JO9-1 geen schijn van kans tegen ontketend Victoria: 2-10

BFC JO9-1 – Victoria JO9-1: 2-10 (1-5). Doelpunten: Mats K (2x).

Donderdagavond werd de competitiewedstrijd tegen Victoria vervroegd gespeeld. Dit gaf de vaste invallers Pepijn en Joaquim de kans om ook op zaterdag met hun eigen team een wedstrijd te spelen. Fijn dat dit mogelijk was en dank voor het meewerken Victoria!

Er was Victoria veel aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten. In de najaarscompetitie won BFC nog met 1-2 tegen de vorige club van trainer/coach Hendrin, dus er werd met meer dan gemiddelde interesse naar deze wedstrijd uitgekeken. Inmiddels zijn de spelers goede bekenden van elkaar, want ook tijdens het gezellige oliebollentoernooi op Oudjaarsdag werden al vele onderlinge duels met elkaar uitgevochten.

Intussen wordt de geblesseerden-/ziekenboeg van BFC almaar groter. Naast de geblesseerden Merlijn en Maurits ontbrak helaas ook de zieke Mats P. Gelukkig was “Hooligan” Morris uit de JO9-2 bereid om zijn vrienden te helpen en kon hij als invaller optreden. Zijn bijnaam heeft hij trouwens te danken aan zijn Engelse moeder en zijn “alles-of-niets”-speelwijze 😉 En voor de vierde maal op rij waren ook Pepijn en Joaquim weer van de partij.

Eenmaal aan de wedstrijd begonnen liet Victoria er geen gras over groeien en kwam BFC nauwelijks in het spel voor. Al na een paar minuten werd er gescoord en na 10 minuten stond het 0-3 voor Victoria. Het systeem met extra verdediger werd al snel weggeschoven om voorin meer stootkracht te krijgen. BFC kreeg ook wel wat mogelijkheden. Een fantastische actie van Mats K dicht bij de cornervlag en evenzo mooie voorzet werd door Pepijn knap gecontroleerd, maar zijn schot kon nog net door een verdediger geblokt worden. Toch wist BFC te scoren. Pepijn stuurde Mats K diep waarna hij eerst zijn directe tegenstander te snel af was, vervolgens net op tijd de bal langs de keeper wist te tikken en uiteindelijk wel raad wist met het lege doel: 1-3. Dit doelpunt bracht ons weer dichterbij Victoria waardoor we een aantal minuten de hoop koesterden dat er weer sprake was van een echte wedstrijd. Toch wist Victoria nog voor rust 2x te scoren waardoor de rust met een 1-5 stand bereikt werd. Een stand die weinig perspectief biedt om nog te winnen, maar veel strijd en goed spel in de 2e helft is ook zeker wat waard. Afwachten wel hoe zo’n stand doorwerkt in de koppies van de jongens; 5 doelpunten tegen in één helft hadden ze dit jaar nog niet eerder meegemaakt.

In de tweede helft werd er eerst lang niet gescoord. Victoria was wel sterker, maar meer dan een knal van afstand op de lat leverde dat voor hen niet op. En zowaar scoorde BFC in de 28e minuut de 2-5! Uit een corner wist Mats K opnieuw een doelpunt te maken. Zou het dan toch nog kunnen? Dat kleine beetje hoop werd echter al snel weggespoeld, want vanaf dat moment ging het ineens heel erg hard. Victoria liet zien over hele goede spelers te beschikken en met erg mooie acties en goede doelpunten liepen ze in score snel verder uit. Intussen leken de BFC-jongens het een beetje op te geven waardoor de teller op het scorebord pas tot stilstand werd gebracht toen het 2-10 stond.

Een flinke oorwassing dus die we maar snel moeten vergeten. Komende weken even geen competitie op het programma, dus lekker trainen en vooral werken aan het moraal. Het team zit even in een mindere fase, maar ook dat hoort er helemaal bij en past in de ontwikkeling van de jongens.

Volgende competitiewedstrijd is pas op 4 maart, bij en tegen AFC. Als zijn herstel verloopt volgens planning, is Merlijn dan weer van de partij. Ander lichtpuntje is het goede nieuws dat Scott afgelopen week te horen heeft gekregen: hij is aangenomen door FC Utrecht en heeft inmiddels een contract getekend zodat hij vanaf volgend seizoen zijn kunsten bij de club uit de Domstad mag vertonen. Gefeliciteerd Scott!! Verdiend en erg leuk voor hem, maar we zullen hem wel erg gaan missen. Gelukkig zijn er dit seizoen nog genoeg wedstrijden te spelen waarbij Scott nog gewoon de BFC-kleuren zal vertegenwoordigen. Op dus naar een mooi vervolg van het seizoen; altijd blijven lachen! J

Ilja Smits
Teamleider JO9-1