JO17-1 weer terug op plek 2 na terechte overwinning

De ontknoping nadert: voorafgaand aan dit weekend nog maar 4 wedstrijden in de reguliere competitie. Inzet: een plaats in de nacompetitie om promotie naar de 3e divisie! En vandaag maar weer eens een topper op het programma: de uitwedstrijd tegen nummer 2 KFC. Thuis zetten we deze jongens nog eenvoudig met 7-0 opzij, maar dat was een team met veel invallers en vandaag zou het zeker niet zo makkelijk gaan. Van de andere kant: ons ijzersterke away record (7 zeges uit 9 uitwedstrijden) biedt vertrouwen in een goede afloop.

Volg de JO17-selectie ook op: 

Hugo brak de ban met een lage schuiver: 0-1!

Facebook
Instagram
Flickr

(Verslag: Frank Trijbels)

BFC begon weer goed. Na een eerste mogelijkheid voor Tim mocht Hugo na 10 minuten aanleggen voor een vrije trap. Zijn bekeken schot kon door de keeper nog net over de lat worden getikt. Vlak daarna opnieuw een grote kans na een prachtige aanval over meerdere schijven, Tim ging goed door op rechts en trok goed voor op Hugo, zijn schot ging rakelings naast. Na een kwartier leek het dan toch raak te zijn toen een corner Jilles bereikte die vrij stond bij de tweede paal, maar zijn kopbal belandde op de paal. Even daarvoor had hij ook al de paal geraakt. Een handvol grote kansen in het eerste kwartier, het was wachten op de Bussumse voorsprong. Het middenveld liep bijvoorbeeld vrij aardig: Zo knokten Niels en Rutger Meijer voor elke bal en Jelle was werkelijk overal om de gaten dicht te lopen.

Pas halverwege de eerste helft zagen we het eerste gevaar van de thuisploeg, maar Damian redde knap op een schot vanaf rand zestien. Dat was het eigenlijk wel wat er namens KFC te melden was voor rust, het was nou niet echt “finger lickin’ good” wat de vice-koploper liet zien. Dat was zeker ook een compliment voor onze defensie onder leiding van Rutger die weer stond als een huis. BFC ging weer op jacht naar een doelpunt en de beloning kon niet uitblijven. Een kwartier voor rust bediende Tim Hugo in de diepte, Hugo passeerde de uitkomende keeper beheerst in de korte hoek voor de verdiende 0-1.
Een prima eerste helft met een dikverdiende, zij het nog wat magere 0-1 voorsprong. In de tweede helft stond KFC beter en kregen we minder ruimte. Het werd wat rommeliger en ook KFC kreeg nu enkele kansen.
Damian redde zijn ploeg op een cruciaal moment door een dubbele redding met gevaar voor eigen leven: als het 1-1 was geworden had het nog alle kanten op kunnen gaan.

Cesar en Thomas completeerden de uitslag; 0-3!

Het laatste kwartier was voor invallers Thomas en Cesar die samen de wedstrijd beslisten. Eerst nam Thomas de bal ineens op zijn slof, zijn machtige uithaal eindigde op de lat maar Cesar was veel alerter dan de KFC defensie en tikte de terugspringende bal langs de keeper voor de 0-2!
In de laatste 10 minuten gebeurde er nog van alles: de irritatie nam toe bij de steeds machtelozere thuisploeg, Syb kwam nog hard in botsing met een wat onbehouwen KFC-er, waar deze laatste overigens meer last van had en er waren nog twee grote kansen voor Cesar. Diep in blessuretijd maakte Thomas aan alle onzekerheid een eind en bekroonde zijn prima invalbeurt met een doelpunt, opnieuw op aangeven van Tim die daarmee goed was voor 2 assists. Een afgetekende en dikverdiende overwinning en de achtste zege in tien uitwedstrijden, waarmee we de best presterende ploeg in uitwedstrijden blijven. en Thomas tekent voor de eindstand Kortom, weer een lekkere en terechte overwinning. Het zegt genoeg dat we de ploeg die tot vandaag tweede stond en periodekampioen is, over twee wedstrijden met de doelcijfers 10-0 kloppen.

Man of the Match:

Pepijn werd Man of the Match

Het is natuurlijk altijd knap om tot MOTM te worden gekozen, maar al helemaal in een wedstrijd waarin iedereen goed speelde. Pepijn was zowel verdedigend als aanvallend super vandaag en niet te stoppen door de tegenstander.

Topscorers (na 19 wedstrijden):
1 Hugo (+1) 19
2 Cesar (+1) 7
3 Gijs 6
4 Thomas (+1) 5
5 Jilles 4
6 Jelle, Niels, Adan 3
7 Rutger Meijer, Clarence 2
8 Pepijn, Rutger Mostert, Bram, Tim 1

Competitie:
Volendam wint voor de vierde week op rij met maar één doelpunt verschil en is weinig sprankelend maar wel efficiënt op weg naar het kampioenschap. Ook onze concurrenten Zeeburgia en Purmersteijn overtuigen niet echt met magere zeges op de nummers 9 en 11 (maar winnen wel…).
BFC wipt over KFC heen en staat weer op de vertrouwde tweede plek. Opvallend: van onze 38 punten hebben we er 25 (bijna tweederde dus) buitenshuis behaald. Ook lekker dat we weer een keer de nul weten te houden. Volendam is volgende week bij een overwinning thuis tegen De Zouaven kampioen. KFC is al zeker van de nacompetitie. BFC gaat met Zeeburgia en Purmersteijn uitmaken wie de overige 2 tickets voor de nacompetitie verdient. Als we de 3e periode winnen zijn we automatisch geplaatst, indien Zeeburgia periodekampioen zou worden moeten we boven Purmersteijn eindigen op de ranglijst (en andersom). Zeeburgia ontvangt nog BFC en moet nog op bezoek bij Diemen (komende week) en Volendam. Purmersteijn speelt nog thuis tegen Lisse en mag nog uit naar Sporting Martinus (komende week) en natuurlijk naar BFC: die laatste wedstrijd van het seizoen zou wel eens heel spannend kunnen worden…