JO9-1 grijpt fraai de winst bij Victoria!

Victoria JO9-1 – BFC JO9-1: 1-2. Doelpunten: Mats K en eigen doelpunt.

Afgelopen week werd er logischerwijs en terecht haast meer over kleine rubberen balletjes gesproken dan dat er grote (voet)ballen over de velden rolden. Toch werd er op de meeste kunstgrasvelden vandaag gewoon weer afgetrapt, al krijgt het gebeuren zeker nog een staartje.

De wedstrijd van vandaag van onze JO9-1 tegen Victoria beloofde op voorhand een zware te worden, maar tegelijkertijd ook een bijzondere. Vorig jaar verloor de toenmalige F3 al twee keer vrij kansloos van dit team en vlak voor de zomervakantie ging de nieuwe JO9-1 pijnlijk onderuit met maar liefst 9-2 tijdens een oefenpotje. Dit seizoen ging Victoria ook voortvarend van start in de competitie al liepen ze vorige week tegen een zeperd aan tegen Zeeburgia. Een sterke tegenstander dus waarbij de speelwijze van de afgelopen weken ook nu weer het wapen moest zijn. Bijzonder was de wedstrijd omdat trainer Hendrin jarenlang bij Victoria zowel speler als trainer is geweest. Deze zomer kwam hij over naar BFC en vandaag kwam hij dus veel bekenden tegen. De tegenstander bestaat uit jongens die hij vorig jaar zelf geselecteerd en getraind heeft. We hadden dus het geluk voor de wedstrijd in de kleedkamer net wat meer details over de tegenstander door te krijgen dan gebruikelijk 😉 We moesten dan ook concluderen dat een overwinning niet alleen super zou zijn voor de jongens, maar ook wel een echt cadeautje voor de trainer 🙂

De speelwijze zoals we die de afgelopen weken met redelijk succes toegepast hadden, bracht nu toch wel een ander spelbeeld. Victoria had geenszins de overhand en BFC leek minder op de counter te loeren. Het ging eigenlijk behoorlijk gelijk op, waarbij de 1e echte kans van Victoria na zes minuten spelen wel een voorsprong voor hun opleverde. Na dit doelpunt veranderde er niet veel. Kansen waren spaarzaam, maar er werd erg veel strijd geleverd door beide teams. Halverwege de 1e helft kreeg BFC een vrije trap vrij ver van het doel af. De trap van Mats K werd dankzij de stuit echter verkeerd ingeschat door de keeper van Victoria waardoor de stand weer op gelijke hoogte werd gebracht. Knap staaltje! Tot de rust vielen er geen grote kansen meer te noteren en zodoende werd de ruststand 1-1. In de 2e helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Na een kleine 5 minuten verdiende BFC een hoekschop. Merlijn trapte de bal hard en laag voor het doel, waarbij een verdediger van Victoria de bal dusdanig raakte dat deze onhoudbaar voor de keeper in het doel verdween: 1-2 voor BFC! Daarna bleven meer echte kansen uit. De op komst zijnde overwinning kwam niet echt meer in gevaar, ondanks de blessuretijd die toch wel een tikkeltje aan de lange kant was… 😉

Zodoende werd na drie wedstrijden zonder winst (waarvan 2 gelijk) weer eens de volle buit behaald. Een geweldig resultaat voor de jongens en trainer Hendrin was dan ook trots en extra blij met deze speciale overwinning!

Volgende week mogen we thuis aantreden tegen Koninklijke HFC. Na drie sterke tegenstanders op rij gehad te hebben een team dat iets lager op de ranglijst staat, maar absoluut niet onderschat mag worden. Maar met het spel en vooral de vechtlust van vandaag maken we zeker kans op wederom een goed resultaat!

Ilja Smits
Teamleider JO9-1