JO8-1 pakt kampioenschap na sublieme overwinning in topper

BFC O8-1 heeft zich, met nog één duel te spelen, gekroond tot kampioen van de Hoofdklasse 1. In een clash met titelconcurrent PVCV gaf de O8-1 een galavoorstelling weg.

V.l.n.r. vieren Julius, Ties, Faas, Boet, Aert, Rijk, Casper en Imraan de overwinning.

Al voor aanvang van de wedstrijd werd duidelijk dat dit weleens een hele goede wedstrijd zou kunnen worden. De spelers waren geconcentreerder dan ooit tevoren. De opdracht was duidelijk: met hoge pressie en verzorgd voetbal zou PVCV bestreden gaan worden. Dit gebeurde nog altijd zonder de geblesseerde Rijk. Hij brak twee weken geleden zijn pols.

Ondanks de uitstekende voorbereiding, was de start weifelend. In de eerste minuut kon de O8-1 opgelucht ademhalen, toen een aanvaller van PVCV de bal rakelings naast het doel van Julius schoot. Vervolgens werd PVCV onschadelijk gemaakt. Imraan zette de toon door in een fel duel met zijn directe tegenstander aan het langste eind te trekken. Dit leek zijn teamgenoten het zetje in de juiste richting te geven.

BFC was heer en meester tegen de nummer 2 uit de Hoofdklasse 1. Via Casper kwam de O8-1 dan ook dik verdiend op voorsprong. De aanvaller faalde niet, oog in oog met de doelman van PVCV.

Kort hierna kwam Ties in de ploeg. Hij stond ook gelijk aan de basis van de 2-0. Nadat hoog druk zetten de O8-1 balbezit had opgeleverd, wist Ties de bal door de lucht bij Casper te bezorgen. Hij volleerde de bal met zijn linker tegen de touwen: een zeer knappe treffer.

Waar de O8-1 de touwtjes na een snel verkregen voorsprong in sommige wedstrijden weleens laat vieren, was daar tegen PVCV absoluut geen sprake van. De jongens waren hongerig en een 2-0 voorsprong had die honger nog niet gestild. Met uitstekend veldspel en diverse fraaie individuele acties werd PVCV de wil opgelegd.

Nog voor rust completeerde Casper zijn hattrick. Imraan nam van grote afstand het vijandelijke doel onder vuur, maar deze inzet ging uiteindelijk de boeken in als assist. Casper toucheerde de bal op het laatste moment nog met zijn knie en liet daardoor de doelman kansloos.

Tijdens de rust werden de puntjes op de i gezet. In de laatste minuten voor rust viel de organisatie meer en meer uit elkaar, dus deze moest worden herstelt.

Ook bij PVCV werden er wat dingen omgezet, waardoor BFC nog minder ruimte kreeg om op te bouwen. Desondanks probeerde de O8-1 er telkens voetballend uit te komen. Dit lukte meestal prima. Faas, Imraan en Boet wisten zich – ondersteunt door Julius – knap onder de druk uit te spelen.

Toch ging het ook een aantal keer mis, maar dan was daar altijd nog doelman Julius op zijn post. Hij onderscheidde zich in de tweede helft met een aantal puike reddingen en hield zodoende zijn doel opnieuw schoon.

In de slotfase werd het publiek nog getrakteerd op een heerlijke teamgoal. Waar eerder schitterende aanvallen niets hadden opgeleverd, was het deze keer wel raak. Ties verplaatste het spel naar Aert. Hij was naar binnen getrokken en had de bal nu goed voor zijn linker liggen. Vanuit zijn ooghoeken zag hij dat Boet over links was vertrokken. Met veel precisie werd hij gelanceerd. Boet wist de steekbal op waarde te schatten en rondde zakelijk af: 4-0.

Door deze hele knappe overwinning verzekerd de O8-1 zich één duel voor het einde van de najaarscompetitie van het kampioenschap in de hoogste klasse. In de Hoofdklasse 1 heeft BFC geen enkel punt verspeeld en geregeld mooie dingen laten zien.

Volgende week gaat het elftal nog op bezoek bij Buitenveldert en daar moet de reeks van louter overwinningen een passend slot krijgen.