JO8-1 trekt aan het langste eind na bloedstollend duel met Roda ’23: 3-2

Kunnen de mannen van JO8-1 de lijn doortrekken na de fantastische wedstrijd van vorige week tegen Volendam? Het antwoord is gelukkig positief, maar het ging vandaag niet vanzelf….
De start was nog wel veelbelovend want al in de eerste minuut was het Wessel die na een corner van Hugo de bal in het dak van doel kegelde. Daarna begon Roda’23 wat meer aan te dringen, wat in de 5e minuut resulteerde in de gelijkmaker: 1-1. BFC was daarna wel de sterkere partij, maar om onverklaarbare redenen wilde de bal er niet meer in. Voorin leek de echte scherpte er niet te zijn, maar dat kwam ook omdat Roda ’23 het achterin aardig op orde had. Gelukkig stond ook de defensie van BFC goed: als de tegenstander al een keer voorbij Oli en Thijs kwam dan waren daar altijd nog Tijn en Fedde om de gaatjes dicht te lopen. Met een gelijke stand werd de rust bereikt.
Na de rust een vergelijkbaar beeld: BFC het meest op de helft van de tegenstander, maar er volgde geen verlossend doelpunt. En zoals je dat dan wel vaker ziet: als je zelf vergeet te scoren, dan doet de tegenstander het. Een klein moment van verslapping en in de 34e minuut werd de 1-2 binnen geschoten. De koppies leken even te gaan hangen, maar coach Jesper bleef de rust zelve, en coachte de mannen weer naar voren. Begon de vermoeidheid Roda ’23 nu parten te spelen? Daan werd op links weer een plaag voor de defensie, en voorin wisten ze elkaar weer steeds beter te vinden. En toen was daar de 38e minuut: na goed doorzetten van Fedde kon Johan de 2-2 binnen prikken. Kort daarna kreeg Roda’23 nog een uitgelezen kans, maar met een moedige duik wist keeper Tibbe de bal van de pantoffel van de aanvaller te plukken en daarmee een bijna zekere treffer te voorkomen. In de omschakeling daarna was het wederom Johan die het hele team en de weer in groten getale aanwezige toeschouwers kon laten juichen: 3-2 in de laatste minuut!
Een verdiende overwinning als je kijkt naar het overwicht en de kansen in de wedstrijd, maar het had vandaag best anders kunnen aflopen. Hulde voor het team en de coach die met elkaar bleven knokken voor een goed resultaat.

Rene Daselaar.