JO17-2: Pas op de plaats!

Na de eerste overwinning vorige week uit tegen Victoria was het de vraag of de lijn door getrokken kon worden. Dat het niet makkelijk zou worden was duidelijk; thuis tegen de koploper in vorm, maar ook omdat het de derby van de Gooise Meren was, tegen NVC 17-1.
(verslag Patrick v/d Knaap)

Volg de JO17-selectie ook op: 

Facebook
Instagram
Flickr

Met een bijna volledig team had de JO17-2 een goede trainingsweek gehad. Veel partij vormen in hoog tempo met vaak het 3e man principe als uitgangspunt deed het vertrouwen bij de trainersstaf groeien dat er misschien een stuntje in zou zitten.

Voor de basis-elf van zaterdag was het echter toch weer puzzelen, maar de staf leek een goede optie te hebben gevonden. De wedstrijd zelf begon iets later omdat de scheidsrechter verlaat was, maar door die lange en prima warming-up leken de jongens klaar voor de derby.

Vanaf minuut één had NVC het initiatief, maar het duurde tot de 13e minuut voordat zij het overwicht in de score konden uitdrukken door de 0-1 te maken. BFC kwam er spaarzaam uit met vooral lange bal op de voorwaartsen, maar aansluiting vanuit middenveld was niet top.

Helaas kwam de 1e wissel veel te vroeg rond de 25ste minuut (met de smalle bank) en moesten wij de samenstelling op middenveld al weer aanpassen. Vlak voor die fase leek het erop dat BFC wat meer vat had gekregen op het snelle spel van NVC. De wissel zorgde toch even voor onwennigheid binnen het team en in die fase kon NVC uitlopen naar 0-3. De ruststand had hoger uit kunnen vallen maar onze keeper Stanley voorkwam erger.

In de rust werd besproken hoe we tegen dit sterk spelend NVC anders konden gaan spelen om nog een kans te maken. Met elkaar werd besloten om naar 1-4-4-2 over te schakelen en e posities iets anders in te vullen. De start van de 2e helft leek veelbelovend, helemaal toen Roemer de aansluitingstreffer maakte en de 1-3 binnenschoot. Helaas konden we die lijn niet doortrekken en nam NVC het initiatief weer over. Toen de 1-4 een feit was gaf NVC niks meer weg; BFC kwam niet meer tot het creëren van kansen. NVC maakte met de 1-5 in de slotfase duidelijk wie op dit moment baas in Gooise Meren is…..

Dinsdag weer terug naar het trainingsveld om de ontwikkeling van het team verder door te zetten zodat a.s. zaterdag uit tegen VVZ’49 de punten mee naar Bussum gaan.

Komt dat zien!  Sportpark Zonnegloren te Soest start wedstrijd 11.30 uur.