JO8-1 wint op bezoek bij HFC

BFC JO8-1 heeft in de competitie opnieuw weten te winnen. Op bezoek bij Koninklijke HFC werd al vroeg in de wedstrijd orde op zaken gesteld. 

Foto uit het archief.

Na een voorspoedige reis, arriveerde de O8-1 rond de klok van kwart voor negen in Haarlem. Een uur voor aanvang van de wedstrijd en de omstandigheden logen er niet om. HFC is één van de oudste voetbalclubs van Nederland en werkt haar thuisduels af op een zeer imposant complex. De geur van natuurgras komt je al snel tegemoet wanneer je door de mooie poort van Spanjaardslaan loopt. Niet verwonderlijk dat het bij de meegereisde fans al snel begon te kriebelen om de O8-1 in actie te zien.

De openingsfase van het duel was er ééntje die inmiddels tot kenmerkend kan worden beschouwd voor BFC O8-1. Vanaf het eerste fluitsignaal zaten de Bussumers kort op elke bal en werd HFC het voetballen onmogelijk gemaakt. Wanneer de O8-1 na goed drukzetten de bal had veroverd, werd er in de meeste gevallen iets goeds meegedaan. Getuige ook de openingstreffer. Verdediger Imraan aarzelde niet om hoog op het veld door te dekken en zag deze keuze beloont worden met balwinst. Vervolgens omspeelde hij één tegenstander en schoot hij de bal onberispelijk in het dak van het doel. Een puike treffer die symbool stond voor de strijdlust waarmee de O8-1 voor de dag verscheen.

Kort na deze formidabele opening vergrootte BFC de marge naar twee. Een afstandsschot van Aert belandde bij toeval voor de voeten van Faas. Omringd door drie Haarlemse verdedigers wist hij de bal knap vrij te maken voor zijn linkerbeen en toen was het hangen: 0-2.

Alsof het publiek nog niet genoeg verwend was, kwam BFC voor rust op 0-3. Een aanval uit het boekje stond aan de basis van deze treffer. Doelman Julius durfde ver in te dribbelen en kwam vervolgens met een uitstekende pass op Faas. Faas had vanuit zijn ooghoeken Casper al zien vertrekken en lanceerde de aanvaller met een perfecte steekbal. Voor Casper was het vervolgens een koud kunstje om te doen wat hij het liefst doet: scoren. Met links werkte hij de bal voorbij de goalie van HFC.

Vlak voor het rustsignaal moest BFC een tegentreffer incasseren. Uit een heerlijk ingeschoten vrije trap kwam HFC op 1-3. Imraan probeerde vervolgens nog middels een omhaal doel te treffen, maar zijn idee was mooier dan de uitvoering.

In het tweede bedrijf wist de O8-1 middels Ties nog drie keer te scoren. De aanvoerder tekende met een mooi afstandsschot, een knappe spitsengoal en een doelpunt na een goede individuele actie voor zijn hattrick en verschafte zijn team zo wat lucht in de slotfase. Nadat BFC had verzuimd om nog meer treffers te maken (Aert trof paal en lat en de goed spelende Hidde vond de doelman op zijn weg), moest het in defensief opzicht waken voor een opvallende ‘tegenstander’. De doorgaans zeer betrouwbare Rijk had alle pech van de wereld en zag liefst drie doelpunten via hem in zijn eigen doel verdwijnen. HFC kwam hierdoor nog terug tot 6-4, maar écht spannend werd het niet meer.

De O8-1 mag zich door de knappe overwinning nog altijd ongeslagen noemen in de Hoofdklasse 1. Komend weekend mag het team gaan proberen deze status vast te houden, wanneer Hoofddorp afreist naar de Meerweg.