JO17-1 mist kansen op volgende bekerronde

Er volstond maar één scenario voor de JO17-1 om de volgende bekerronde te bereiken; winnen met drie doelpunten verschil. Na het gelijkspel op de Meerweg had SV Houten met 3-1 gewonnen bij Vriendenschaar, en het was dus aan BFC om dit kunstje in Culemborg te overtreffen. Alleen dan zou BFC zich plaatsen voor een volgende ronde.

BFC kreeg veel kansen en corners in de eerste helft!

Volg de JO17-selectie ook op: 

Facebook
Instagram
Flickr

In de Starting XI van vandaag was een plek onder de lat gereserveerd voor Bas, de achterhoede bestond uit Thijs de Haan, Willem, Seyfullah en Mano. Op het middenveld werd de balans bewaakt door Rutger, Thijs Zwagerman en Thijmen, en voorin moesten Wouter, Cesar en Tim voor de benodigde doelpunten zorgen.

Op een kunstgrasveld waarop Sjaak Swart waarschijnlijk zijn hond nog niet uit zou laten, mocht de JO17-1 de moeilijke klus tegen deze 3e divisionist proberen te klaren. Op papier de sterkste tegenstander van de poule dus, maar ook de enige ploeg die nu al wist dat het uitgeschakeld was. Toch mocht niet worden verwacht dat de tegenstander van vandaag een verplicht nummertje af zou werken.

Ondanks een wat rommelige warming-up die bij elkaar net tien minuten duurde, hadden de jongens duidelijk zin om het bekeravontuur met minimaal nog één wedstrijd te verlengen. BFC begon fel aan de wedstrijd, kreeg snel vat op de tegenstander en kon veelvuldig aanvallen. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste kansen konden worden genoteerd. Tweemaal werd Cesar bijvoorbeeld oog in oog met de keeper gezet, maar zijn volley werd spectaculair gekeerd door de doelman en ook zijn tweede poging trof helaas geen doel. Ook Rutger, Tim, Wouter en Thijs Zwagerman kregen wat mogelijkheden, maar geen van allen kreeg de bal tegen het net.

Bas met zijn belangrijke redding.

BFC had dus veel druk op de tegenstander, maar ook aan de andere kant van het veld waren er kansen. Zo moest Bas redding brengen nadat Rutger een hoge bal per ongeluk met een boog over zijn eigen verdediging verlengde en de spits van Vriendenschaar hierdoor vrij richting het BFC-doel mocht denderen. Bas bleef echter lang op de been, dwong de spits de verre hoek te kiezen en keerde de inzet op knappe wijze.

Uitbreken was sowieso de enige wijze waarop de gastheren aanvielen en wanneer dit ze ook daadwerkelijk lukte, was het direct gevaarlijk. Toch wisten onze verdedigers de gevaarlijke counters op het nippertje onschadelijk maken door sterk in te grijpen met hier en daar een ferme schouderduw of een felle tackle. Beide teams lieten zich overigens niet onbetuigd in kordaat optreden, maar in die eerste helft bleef het allemaal prima binnen de grenzen van het toelaatbare. Gescoord werd er echter niet meer, en dus werd er gerust met de “brilstand” nog op het bord.

De duels werden harder: Thijmen zit in een nekklem.

Na rust was het dus aan BFC om drie goals te maken. Maar Vriendenschaar was duidelijk anders uit de kleedkamer gekomen dan in de eerste helft. De duels werden feller en zo nu en dan werd “het randje” opgezocht. Vooral op het middenveld ging het er af en toe stevig aan toe, getuige ook de hardhandige wijze waarop Thijmen in zijn nekvel werd gegrepen.

Wat ook opviel, was de grote mate van slordigheid bij beide teams. De bal kreeg op het belabberde kunstgras in Culemborg na vrijwel elke aanraking een vervelende stuit mee, en vrijwel iedere speler had moeite om de bal in één keer te verwerken. Dit zorgde er, samen met de fysieke duels in deze pot, voor dat het duel zich af en toe ontpopte tot een wedstrijd ouderwets “hotseknotsebegonia-voetbal”.

Uiteindelijk was het Vriendenschaar wat het eerst profiteerde van de chaos op het veld en mocht juichen. Een uittrap van Bas kwam niet op de gewenste plaats van bestemming aan, maar werd onderschept door één van de spitsen van Vriendenschaar. Hij was niet zelfzuchtig en zette zijn collega vrij voor het doel: 1-0…

Wouter op jacht naar de gelijkmaker.

‘Kop omhoog en doorgaan’ was nu het devies bij BFC, en dat is wat de ploeg ook deed. De achterstand duurde al met al iets meer dan tien minuten, maar toen vond Rutger Meijer het welletjes. Na een korte schijnbeweging kwam hij schuin van het doel op de rand van het strafschopgebied uit met de bal voor zijn linker. En aangezien het Rutger niet uitmaakt met welk been hij de bal in de kruising moet rammen, deed hij het dan ook gewoon met links: 1-1! Een pracht van een goal, die viel op het moment dat BFC net Cesar met een pijnlijke achillespees het veld had zien verlaten. Ook Thijs de Haan zou het veld verlaten, gevolgd door Thijs Zwagerman. Jaylon, Grigor en Niek waren hun vervangers. Genoeg fris bloed voor een slotoffensief!

Leider Edwin was zaterdag ook gelijk de coach van dienst.

BFC ging naarstig op zoek naar de benodigde treffers, maar het ontbrak net zoals in de rest van het duel aan geluk en vooral zuiverheid. Zo kwam Tim in een mooie scoringspositie na voorbereidend werk van Wouter, maar hij schoot van dichtbij over. Ook een knappe volley van Rutger leek bestemd voor het doelnet, maar werd op het laatste moment geblokt.
Zo geschiedde het dat BFC zonder goed te spelen wel gevaarlijk was, maar niet meer dan één keer scoorde. Hierdoor komt een voortijdig einde aan het bekertoernooi voor de JO17-1, en kan de gehele selectie zich dus opmaken voor de competitie.
En doordat dat we niet écht veel in de problemen kwamen, kunnen we stellen dat er veel meer in had gezeten tegen deze 3e divisionist. Jammer, maar ook hoopgevend voor de competitie die volgende week met een uitwedstrijd tegen ADO’20 te Heemskerk begint.

Seyfullah werd Man of the Match

Man of the Match
Hij had een handvol belangrijke intercepties en zelden zagen we zoveel rust aan de bal; Seyfullah was niet gek te krijgen. Zijn teamgenoten beloonden hem met de titel ‘Man of the Match’. Lekker gespeeld Seyfullah!

Bekerpoule:
BFC blijft ongeslagen in de bekerpoule, maar het gebrek aan overwinningen doet de ploeg uiteindelijk de das om. Op naar meer doelpunten dus, de kansen hebben we meer dan genoeg gehad!
Topscorers (na 2 wedstrijden):
1: Thijs Z, Jaylon, Rutger: 1 goal
Rutger komt na zijn fraaie doelpunt op gelijke hoogte met Thijs Zwagerman en Jaylon.

Assist-leaders (na 1 wedstrijd):
1: Wouter, Tim: 1 assist
Voor het doelpunt van Rutger viel niet echt een assist aan te wijzen, en dus blijft deze ranglijst ongewijzigd!