JO9-1 bekert door na Bussumse broederstrijd.

BFC JO9-1 – SDO JO9-2: 7-2 (4-1). Doelpunten: Mats K (2x), Boet (2x), Timme (2x) en Joaquim.

Afgelopen tijd stond vooral in het teken van vakantie en oefenen. Op de woensdag voorafgaand de Krokusvakantie hadden we wel een heel mooi affiche met Twingames tegen Ajax op de Toekomst. De hele selectie O9-selectie was uitgenodigd om op de klein afgemeten veldjes te sparren met de O8-lichting van Ajax. Een hele mooie ervaring voor de jongens! Overall waren de jongens van Ajax wel een tikkie sterker, waarbij vooral het technische vernuft het verschil maakte. In de competitie treffen we dit team ook nog 2x; wellicht dan een ander beeld aangezien het op een groter veld meer aankomt op fysiek en loopvermogen.

Vorige week zaterdag stond een oefenwedstrijd tegen VV Woudenberg JO9-1 op het programma. Door de vele vakantiegangers werd er met een fantasieopstelling aangetreden. Drie jongens uit de JO9-1 (Timme, Scott en Jesse), vier jongens uit de JO9-2 (Timothy, Luuk, Boy en Beau), Lucas Voogd uit de JO9-3 en Thijs Ravensbergen uit de JO8-1 gave acte de présence. Het werd een mooie wedstrijd, die behoorlijk in balans was met over en weer kansen. Het verschil werd echter gemaakt door de spits van Woudenberg die wel heel effectief en knap met hun kansen omsprong. Uitslag daardoor 0-4 voor de bezoekers.

Maar gisteren ging het er dan weer echt om. Eindelijk de volgende ronde in de beker waar wel erg lang op gewacht werd! In november werd immers glansrijk de poulefase afgesloten na eclatante overwinningen op Zuidvogels JO9-1, Huizen JO9-1 en Wasmeer JO9-1. En met zo’n kleine 100 teams nog in de strijd werd het wel tijd voor een vervolg. Dat was gisteren dus en de loting was ons niet ongunstig gestemd. Die leverde namelijk een Bussums onderonsje op met SDO, maar dan wel hun 2e team. Het JO9-1 team van SDO had zich niet weten te plaatsen voor de volgende ronde.

Helaas waren opnieuw Maurits en Merlijn niet van de partij door hun chronische hielblessures. Moeilijk aan te geven wanneer zij weer kunnen meedoen. Gebleken is inmiddels wel dat dit een erg hardnekkige blessure is (Morbus Sever) en dat je nog beter je been kan breken. Want dan weet je tenminste waar je aan toe bent en wat je moet doen om te herstellen… Gelukkig stond Joaquim uit de JO9-2 weer paraat om met verve in te vallen.

Dan de wedstrijd. Zoals verwacht drukte BFC vanaf het eerste fluitsignaal op de verdediging van SDO, wat al na 10 seconden de eerste kans opleverde. Als snel volgden meer kansen voor BFC, maar toch was het SDO dat uit hun eerste kans de 0-1 maakte. Waar kenden we dat alweer van? In de eerste bekerwedstrijd van het seizoen tegen Zuidvogels keken we al vroeg tegen een 0-2 achterstand aan na een aantal kansen gemist te hebben. Toen werd het kwaliteitsverschil alsnog in de score uitgedrukt met een eindstand van 11-2. Ook nu bleef de achterstand niet lang staan. Mats K maakte al snel de gelijkmaker en Joaquim scoorde na een fraaie actie de 2-1. Nog voor rust zorgden Boet en opnieuw Mats K voor een 4-1 stand. Een echte stormloop werd het echter niet. Daarvoor was het spel niet zorgvuldig en sprankelend genoeg. In de 2e helft liep het team nog wel uit naar een 7-1 stand door doelpunten van opnieuw Boet en tweemaal Timme waarna SDO vlak voor tijd de eindstand op 7-2 bracht. Zeven hoogtepuntjes dus, samen met de fraaie nieuwe coupe van Jesse 🙂

Door dus naar de 2e ronde in de beker welke hoogstwaarschijnlijk al snel ingepland zal worden. Volgende week wacht het vervolg van de competitie met een thuiswedstrijd tegen Buitenveldert. Voor ons dit seizoen een angstgegner, hoog tijd om daar verandering in te gaan brengen!

Ilja Smits
Teamleider JO9-1