JO8-1 bekert door na thriller tegen Victoria: winst na strafschoppen !

In bekerwedstrijden gebeurt er altijd iets bijzonders, en komen er krachten en emoties boven die anders onder het (gras-)tapijt blijven. In een streekderby én tegen oud teamgenoot Noah komt daar dan nog een dubbele lading bovenop! Dat beloofde wat…….

De jongens van BFC begonnen de wedstrijd overtuigend: al in de tweede minuut lag de 0-1 in het doel door toedoen van Hugo na een corner. Daarna bleven de jongens dominant spelen met fraaie combinaties die mooi werden opgebouwd van achteruit, en werd keer op keer de voorste linie bereikt. Maar daar stokte het. De laatste pass kwam niet aan of de aanviel liep dood na steeds net niet de juiste keuze. Hierdoor bleef Victoria lang overeind, en wist zelfs voor de rust nog op voorsprong te komen. Eerst was er een onhoudbaar schot van Noah, nog geen minuut later gevolgd door een kanonskogel van nog veel grotere afstand uit een vrije trap. Keeper Tibbe was twee keer kansloos.

Met 2-1 achterstand de rust in, dat was niet conform verwachting, en het was evenmin een afspiegeling van de krachtsverhouding in de eerste helft. Maar ja, als je de kansen die je krijgt niet verzilvert, dan kan het tij zomaar keren…

De tweede helft gaf een veel rommeliger beeld te zien, met wel heel veel strijd. Er werden veel duels uitgevochten op het middenveld, waar Oli en Thijs alle zeilen moesten bijzetten om de schade niet nog groter te laten worden. In de 27e minuut kreeg BFC loon naar werken toen een schot van Wessel wel doel trof, na een assist van Oli. Anderhalve minuut later was het wederom Noah die met zijn derde goal van de middag de 3-2 liet aantekenen, en weer met een schot van grote afstand waar Tibbe geen antwoord op had.  Coach Jesper liet de jongens nog meer druk naar voren zetten, met Fedde nu in de voorste linie, waarbij de plek achterin werd overgenomen door Sem, die vandaag invaller was voor de aan zijn enkel geblesseerde Tijn.

De spanning (langs de lijn) liep steeds verder op, en het was pas in de voorlaatste minuut dat een schot van Oli doel trof en een 3-3 eindstand op het bord bracht. Na een eerste zucht van verlichting was iedereen benieuwd hoe het vervolg er nu uit zou zien: verlengen? strafschoppen? Het werd het laatste: eerst een serie van vijf en daarna om en om tot er een winnaar bekend was.

Ook de strafschoppenserie was bloedstollend spannend. Treffers en ook missers volgden elkaar “keurig” op, waardoor er na vijf penalties weer een gelijke stand was. Hierna was de verwarring compleet: moest er nu nog een serie van drie worden genomen? Mochten de volgende strafschoppen ook worden genomen door de jongens uit de eerste serie? Coach Jesper bleef er ijzig kalm onder en liet Thijs en Daan voor de tweede keer raak schieten, waarna Tibbe zijn Tim Krul momentje mocht beleven toen de tweede Victoria penalty werd gemist. Wat een slot van deze thriller! De jongens konden het eerst nog niet geloven, maar uiteindelijk werd de winst dus toch nog binnen gesleept: door na strafschoppen! BFC mag verder bekeren!!!!

Yihaaaaaaa!!