JO8-1 laat het in de tweede helft liggen tegen Fortuna Wormerveer: 3-3

Uit tegen Fortuna Wormerveer: altijd lastig. We kenden Fortuna nog van het Ajax toernooi een maand geleden: het bleek een taaie tegenstander met een goede keeper, waardoor het scoren toen niet lukte. Na een gelijkspel werd de strafschoppenserie toen nipt verloren. Coach Jesper had de mannen voor deze wedstrijd daarom goed geïnstrueerd: goed combineren richting het vijandelijke doel, en dan proberen om in de hoeken te scoren.

BFC begon de wedstrijd dwingend, zoals ze dat eigenlijk elke wedstrijd wil. En dat leverde al direct wat gevaarlijke situaties op voor het doel van Fortuna, maar de keeper stond een aantal keren op de goede plek. Tot de vierde minuut toen na een snelle uitbraak over links Wessel het net wist te vinden: 0-1. Fortuna probeerde af en toe wel uit te breken, door met lange ballen de spitsen aan het werk te zetten, maar dat werd op snelheid steeds geneutraliseerd door Fedde en Tijn. Aanvallen door het midden waren meestal kansloos omdat dan wel Thijs, dan wel Oli daar heerste. In de zevende minuut probeerde Thijs het van grote afstand, en de bal vloog net onder de lat maar boven de graaiende handen van de keeper het net in: 0-2. “Ik dacht dat-ie op de lat zou komen”, zei Thijs in de rust, maar met dit resultaat kon hij ook prima leven. In de negende minuut kon Daan zelfs de 0-3 laten aantekenen, en alles wees er op dat dit een mooie wedstrijd zou worden. De rest van de tweede helft werd er niet meer gescoord, al waren er nog enkele mooie uitbraken van BFC, waarbij Johan en Wessel net niet gelukkig waren in de afwerking. Aan de andere kant wist keeper Tibbe het doel keurig schoon te houden. Enkele gevaarlijke situaties voor zijn doel wist hij door koelbloedig op te treden te neutraliseren. Al met al een comfortabele stand bij de rust.

Zat er iets in de thee van de jongens? Wie zal het zeggen, maar na de rust zagen we een ander BFC terug op het veld: minder scherp in de acties, en slordiger in de combinaties en de afwerking. Fortuna kon nog niet eens echt een vuist maken, maar kwam in de  33e minuut wel tot de eerste tegentreffer na een snelle uitbraak: 1-3. Hierna begon Fortuna meer aan te dringen, maar ook aan de andere kant waren er nog wel kansen voor BFC na acties van Hugo, Johan en Daan. Zo gleed de wedstrijd richting het einde, en het was al in de blessuretijd toen niet goed opletten achterin de 2-3 inluidde. De scheidsrechter liet nog verder doorspelen en na weer een uitbraak kon ook Tibbe niet meer voorkomen dat zelfs de 3-3 op het scorebord kwam. Teleurgesteld dropen de jongens van het veld. Een onnodig en ook niet verdiend gelijkspel. Voldoende reden om er de komende week in de training weer stevig tegenaan te gaan, zodat de volgende wedstrijd tegen SDZ weer in winst kan worden omgezet!

Rene Daselaar.