JO17-1 wacht stevige klus in return nacompetitie

Onze mannen mochten zaterdag aantreden in de achtertuin van Slot Zeist voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen Jonathan. De nummer drie van de andere poule, maar wel ongeslagen kampioen van de derde periode geworden. Het werd een spannende pot waarin de arbitrage net als vorige week opnieuw een hoofdrol vervulde, maar nu helaas in ons nadeel…

Volg de JO17-selectie ook op: 

Hugo scoorde weer en loopt nog steeds 1-op-1!

Facebook
Instagram
Flickr

(verslag: Frank Trijbels)
Jonathan schoot uit de startblokken, maar BFC nam het initiatief snel over en wist veel kansen te creëren. Al na een minuut of 5 was er de eerste grote kans voor Thomas. Vlak daarna werd Jilles de diepte ingestuurd door Niels, hij leek het zelf te kunnen afmaken maar hij tikte breed op de meegekomen Hugo, die net een (toen nog ongehavende) teenlengte te kort kwam om de bal in het doel te schuiven. Het waren maar een paar van de vele kansen en kansjes voor BFC in de eerste helft.

Jilles en Thomas kregen behoorlijk veel ruimte op de vleugels, maar hun voorzetten kwamen net niet aan of hun doelpogingen stuitten op de keeper. Ook een schot van Gijs had helaas geen succes. Aan de andere kant kwam het gevaar bij Jonathan voornamelijk van hun rechtsbuiten, de nummer 10, een technisch zeer begaafde en snelle speler waar Willem zijn handen aan vol had. Keer op keer werd de lange bal op deze nummer 10 gespeeld en dat leidde tot een paar gevaarlijke situaties. En we kennen de aloude voetbalwet: als je zelf je kansen niet benut…Jonathan schoot uit de startblokken, maar BFC nam het initiatief snel over en wist veel kansen te creëren. Al na een minuut of 5 was er de eerste grote kans voor Thomas. Vlak daarna werd Jilles de diepte ingestuurd door Niels, hij leek het zelf te kunnen afmaken maar hij tikte breed op de meegekomen Hugo, die net een (toen nog ongehavende) teenlengte te kort kwam om de bal in het doel te schuiven. Het waren maar een paar van de vele kansen en kansjes voor BFC in de eerste helft.

Een kwartier voor rust kwam BFC dan ook tegen de verhouding in op achterstand: nummer 10 werd weer eens weggestuurd over rechts, hij kon vrij doorstomen naar de goal en passeerde Damian in de lange hoek, wat een domper. In het resterende kwartier ging BFC vol op jacht naar de gelijkmaker. Thomas was een paar keer dichtbij, onder andere bij een schot dat net voorlangs ging. Een vrije trap van Hugo kon door de keeper net tot corner worden verwerkt. Vlak voor rust gaf Niels een prachtige bal in de diepte op Hugo, hij omspeelde de keeper maar was toen net teveel uit balans om de bal op doel te krijgen. Met 1-0 achter de rust in dus. De conclusie halverwege: een onnodige en onterechte achterstand gezien het grote aantal kansen dat we wisten te creëren, iets meer scherpte in de tweede helft en dan zou het goed kunnen komen.

De inzet van Thomas ging net voorlangs…

Na rust begonnen we goed, het was duidelijk dat we het nog niet opgaven en voor een resultaat gingen. De dreiging werd nog opgevoerd toen Tim in de ploeg kwam, een wissel waar Jonathan duidelijk niet meteen een antwoord op had. Na de eerste speldenprikken leidde dit een kwartier na rust tot de dikverdiende gelijkmaker. En wat een fantastisch doelpunt was dat! Het begon allemaal bij Gijs die op het middenveld de bal kreeg maar zwaar werd gehinderd door twee tegenstanders. Ze kregen hem echter niet van de bal, Gijs speelde zich prachtig vrij en speelde de bal met een slim wippertje naar Jelle. Die bedacht zich geen moment en gaf de bal op maat door aan de aanstormende Hugo, die de bal met veel gevoel over de keeper heen stiftte. Een geniale aanval over 3 schijven (zie youtube voor de beelden). Hugo rondt briljante aanval via Gijs en Jelle af voor de gelijkmaker Jonathan stond nog na te trillen toen BFC à la Olympique Lyon de volgende beuk uitdeelde: Niels, die sowieso een geweldige wedstrijd speelde, gaf een splijtende pass op Tim die het weer eens op een lopen zette over rechts, Tim behield het overzicht en gaf een perfecte assist op Gijs die bij de tweede paal kon binnenschuiven. Twee wereldgoals binnen twee minuten en daarmee de achterstand omgebogen in een voorsprong!

BFC was in deze fase heer en meester: het middenveld was in bloedvorm, voorin werden de verdedigers dolgedraaid door Tim en Clarence op de vleugels. Jonathan leek rijp voor de genadeklap. Tim, Clarence en Gijs kregen goede kansen op de 1-3. het was een echt voetbalgevecht Maar toch ging het in de slotfase nog mis. Eerst gaf de scheidsrechter een strafschop nadat nummer 10 (wie anders) na licht contact gretig naar de grond ging. Hij nam de penalty zelf, Damian ging naar de goede hoek en wist zijn handen nog tegen de bal te krijgen, maar helaas net niet genoeg om de bal uit het doel te houden. Wat een pech!

Niels werd overtuigend Man of the Match!

Ook daarna kreeg BFC goede kansen om weer op voorsprong te komen. Maar uiteindelijk kregen we helemaal het deksel op de neus, en opnieuw hielp het arbitrale trio een handje. De scheids liet doorspelen na een duidelijke overtreding op Niels, onder de ogen van de grensrechter waar we al de hele wedstrijd mee in de clinch lagen maar hij zag er niets in. Uit de tegenaanval wist Jonathan de 3-2 te scoren, en kreeg zo eigenlijk veel te veel. Kortom, een onnodige en onverdiende nederlaag tegen een tegenstander die echt niet beter was, maar wel over één uitzonderlijk talent beschikt en ook de arbitrage behoorlijk mee had. Maar we zagen meer dan genoeg lichtpuntjes in deze wedstrijd om de return met vertrouwen in te gaan.

Man of the Match:
Ons hele middenveld speelde vandaag uitstekend, maar Niels speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Keihard werkend, veel ballen afpakkend en continu strooiend met prachtige passjes. Hou dit vast Niels!


Topscorers
(na 23 wedstrijden):

1 Hugo (+1) 23
2 Cesar, Gijs (+1) 8
3 Thomas 7
4 Jilles, Clarence 4
5 Jelle, Niels, Adan 3
6 Rutger Meijer, Tim 2
7 Pepijn, Rutger Mostert, Bram 1

De overige uitslagen:
KFC wint verrassend makkelijk van Huizen en staat met één been in de volgende ronde. Tegenstander wordt dan hoogstwaarschijnlijk Kampong dat het al beslist lijkt te hebben tegen degradant DVV. Spannender is het aan de andere kant van het schema: mocht BFC doorgaan dan treffen we de winnaar van Zeeburgia tegen Bennekom. Zeeburgia wint de thuiswedstrijd nipt maar ook daar is er nog niets beslist.