JO8-1 winnen in de sneeuw

Terwijl de telefoon bij BFC de hele ochtend roodgloeiend stond over het al dan niet doorgaan van wedstrijden, hebben de mannen van BFC JO8-1 als net gehuldigde winterkampioenen hun naam eer aan gedaan.
De omstandigheden waren namelijk echt winters: de lijnen moesten zichtbaar worden gemaakt door kleine doeltjes als sneeuwschuiver over het veld te duwen, de sneeuw bleef maar vallen gedurende de eerste helft en de bal rolde eigenlijk nauwelijks meer.
De toeschouwers hadden zich massaal teruggetrokken in de kantine (skihut) totdat de wedstrijd tegen Sporting Martinus JO8-1 na 20 minuten vertraging alsnog doorgang vond.

Sporting Martinus had in de najaarscompetitie al laten zien over een goed ingespeeld team te beschikken en de heren van BFC JO8-1 hadden zich goed voorbereid op deze wedstrijd.
Toch wist de tegenstander zich als eerste een weg te vinden in de sneeuwlaag, in de tweede minuut werd door Sporting Martinus gescoord via een goed uitgespeelde aanval.

BFC wist hier al heel snel het antwoord op te vinden. Fedde zette goed door aan de linkerkant en kon met een strak schot een minuut later de gelijkmaker laten aantekenen.
Hierna zette BFC een tandje bij want deze wedstrijd vroeg om duelkracht. Daan speelde sterk en wist een aantal malen een hoekschop te forceren.
Zijn hoekschoppen zorgen telkens voor gevaar en een van deze hoekschoppen leidde tot een eigen doelpunt van Sporting Martinus.
Bij het in het spel brengen van de bal door de keeper van Sporting zorgde BFC er voor dat de verdediging onder druk werd gezet wat er toe leidde dat Oli dwars door het midden kon oprukken en mocht uithalen: 3-1.
De onderlinge duels werden steeds vaker in het voordeel van BFC beslist en regelmatig riep Jesper vanaf de zijlijn: “Goed! Sterk!”.
Vlak voor het einde van de eerste helft wist Hugo het net weer te vinden met een schitterende poeier onder de keeper door.

In de tweede helft werd net als in de eerste helft BFC eerst verrast door een doelpunt van de tegenstander, maar daarna trok BFC de wedstrijd weer gedecideerd naar zich toe.
Achterin heersten Tibbe, Oli en Tijn, op het middenveld waren Fedde en Thijs sterk in de duels, voorin wisten Daan, Hugo, Johan en Wessel druk op de tegenstander te houden.
Hugo bekroonde een sterke wedstrijd met een schitterende stift over de keeper en zorgde daarmee voor de 5-2.
Door een prachtige voorzet van rechts van Hugo werd daarna Wessel in stelling gebracht voor het slotakkoord: 6-2.

Het winterwonderland aan de Meerweg werd daarna met rust gelaten, want het resterende voetbalprogramma was afgelast.

Bouke