JO8-1 bekert verder na monsterzege tegen Huizen

Geen competitie deze week, maar een volgende wedstrijd in het bekertoernooi. De mannen mochten in alle vroegte aantreden bij Huizen, een team waar de JO8-2 eerder in het bekertoernooi met 5-3 van had verloren…

Vanaf de aftrap was het al duidelijk: BFC zou vandaag de lakens uit gaan delen. Meteen druk zetten op de bal en naar voren. Toch duurde het nog tot de derde minuut voor er voor de eerste keer kon worden gejuicht. Na een vloeiende aanval over veel schijven kreeg Johan de bal vanaf rechts voor het doel, waardoor hij Hugo in staat stelde om de 0-1 aan te tekenen. Op zijn beurt stelde Hugo Thijs in staat om de 0-2 te maken in de zesde minuut, en een minuut later kon Daan de 0-3 binnen schieten na een strakke voorzet van Fedde, die op rechts weer eens was doorgebroken.

De jongens van BFC hadden intussen wel door dat vandaag dubbele cijfers mogelijk waren, dus alle spelers, inclusief die uit de laatste linie bemoeiden zich met de aanval, wat niet altijd even effectief was. Er kwamen veel kansen, maar de echte precisie ontbrak nog wel eens. Huizen kon zelfs af en toe aan een aanval beginnen, maar in the end was daar altijd weer Tibbe, die zijn doel schoon hield door tijdig uit te komen. Het duurde nu tot de 17e minuut voordat  Daan nog een keer het net wist te vinden, waardoor er met een 0-4 stand kon worden gerust.

De rust werd door coach Jesper gebruikt om de jongens nog eens duidelijk te maken dat er meer in positie gespeeld moest worden, hoe verleidelijk het ook was om allemaal naar voren te rennen. Deze opdracht werd stipt uitgevoerd, en dat leverde beter verzorgd spel op, waarbij het veld in de lengte en de breedte goed werd benut. In de eerste minuut na rust deed Wessel een “wesseltje”: van grote afstand schoot hij vanaf links de bal rechts in de kruising: 0-5. Oli maakte er 4 minuten later 0-6 van door een solo door het midden zelf af te ronden.

Keeper Tibbe was intussen met grote regelmaat op de middellijn te vinden, als een soort van extra laatste man (een Onanaatje noemen we dat), waardoor de druk nog verder werd opgevoerd. Een uitval van de tegenpartij wordt dan wel spannend, en kan zelfs een keer verkeerd aflopen. Dat gebeurde in de 30e minuut, waardoor de eretreffer voor Huizen op het bord kwam: 1-6. Een minuut later stelde Fedde weer orde op zaken: na een slalom van achteruit besloot hij tot een strakke schuiver, die onbereikbaar voor de keeper in de verre hoek verdween: 1-7. Hierna was Thijs weer aan de beurt: uit een corner van Daan schoot hij de 1-8 binnen. BFC drukte nu snel door en in hoog tempo werd het 1-9 (Oli) en 1-10 (Hugo). BFC kreeg nog een aantal kansen, maar daar werd dan net even te slordig mee omgegaan, of de poging eindigde op de lat (Johan). Hierna kon Huizen nog één keer iets terugdoen. In een snelle counter werd Onana verschalkt door de spits van Huizen: 2-10. Het slotakkoord werd verzorgd door Oli die in de laatste minuut de 2-11 binnen schoot.

Door in de beker! Een mooi resultaat tegen, het zij gezegd, een niet heel sterke tegenstander. Een goede les bij deze wedstrijd: als alle spelers goed hun positie houden, voetbalt het een stuk makkelijker, en komen de kansen vanzelf!

Rene D.