JO8-1 start nieuwe competitie met remise

BFC JO8-1 is de Hoofdklasse 1.0 ietwat teleurstellend begonnen. In eigen huis kwam het elftal niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

Na een prima serie oefenwedstrijden en de klinkende bekerzege van vorig weekend (12-2 overwinning op AS’80 O8-2), leek de O8-1 klaar voor de start van de nieuwe competitie. Als kampioen van de Hoofdklasse 1.2 mag BFC O8-1 zich nu op het allerhoogste niveau laten zien.

In Speelronde 1 van de competitie werd BFC aan PVCV, een ploeg die de O8-1 ook in de vorige competitie al trof, gekoppeld. De BFC-ers wisten eerder dit seizoen glansrijk te winnen, maar zoals iedereen weet, bieden prestaties uit het verleden geen garanties in het heden.

Om 8:30 uur klonk het eerste fluitsignaal: de voorjaarscompetitie was begonnen. Na een redelijke openingsfase, nam BFC via een treffer van Casper de leiding. De aanvaller zag zijn afstandsschot in de linkerbovenhoek tegen de touwen slaan: een voortvarende start. Lang kon de O8-1 echter niet van de voorsprong genieten.

Enkele minuten na de openingstreffer werd doelman Julius namelijk van grote afstand verrast. Een verdediger van PVCV besloot vanaf eigen helft aan te leggen voor een doelpoging, welke Julius, met dank aan het woud van veldspelers voor zijn neus, pas erg laat zag aankomen. De doelman ging, in een uiterste poging een tegentreffer te voorkomen, gestrekt naar de hoek, maar kon niet verhelpen dat PVCV met deze knal op gelijke hoogte kwam.

Waar deze onverwachtse tegentreffer voor de O8-1 wellicht had kunnen dienen als wake-up call, leek het tegenovergestelde zich vorm te geven. Volkomen van slag door de plotselinge gelijkmaker leek het alsof de BFC-ers blokkeerden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat een onherkenbaar BFC O8-1 even later zelfs op achterstand kwam.

Een lange bal van de doelman van PVCV werd door de BFC-verdediging niet goed verwerkt, waarna PVCV de gelegenheid kreeg om oog in oog met Julius op de 1-2 te komen. De aanvaller van de ploeg uit Vleuten faalde niet en benutte de buitenkans.

Om de malaise helemaal compleet te maken kwam PVCV ook nog op 1-3. De maker van de 1-2 nam ook de 1-3 voor zijn rekening. BFC werd op slag van rust in rouw gedompeld.

Het was vervolgens aanvoerder Boet die opstond en zijn ploeg de weg wees. Vanuit het middenveld creëerde hij een schietkans voor zichzelf. Deze moet je Boet niet geven, want een seconde later was de spanning terug in de wedstrijd. Door deze aansluitingstreffer leek BFC had geloof in eigen kunnen weer terug te krijgen.

Na rust golfde het spel op en neer. Imraan, Rijk en Faas werkte zich achterin een slag in de rondte om de tegenaanvallen te stuiten, terwijl Julius met enkele magnifieke reddingen zijn ploeg op de been hield. Ondertussen probeerde de aanvallers namens BFC gevaar te stichten, iets dat tot veel kansen leidde. Zo waren Aert en Boet beide dicht bij een treffer.

Nadat een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker in eerste instantie niet aan BFC besteed waren, kwam de O8-1 even later alsnog op gelijke hoogte. Een mooie bal van Julius kwam via Casper voor de voeten van Ties. Hij wist met een uiterste krachtinspanning een fractie eerder bij de bal te arriveren dan de uitkomende PVCV-goalie en schoot BFC weer naast PVCV: 3-3.

Ondanks enkele grote kansen, wisten beide teams hierna niet meer te scoren. Een gelijkspel was al met al een terechte afspiegeling van het spelbeeld. De O8-1 deed in weinig denken aan de aanvalsmachine uit de eerste seizoenshelft, waardoor het PVCV de kans bood met een punt uit Bussum te vertrekken.

De kop is eraf en de O8-1 weet vanaf nu wat het elke week kan verwachten.