JO8-1 toch nog ruim langs ADO ’20: 9 – 4!

Dit was op voorhand een wedstrijd die niet verloren kón worden, als je kijkt naar de posities op de ranglijst. ADO is tijdens de competitie in de plaats gekomen van de Koninklijke HFC, maar kon tot nog toe weinig potten breken. Het wedstrijdverloop liet vandaag een ander beeld zien, en de wederom massaal aanwezige ouderschare zat er niet altijd even ontspannen bij, in de (dat weer wel) comfortabele dugout.

Geheel tegen de traditie in kwam BFC in deze wedstrijd niet snel op voorsprong, terwijl het aantal kansen in de eerste minuten er niet om loog. Maar de bal wilde er niet in: hij ging naast, tegen de paal, of de keeper kon nog tijdig ingrijpen. In de 9e minuut was het (natuurlijk toch weer) Wessel die de 1-0 liet aantekenen. Je bent spits of je bent spits, nietwaar? Het tweede doelpunt kwam in minuut 11 op naam van Hugo (wat een mooie kopbal!) en 2 minuten later, na een fraaie assist van Thijs, kon Wessel de 3-0 maken. In de eerste helft kwam ADO eigenlijk nauwelijks op de helft van BFC, maar de eerste corner leverde wel het eerste tegendoelpunt op: 3-1. Met deze stand werd de rust bereikt.

 

 

 

Na de rust stond er een ander ADO: de aanvoerder/keeper uit de eerste helft bleek de dragende speler van het team te zijn, en dat hebben we geweten! Al was het eerst nog Oli die in de 27e minuut voor 4-1 zorgde. Daarna begon ADO onder leiding van de aanvoerder aan te dringen en uit twee dode spelmomenten wist ADO evenzoveel keer te scoren in twee minuten tijd: 4-3. In de dugout werd wat ongemakkelijk heen en weer geschoven, maar in de 35e minuut kwam ook de 4-4 nog op het bord: weer na een corner. Zou het dan uitgerekend tegen deze tegenstander mis kunnen gaan? Gelukkig niet. De ruggen werden gerecht, en het was Thijs die in minuut 39 de 5-4 binnen kon schieten. Het verzet van ADO was gebroken. Johan brak door op links en stelde met een fraaie assist Wessel in staat om de 6-4  te maken. Wessel ging daarna door voor het zevende en achtste doelpunt, de laatste na goed voorbereidend werk van Thijs. In de allerlaatste seconde zorgde Hugo nog voor de 9-4 na een assist van Oli, en daarmee kwam een toch wel verdiende uitslag op het bord.

De analyse van coach Jesper was dat er voetballend vandaag eigenlijk prima was gespeeld. Achterin zat het zoals gewoonlijk goed in elkaar, want Tijn en Fedde gaven geen kansen weg en zetten de voorhoede met goede passes aan het werk. Thijs en Oli controleren het middenveld en voorin zorgen Johan, Daan en Hugo steeds voor gevaar over de flanken, maar de bal wilde er vandaag gewoon niet meteen in. Dan maak je het jezelf wel lastig, zeker wanneer bij dode spelmomenten bij het doel van Tibbe de tegenpartij steeds net wat alerter is. Een leerpuntje.

Na deze inhaalwedstrijd staan de JO-8 1 op een fraaie 2e plaats die wordt gedeeld met AFC. De laatste wedstrijd van deze seizoenshelft, thuis tegen datzelfde AFC,  gaat bepalen wie zich “winterkampioen” mag noemen.  Wanneer deze wedstrijd zal worden gespeeld is op het moment van schrijven nog niet bekend: hou de site van BFC in de gaten en mis ‘m niet!

 

Rene Daselaar.