenveldert was het JO9-1 team dit weekend erop gebrand om beter voor de dag te komen. Inzet en strijd zijn doorgaans wapens van het team, maar juist dat was vorige week net iets minder. En dan wordt je genadeloos afgestraft op dit niveau. Dus dat moest beter. De tegenstander van gisteren was echter niet de minste. Waterwijk uit Almere liep in de najaarscompetitie het kampioenschap mis door op de slotdag welgeteld één keer te weinig te scoren. De eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie wisten ze te winnen van AFC; een zeer pittige tegenstander dus.

11 uur in Almere was een heerlijke aanvangstijd van de wedstrijd (uitslaaptechnisch gezien). En met de zachte temperaturen leek het ineens wel lente te zijn geworden. Prima voetbalweer dus, maar helaas wel met een nieuw blessuregeval. Maurits kampt al enige tijd met dezelfde groeiblessure aan zijn hielen als Merlijn en is waarschijnlijk voor langere tijd uit de roulatie. Met de vaste invallers Pepijn en Joaquim uit de JO9-2 werd het team weer aangevuld.

Met de uitslag van vorige week in het achterhoofd en de sterke tegenstander van vandaag voor de boeg werd de speelwijze wel weer iets aangepast door een extra verdediger achter de laatste linie te plaatsen. Door de afwezigheid van Maurits die deze rol vaker had ingevuld, was het nu de beurt aan Scott die op deze positie geplaatst werd.

Toch was het begin van de wedstrijd duidelijk voor Waterwijk. Siem moest al snel enkele malen optreden om een doelpunt te voorkomen. Gaandeweg de eerst helft kwam BFC beter in het spel. Strijd was er al vanaf minuut 1 en ook voetballend zag het er steeds beter uit. Een vlotte combinatie over veel schijven was daar een oogstrelend voorbeeld van. Dit leverde ook kansen op voor BFC, maar Mats K en Pepijn wisten het net net niet te vinden (allitereert lekker ;-)). Ook Waterwijk bleef gevaarlijk met onder meer een vrije trap die uiteen spatte op de lat. De rust werd echter bereikt met de brilstand.

Na de rust veranderde er niet heel veel aan dit beeld. Waterwijk had het overwicht met de beste kansen op een doelpunt, maar steeds meer werd duidelijk dat Siem de wedstrijd van zijn leven keepte met puike reddingen. Ook BFC kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar wist niet te scoren. Pas in de 31e minuut kon er eindelijk een doelpunt gevierd worden. Helaas was het wel Waterwijk dat alsnog keeper Siem wist te verschalken. 1-0 met nog minder dan 10 minuten voor de boeg. Dat was wel meteen het startsignaal om de tactiek met Scott als extra verdediger overboord te gooien en een extra aanvaller in te brengen. Al snel nam de druk toe. En met beloning, want drie minuten voor tijd werd een afvallende bal door Scott snoeihard ingeschoten, die ondanks (of wellicht dankzij) dat een tegenstander de bal nog wist te beroeren, onhoudbaar langs de keeper in de hoek van het doel belandde. De ontlading bij het team en de fraaie knieduik van Scott spraken boekdelen! De laatste minuten waren nog erg spannend, waarbij keeper Siem opnieuw enkele magistrale reddingen verrichtte; hij steeg echt boven zichzelf uit! Het eind van de wedstrijd werd gehaald met de 1-1 stand en dat leek voor ons team haast wel een overwinning. We zijn dan ook niet voor niks kampioen gelijke spelen 😉

Knappe wedstrijd jongens en goed hersteld van vorige week!!

Ilja Smits
Teamleider JO9-1