JO8-1 buigt de wedstrijd om tegen Pancratius

Of het lag aan de rommelige warming-up, of aan een gebrek aan concentratie, is de vraag. Feit is wel dat de O8-1 beduidend minder goed begon dan vorige week op bezoek bij Victoria (0-24 overwinning). Het leek of de scherpte een beetje ontbrak bij de jongens en dan heb je aan Panctratius O8-1 een verkeerde tegenstander. De Amsterdammers hadden, evenals BFC, ook haar eerste competitieduel winnend afgesloten. Het matige begin werd dan ook direct afgestraft.

Al binnen vijf minuten keek BFC tegen 0-2 achterstand aan. Pancratius kwam fel voor de dag en schroomde zich niet om zo nu en dan de grenzen van het toelaatbare op te zoeken. BFC was in het begin nog niet in staat hierin mee te gaan.

Na de tweede tegentreffer in dit korte tijdsbestek leek bij de spelers het kwartje te vallen. Om vandaag opnieuw te winnen, zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. BFC stroopte de mouwen op, vastberaden om deze snel opgelopen achterstand ongedaan te maken.

Het was Aert die de O8-1 op het juiste spoor zette. De linkspoot schoot vanuit een moeilijke hoek uitstekend raak en bezorgde BFC de aansluitingstreffer.

Hierna werd de druk pas écht opgevoerd en kantelde het spelbeeld volledig. Waar Pancratius er eerst nog frivool doorheen mocht komen, was daar na het doelpunt van Aert geen sprake meer van. De rollen leken volledig omgedraaid. BFC was nu de felle tegenstander (zo nu en dan zelfs iets té fel) en troefde Pancratius op alle fronten af.

Het was uiteindelijk Imraan die de score weer in evenwicht bracht. Van grote afstand haalde hij verwoestend uit. Zijn inzet verdween hard en hoog in het doel: 2-2!

Nog voor de rust maakte Ties het begin helemaal ongedaan. Oog in oog met de doelman faalde hij niet en zo had BFC voor het eerste deze wedstrijd de voorsprong te pakken.

Na de pauze was gas terugnemen er niet bij. BFC ging vrolijk door waar het gebleven was. Kort na rust betaalde dit zich al uit in een nieuwe treffer. Rijk was van achteruit mee naar voren gestoomd en bracht de marge met een mooi doelpunt op twee.

Lang hield deze marge echter geen stand, want uit één van de spaarzame tegenaanvallen toonde Panctratius zich zeer effectief: 4-3.

Dit bleek voor de O8-1 geen reden voor verval. Wie anders dan Aert was het eindstation van een heerlijke aanval. Boet en Faas combineerde door het centrum en stelde Aert uiteindelijk in stelling om de vijfde treffer te maken.

Vijf minuten voor tijd completeerde Aert zijn hattrick. Hij gooide de wedstrijd in het slot door zeer attent te reageren op een schot van Ties. De inzet van Ties werd door de doelman nog knap gered, maar in de rebound was het schot van Aert hem alsnog te machtig.

Terwijl Casper voorin continu twee tegenstanders bezighield, had BFC elders op het veld dus steeds een mannetje over. Dit leidde nog tot een aantal mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Althans, niet door BFC. Pancratius wist er vlak voor tijd nog een vierde treffer bij te scoren. Doelman Julius, die de O8-1 met name in de openingsfase voor een grotere achterstand behoedde, wist in eerste instantie knap redding te brengen op een hard afstandsschot. Evenals Aert eerder deze wedstrijd, reageerde echter ook de aanvaller van Pancratius attent in de rebound: 6-4.

Dit bleek tevens de eindstand. De jongens hebben laten zien uit het juiste hout gesneden te zijn en blijken ook in staat tot het ombuigen van een achterstand. Dat én het vertoonde spel maakt dat de O8-1 nog altijd ongeslagen is. Volgende week dient die reeks op bezoek bij Sporting Martinus voortgezet te worden.