JO8-1 wordt knap derde op toernooi bij Ajax

BFC JO8-1 heeft woensdagmiddag van zich doen spreken. Op het befaamde Toernooi De Toekomst, wist het team de derde prijs in de wacht te slepen.

Na een voorspoedige reis arriveerde de Bussumse brigade op Sportpark De Toekomst. Op het trainingscomplex van Ajax moesten de spelers na het aanmelden nog een tijdje wachten. Dit gaf het team de gelegenheid om te wennen aan het idee van spelen op hetzelfde complex als Ajax. Toen om 14.00u het toernooi officieel werd geopend, waren de spelers dan ook helemaal op hun gemak.

De eerste tegenstander was Zeeburgia. BFC vloog uit de startblokken door al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Hierna verloren de jongens echter meer en meer de grip op de wedstrijd. Zeeburgia kwam verdiend op gelijke hoogte en pakte in de laatste minuut zelfs de drie punten. Het was jammer en ietwat onterecht dat de O8-1 ondanks deze prima wedstrijd met lege handen achter bleef.

Het winnen van de tweede poulewedstrijd tegen DCG was hierdoor bijna noodzaak geworden, wilden de O8-1 dit toernooi hoge ogen gooien. En zo geschiedde. DCG werd binnen 15 minuten getrakteerd op een 5-0 nederlaag, waarmee BFC zich dus uitstekend herpakte van de eerste wedstrijd.

Na 20 minuten rust gehad te hebben, stond de wedstrijd tegen A.V.V. Swift op het programma. Het duel mondde uit in een ware thriller. De gehele wedstrijd was BFC de bovenliggende partij, maar de vroeg opgelopen achterstand werd pas heel laat ongedaan gemaakt. Dankzij deze twee late treffers pakte BFC echter wel de volle buit: opnieuw een driepunter.

Om zich te verzekeren van een plaats in de kwartfinale, zou BFC ook de laatste poulewedstrijd moeten winnen. Tegen OSV liep het echter anders. Ondanks opnieuw een voortvarende start, werd de opgebouwde 3-1 voorsprong uit handen gegeven. In tegenstelling tot de eerste groepswedstrijd, hield BFC nu nog een punt over aan deze ontmoeting: 3-3.

Omdat BFC had verzuimd te winnen, was het grote rekenwerk genoodzaakt. Op basis van onderling resultaat werd toen bepaald dat de O8-1 alsnog tweede was geworden in Poule E. Omdat BFC als enige met vijf clubs in een poule zat, diende er nog een soort beslissingswedstrijd gespeeld te worden. Hierin was DCG opnieuw de tegenstander. Ditmaal werd er niet met 5-0, maar met 3-0 gewonnen. En zo maakte BFC zich op voor een plek in de kwartfinale.

Hierin stuitte BFC op een bekende tegenstander. In de competitie had de O8-1 al afgerekend met het Amsterdamse Pancratius, maar op een toernooi is alles anders. Ondanks dat gegeven moesten de Amsterdammers er opnieuw aan geloven: BFC won met 2-0 en stroomde zo door naar de halve finale.

Er moest nu met Hoofddorp worden afgerekend om een finaleplaats af te dwingen. Na een doelpuntloos gelijkspel in de reguliere speeltijd moesten penalty’s uit gaan wijzen wie zich voor de finale zou plaatsen. Deze nam Hoofddorp net iets beter dan BFC, waardoor BFC zich niet voor de finale, maar voor de strijd om de derde plek moest opmaken.

Voor de derde keer dit toernooi stuitten BFC op een Amsterdamse tegenstander. En niet zomaar een Amsterdamse tegenstander, maar Zeeburgia, de ploeg waar de jongens hun eerste poulewedstrijd ternauwernood van verloren. Een mooier moment om revanche te nemen, was er niet. En revanche nam de O8-1 dan ook. In een bloedstollende strijd werd Zeeburgia met 3-2 verslagen en zo de derde plaats veiliggesteld.

De derde plaats op een toernooi op De Toekomst, waar maar liefst 29 teams aan meededen, is een uitstekende prestatie. Met een beetje geluk had er zelfs nog meer ingezeten, maar met dit resultaat mag de O8-1 zich tevreden stellen.

Aankomende zaterdag wordt de competitie hervat. Om daarin de ongeslagen status te behouden dient er gewonnen te worden van VV Jonathan.

Uitslagen Toernooi De Toekomst:
Zeeburgia – BFC 2-1
DCG – BFC 0-5
A.V.V. Swift – BFC 1-2
BFC – OSV 3-3
BFC – DCG 3-0
BFC – Pancratius 2-0
Hoofddorp – BFC 0-0 (Hoofddorp wint na strafschoppen)
BFC – Zeeburgia 3-2