JO8-1 is back on track: 7-3 winst tegen AFC!

Een gezonde spanning was voelbaar voor de wedstrijd tegen AFC, een tegenstander die we in de najaar competitie in een heuse kampioenswedstrijd nog net achter ons wisten te houden. Die spanning had natuurlijk ook wel te maken met de wedstrijd van vorige week tegen Buitenveldert, waarin onze jongens geen schim van zichzelf waren geweest. Wat zou het vandaag gaan worden….

Vanaf de aftrap was direct duidelijk met welke bedoelingen BFC het veld op was gekomen: “Wat gaan we doen?” “Winnen!!” Die intenties leidden al snel tot enkele kansen, voor met name Wessel, maar in eerste aanleg bleef de keeper van AFC nog overeind. Tot de 4e minuut: aan het slot van een fraaie aanval kreeg Hugo de bal aan de linkerkant; hij dribbelde naar binnen, en in plaats van een schot vanuit een inmiddels lastige hoek, koos hij voor een fraaie stift over de keeper heen in de verre hoek: 1-0. Het publiek ging volledig uit de helm bij het zien van zoveel brille, en de jongens zelf waren ook door het dolle heen. Nog geen minuut later was het Wessel die het goede voorbeeld volgde door na een fraaie uitbraak de 2-0 binnen te schieten.

AFC probeerde wel wat terug te doen, maar achterin stond het weer goed bij BFC. Tijn, weliswaar nog niet helemaal hersteld van een enkelblessure bleek weer van grote waarde links achter in de zone en Fedde had op rechts ook weer de smaak te pakken: hier komt niemand langs. En door het centrum was de kans op succes voor AFC ook minimaal: Oli en Thijs heersen daar. In de 9e minuut wist Wessel opnieuw het net te vinden: 3-0, waarna AFC eindelijk een keer iets terug kon doen: 3-1.

BFC bleef dominant spelen en na weer een fraaie aanval tekende Johan met een strakke schuiver in de uiterste hoek voor de 4-1. Een minuut later was het weer raak, ditmaal na een weer ouderwetse rush-over-rechts van Fedde, die met een strakke voorzet Johan wist te vinden: 5-1. Voor de rust kwam AFC nog 1 keer tot scoren: een vrije trap kon door keeper Tibbe niet worden gekeerd: 5-2.

In de tweede helft bleef BFC de bovenliggende partij. Johan, Daan en Hugo hielden de achterhoede van AFC flink bezig en verstoorden ook de opbouw van AFC , Oli en Thijs waren weer de stuwende en onverzettelijke krachten naar voren en Fedde en Tijn bemoeiden zich ook regelmatig met de opbouw, waarbij AFC af en toe aan de noodrem moest trekken. In de 25e minuut slalomde Tijn naar voren en zag zijn schot op doel nog net aangeraakt door Wessel: 6-2.  In de slotfase van de wedstrijd kon Oli zelfs de 7-2 laten aantekenen, na goed aangeven van Thijs. Dat AFC enkele minuten later nog een tegentreffer maakte,  mocht de pret verder niet drukken. Een keurige 7-3 overwinning stond uiteindelijk op het bord. Een fraaie uitslag, maar coach Jesper was het meest tevreden over de instelling die de jongens deze wedstrijd weer hadden laten zien. “Als ze zo spelen, dan hoeven ze eigenlijk van geen enkele tegenstander te verliezen”. En zo is het!