JO8-1 veel te sterk voor Sporting Martinus: 1-7

Het beloofde een mooie dag te worden, in ieder geval weertechnisch: met een frisse start, dat wel, maar ook zonnig. En vandaag mochten we aantreden tegen de nummer laatst uit de “Champions League” van het JO8 voetbal: Sporting Martinus. Een team dat erg verzorgd voetbal speelt, en ook enkele individueel sterke spelertjes heeft. Kortom: we keken ernaar uit.

Vandaag konden we gelukkig weer starten met Tijn (weer hersteld na een enkelblessure) in  de gelederen, en je kon merken dat dat voor rust in het team zorgde. Fedde en Tijn achterin geven Oli en Thijs de gelegenheid om zich meer met de opbouw te bemoeien waardoor de aanvallers (Wessel, Johan, Daan en Hugo) voor meer gevaar kunnen zorgen. En zo geschiedde. Vanaf de aftrap was het helder wie vandaag de lakens uitdeelde. En dat betekende veel druk naar voren, met meteen al veel kansen. Uit een corner was het in de 3e  minuut Johan die de bal met zijn rug in het doel liet belanden: 0-1. Martinus probeerde met goed combinatievoetbal wat terug te doen, maar in de laatste linie waren met name Oli en Fedde niet te nemen hindernissen. In de 7e minuut zette Thijs, na ook een goede ingreep, met een afgemeten pass Wessel aan het werk. Wessel bedacht zich niet al te lang en knalde vanaf ruim 20 meter de bal in de verre bovenhoek: 0-2.

Hoewel Sporting Martinus het bleef proberen; er was geen doorkomen aan, en keeper Tibbe hoefde nauwelijks echt in actie te komen. BFC bleef het spel bepalen en na een aanval in de 13e minuut was het wederom Johan die tot scoren wist te komen, ditmaal met een strakke schuiver: 0-3. Nog geen drie minuten later was het Hugo die na een assist van Wessel de 0-4 op het bord zette en vlak voor rust was het nogmaals Hugo, ditmaal na goed aangeven van Thijs, die de 0-5 maakte.

Dat was lekker rusten! Misschien wel iets te lekker, want direct na de start van de tweede helft leek de concentratie even weg te zijn, en wist Martinus de eretreffer te maken: 1-5. Nog geen minuut later maakte Daan namens BFC duidelijk dat dit slechts een incident was: na een fraai uitgespeelde aanval gaf hij de keeper het nakijken: 1-6. De wedstrijd was gespeeld. Er kwamen nog wel wat kansen voor BFC, waaronder weer een lekkere pegel van Tijn die op de lat uiteen spatte, maar deze gingen  er steeds net niet in. Gelukkig kwam er nog een fraai slotakkoord: na een onderschepping achterin stoomde Fedde (op de brommer!) door het midden op naar voren, waarna hij Hugo met een strakke passe vrijspeelde op links. Hugo slalomde zich langs twee verdedigers en zette zo Wessel vrij voor het goal: 1-7. Een schitterend staaltje teamwork!!

We hebben weer genoten van onze jongens en ook coach Jesper en teammanager Nicolette glommen van trots: vandaag stond het weer als een huis. Een mooie overwinning, waarmee de koppositie in deze sterke poule wordt vastgehouden. Op naar de volgende uitdaging!

RD.