JO17-2: Hard werken wordt eindelijk beloond!

De JO17-2 heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Uit bij Victoria werd de streekderby gewonnen met 2-4.

Volg de JO17-selectie ook op:
Facebook
Instagram
Flickr

De start van seizoen 2017/2018 was voor de O17-2 allesbehalve vlekkeloos. De vele blessures in de O17-selectie maakten het allemaal niet eenvoudig. Drie bekerwedstrijden en 5 competitiewedstrijden werd er niet gewonnen. Het betere veldspel werd de afgelopen weken niet beloond met de winst. Wel was dit de start in geloof, dat de punten moesten gaan komen. De winst van het Onder 16-toernooi bij AFC vorige week, was een bevestiging dat het voetballend een dikke voldoende is. Met een bijna fitte selectie had de )17-2 een prima trainingsweek gehad; op naar Victoria!

De start was fast and furious, binnen de minuut veroverde BFC de bal op middenveld en na een prima steekbal van Finn op Max was de 0-1 daar. Het elftal was gretig, scherp en elke bal was voor BFC.

Er werden diverse kansen gecreëerd maar “pas” in de 16e minuut kwam de assist van Yannick op Youri welke met veel overtuiging de bal in het net liet verdwijnen; 0-2. De eerste helft was BFC oppermachtig, alleen resulteerden de extra kansen niet in doelpunten. Met zeer goed gevoel ging BFC de rust in.

In de rust werden de puntjes op de “i” gezet en werd er vooral gehamerd op “heel scherp de kleedkamer uitkomen”.
Maar u raadt het al (het voetbal blijft altijd verrassen), Victoria nam direct het initiatief over.

Binnen tien minuten vielen de 1-2 en de 2-2. Het was gedurende die periode bij BFC allemaal zeer matig en vooral defensief onrustig. Maar toch lukte het om de wedstrijd weer in handen te krijgen na een minuut of 20 in de 2e helft. Met een fantastisch diepe bal van Camile op Max kon deze Dylan vrij voor de keeper zetten en was de 2-3 een feit. Vanaf dat moment was het verzet bij Victoria gebroken en konden wij na wederom een assist van Max op Timo uitlopen naar 2-4. In eindfase werd het overwicht niet verder uitgedrukt in doelpunten.

Eerste overwinning een feit.
Complimenten voor het hele team, team taken werden uitgevoerd en het was mooi om te zien dat hetgeen op getraind is de afgelopen periode zeker in de eerste helft uitstekend uitgevoerd werd.

Deze boost aan adrenaline meenemen naar de trainingen van deze week en a.s. zaterdag wacht dan de derby tegen NVC 17-1. Eens kijken of we de koploper uit evenwicht kunnen brengen…

Komt dat zien op Sportpark Meerweg, start wedstrijd 10.30 uur!

Patrick van der Knaap