JO8-1 ongeslagen kampioen, tijd voor een voorstelronde

Vorige week zaterdag al kroonde BFC O8-1 zich tot kampioen van de Hoofdklasse 1. Afgelopen weekend werd deze prestatie, na afloop van het in een remise geëindigde duel met Buitenveldert O8-1, gevierd.

Voor het eerst dit seizoen won de O8-1 niet. Desondanks wist het team de ongeslagen status dankzij een 4-4 gelijkspel te behouden. Na afloop van dit duel kregen alle spelers een kampioensschaal en werd er onder het genot van kinderchampagne uitbundig feest gevierd. De eerste prijs van het seizoen was een feit.

Wie zijn de mannen achter dit succes?

De spelers ontvingen allemaal hun eigen kampioensschaal.

Julius van Ieperen

Al vroeg in het seizoen manifesteerde Julius zich als doelman van het team. ‘Juul’ geldt als een zeer moderne keeper. Hij is het eerste station in de opbouw en raakt niet paniek wanneer de tegenstander alles hoog vastzet. Ook wist hij dit seizoen al meerdere clean sheets op zijn naam te schrijven. Mede dankzij een aantal heerlijke reddingen is hij de minst gepasseerde doelman van de competitie.

Imraan El Azouti

Samen met Julius heeft ook Imraan een belangrijk aandeel in het geringe aantal tegentreffers. Hij is als laatste man het slot op de deur en kenmerkt zich door fel maar correct verdedigende acties. Ook voetballend draagt Imraan inmiddels zijn steentje bij. Hij is in het bezit van een goede trap en weet hiermee geregeld van grote afstand te scoren. Eveneens noemenswaardig zijn de rushes die Imraan regelmatig vanuit achteruit tentoonspreid. Niet gek dat deze verdediger Sergio Ramos als grote voorbeeld heeft.

Rijk Arts

Inmiddels moet de O8-1 het al een aantal weken stellen zonder Rijk. De multi-inzetbare voetballer kampt met een polsbreuk, maar is op het moment van schrijven bijna herstelt. Voor zijn blessure viel Rijk op door zijn daadkrachtige verdedigende ingrepen en optimistische dribbels. Hij pikt geregeld zijn doelpunten mee en passeert zijn tegenstanders soms op onnavolgbare wijze. We kunnen niet wachten om Rijk weer op de velden te bewonderen.

Boet Groeneveld

Boet is de motor van het elftal. Hij moest even op gang komen, maar is inmiddels wekelijks één van de aanjagers. Boet is overal op het veld inzetbaar. Hij schroomt felle duels niet en heeft de zeldzame kwaliteit al te weten wat hij met de bal gaat doen, voordat hij deze goed en wel ontvangen heeft. Boet is de grappenmaker van het team, maar hij weet ook wanneer het nodig is om de mouwen op te stropen.

De ontlading was groot.

Faas van Rhee

Er zijn maar weinig spelers met het inzicht van Faas. Hij is overal op het veld te vinden, maar staat verdacht vaak op de juiste plek. Faas heeft een uitstekende techniek en is evenals Boet overal inzetbaar. Hij passeert tegenstanders met het grootste gemak en maakt in balbezit heel vaak de juiste keuzes. Faas is een slimme speler.

Aert de Gelder

Als je het hebt over enthousiaste en betrokken spelers, dan heb je het over Aert. Deze aanvallend ingestelde voetballer scoort erg makkelijk en veel. Aert is de eerste pion in het aanjagen en vervult deze taak met verve. Verder is hij in het bezit van een fantastisch linkerbeen, waarmee hij geregeld schitterende doelpunten maakt. Bovendien gaat het passeren Aert gemakkelijk af, terwijl hij ook regelmatig zijn ploeggenoten voorziet van bruikbare ballen.

Casper Moeshart

Iemand die eveneens erg makkelijk scoort, is Casper. Voor het doel blijft Casper altijd rustig en schiet hij meestal raak: een belangrijke eigenschap voor een spits. Casper ontwikkelt zich de laatste weken stormachtig. Hij houdt altijd twee tegenstander bezig en voorziet de O8-1 van doelpunten. Casper is een intelligente speler die zijn taken goed uitvoert.

Ties Hötte

Ties is waarschijnlijk de meest technische speler van de O8-selectie. Hij passeert tegenstanders soms alsof ze er niet staan. Regelmatig gooit deze aanvaller er ook nog een akka-panna uit, iets waar hijzelf dan nog het meest van geniet. Verder pakt Ties dingen hij snel op. Hij is belangrijk voor het team met doelpunten en assists.

Het was nog lang onrustig in Buitenveldert.