JO17-1 wederom de baas in Bussum

De JO17-1 heeft voor de tweede keer dit seizoen plaatsgenoot SDO verslagen in de ‘Derby van Bussum’. In een weinig hoogstaand duel werd een achterstand met twee strafschoppen omgebogen naar een 1-2 overwinning op Sportpark de Kuil.

De keeper werkt een schot van Cesar knap uit de korte hoek.

Volg de JO17-selectie ook op: 

Facebook
Instagram
Flickr

Met de derby van eerder seizoen in het achterhoofd, was vooraf al bekend wat we van SDO konden verwachten; een (ver) inzakkende ploeg die graag met snelle uitbraken en lange ballen de tegenstander wil verrassen.

De eerste helft begon dan ook zoals verwacht: BFC had veel balbezit en SDO zakte ver in om het vooral via de omschakeling te proberen. Toch waren er kansen voor BFC, door zoals vooraf besproken de vroege voorzet te gaan gebruiken. Vroeg in de wedstrijd vielen hierdoor al meerdere kopballen van Cesar en Wouter te noteren, nadat Jaylon de bal keurig in de vrije zones deponeerde. Helaas ging het merendeel van deze pogingen over of naast het doel. Ook de keeper van SDO vertolkte een hoofdrol in de openingsfase, want met twee katachtige reflexen wist hij pogingen van Cesar naast en over zijn doel te werken.

SDO kwam er in de openingsfase maar weinig aan te pas. De momenten dat de thuisploeg in balbezit kwam, stond BFC goed te verdedigen of waren de gastheren te slordig. Slechts één moment werd BFC echt gewaarschuwd voor de uitbraken van SDO, maar tot het grote geluk van Bas zag hij een inzet van de thuisploeg op de paal belanden.

Toch ging het mis voor BFC. Het middenveld, dat vaak moeite had om zodanig vrij te komen dat er direct vooruit kon worden gespeeld, had een iets te grote drang naar voren in de opbouw van BFC. Zo kon het dat na balverlies er een oceaan van ruimte voor SDO kwam om te bespelen. Vanuit deze ruimte was de rechtervleugel razendsnel gevonden en na een afgemeten voorzet was het in twee pogingen raak voor de thuisploeg: 1-0.

Seyfullah wordt bejubeld na zijn gelijkmakende srafschop.

Toch gaf BFC snel antwoord. Nadat eindelijk het tempo in balbezit werd opgeschroefd, kon BFC ook voetballend door de defensie van SDO heen komen. Cesar speelde zichzelf knap vrij tussen twee man en werd na een kapbeweging over de knie gelegd bij zijn tegenstander: penalty.

Seyfullah heeft gedurende dit seizoen al vaker laten zien dat hij dit soort buitenkansjes graag benut en ook deze penalty schoot hij feilloos binnen: 1-1!

Op basis van het spelbeeld en de kansenverhoudingen zeker geen onterecht doelpunt, en nu was het voor BFC zaak om weer op jacht te gaan naar een voorsprong, hoewel dit voor rust niet meer lukte

Na rust werd de wedstrijd voor de neutrale toeschouwer zo mogelijk nog minder aantrekkelijk dan deze al was. Waar vóór rust BFC veel balbezit had en eigenlijk alleen het tempo verder omhoog had moeten gooien, daar wist nu geen van beide ploegen veel of lang in balbezit te komen. Het aantal blinde hoge ballen van beide kanten steeg tot recordhoogte en er werden veel overtredingen gemaakt. Foutjes stapelden zich aan beide kanten op, en de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel.

De tweede helft stond bol van de overtredingen.

Met de vele fouten en overtredingen steeg ook de frustratie aan de kant van de thuisploeg over het optreden van de arbiter, die na het toekennen van vrije trappen aan BFC waar toch duidelijk de bal gespeeld leek te worden, al helemaal niets goeds meer kon doen in de ogen van de gastheren. Dat werd er vlak voor tijd al helemaal niet beter op, toen BFC wederom een strafschop kreeg toegewezen. Na een van de weinige momenten dat BFC het via een combinatie probeerde, ging Tim achter een overvliegende voorzet aan, maar werd hij vastgegrepen en ten val gebracht. Een domme overtreding, helemaal omdat Tim de bal pas ergens buiten de zestien weer zou kunnen oppikken, en met zijn rug naar het doel.

Onder luid protest scoorde Seyfullah ook zijn tweede strafschop van de dag en deze penalty zou gelijk goed moeten zijn voor de overwinning. De minuten die volgden waren echter zo vol frustratie en spanning op en rond het veld, dat er nog twee opstootjes te noteren vielen. Opstootjes die Seyfullah zelfs zijn tweede gele kaart opleverden. De blessuretijd moest BFC daardoor met een man minder door zien te komen. Ondanks dit numerieke ondertal kwam BFC echter niet écht meer in de problemen en dus werd deze derby wederom een prooi voor BFC, dat zich nu voorlopig weer de ‘Beste van Bussum’ mag noemen. Klasse heren!

Een juichfoto op Sportpark de Kuil, die zien we graag!

Man of the Match:
Thijs was een rots in de branding in de defensie en werd daarom door het team en de staf verkozen tot ‘Man of the Match’. Fantastisch gedaan Thijs!

Competitie:
BFC stijgt op de ranglijst een plekje, mede door het verlies van Purmersteijn bij Lisse, die nu allebei als twee voornaamste concurrenten kunnen worden bestempeld voor deze vierde plaats. De topdrie maakte zoals verwacht geen fout tegen de nummers 7,8 en 10. In de strijd om de periodetitel doet BFC nu bovenin mee, zaak is dus om vooral resultaten te blijven boeken om zodoende mee te blijven doen!