JO17-1 trekt aan langste eind in spannende topper

Aan spannende wedstrijden geen gebrek dit seizoen! Met nog vier competitiewedstrijden tot de winterstop was Purmersteijn de eerste van deze vier horden die de jongens moesten nemen om hopelijk in december met in ieder geval een mooie tweede plaats op zak de Kerstvakantie in te duiken. Maar daarvoor moest er wel een resultaat worden geboekt in Purmerend, en wie de stand goed in de gaten heeft gehouden de afgelopen weken, die weet dat dit allesbehalve vanzelfsprekend zou worden. Niet voor niets stond Purmersteijn samen met ons op de gedeelde tweede plaats.

Jilles en zijn directe tegenstander zorgden voor mooie duels op de linkerflank

Jilles en zijn directe tegenstander zorgden voor mooie duels op de linkerflank

Volg de JO17-selectie ook op:
Facebook
Instagram
Flickr

Met een zeer korte voorbereidingstijd in de benen zochten de heren het hoogpolige Pumerendse kunstgrastapijt op. En het moet gezegd, de Bussumse jongens gooiden van begin af aan een hele hoop strijd en bravoure op de mat tegen de gastheren. Wat volgde was een eerste helft met verschillende gezichten, spanning en een handvol goede kansen voor beide partijen.

Vooral Hugo wist een aantal keren de trekker over te halen na goed opendraaien, maar helaas wist hij geen goal te maken met één van zijn schoten. Ondertussen waren ook Jilles en Clarence een aantal keren op avontuur gestuurd, maar hun voorzetten leidden niet tot echte grote doelkansen.

Dat BFC niet scoorde, kwam ook mede door het massale verdedigen van Purmersteijn. Geregeld stonden zij met vijf spelers op lijn te verdedigen en deze muur was op sommige momenten maar moeilijk te slechten, ondanks het vele balbezit.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam ook Purmersteijn beter in de wedstrijd. Ze kregen meer rust in hun spel en daardoor kwam bij sommige van de gastheren ook de ware kwaliteit naar boven. Zo had Rutger Meijer zijn handen vol aan de vaardige linksbuiten van Purmersteijn, en kwam ook de zeer bedreven rechtsback als directe tegenstander van Jilles beter in de wedstrijd.

Purmersteijn begon in de omschakeling kansen te creëren en de achterhoede van BFC wist een aantal keren met sterk (collectief) optreden op het nippertje een tegentreffer te voorkomen.

Jelle kon zijn sterke spel bekronen met een goal!

Jelle kon zijn sterke spel bekronen met een goal!

Hoogtepunt voor Purmersteijn was een uitbraak vlak voor rust, waarbij Damian in een ultieme reddingspoging de spits vlak na zijn lobje niet meer kon ontwijken en hard raakte. De bal werd ondertussen door Rutger Mostert van de lijn gehaald, maar alles wat Bussums was, vreesde voor een strafschop. Deze kwam er niet, en de corner leverde vervolgens geen gevaar op.

De kleedkamer werd dus met een 0-0 opgezocht en hoewel BFC de wedstrijd zeer sterk begon en de opening van de eerste helft domineerde, overheerste de opluchting dat er geen tegentreffer werd geïncasseerd in de slotfase voor rust, vooral door de niet gegeven strafschop.

Vlak na rust mochten de Purmersteijners op hun beurt zeker ook niet klagen toen Jelle na een vrije trap van Niels vlak voor zijn koppoging werd getorpedeerd. De forse en opzichtige zet in de rug werd door de scheidsrechter echter niet bestraft.

Ook wat dat betreft stond het dus gelijk tussen beide teams, die er overigens een zeer spannende wedstrijd van maakten. Echter werden er, en dan met name door BFC, veel minder kansen gecreëerd dan in de eerste helft. Anders was dat in het geval van Purmersteijn, waar bijvoorbeeld van dichtbij opvallend hoog over werd geschoten; een dot van een kans waar de betreffende speler waarschijnlijk nu nog nachtmerries van heeft.

Gedurende de tweede helft betraden Adan, Willem, Thomas en Pepijn ook nog het veld. Laatstgenoemde zorgde uiteindelijk voor de beste kans in de wedstrijd: Na een prima pass van Adan wist Pepijn vervaarlijk te combineren met Jelle, en de drie toegesnelde Purmersteijners konden op randje zestien niets anders doen dan Pepijn “sandwichen” om een directe goal te voorkomen. Dit keer was dit duidelijk genoeg voor de scheidsrechter om een penalty toe te kennen, en dus was de beste kans van de wedstrijd aanstaande.

Hugo loste zijn belofte in en gunde deze penalty aan Jelle, die op zijn beurt de keeper kansloos liet met zijn fijnzinnig geplaatste bal, 0-1! Een zeer welkome treffer in deze zeer spannende en open wedstrijd, die op basis van kansen toch eigenlijk gelijk had moeten eindigen. BFC trok dus aan het langste einde vandaag, en dat betekende dat er drie zeer welkome punten konden worden bijgeschreven.

Man of the Match
Veel kandidaten in een wedstrijd waarin iedereen een hoog niveau haalde, maar Jelle, Rutger Meijer en Daan waren oververtegenwoordigd in de stemming. Uiteindelijk sleepte Daan door zijn sterke optreden de titel in de wacht!

Daan werd Man of the Match!

Daan werd Man of the Match!

Competitie
In de andere topper speelt Volendam met wat fortuin gelijk bij Zeeburgia, en wint FC Lisse wéér, dit keer van KFC. Door het gelijkspel van Volendam bij Zeeburgia lopen zij slechts één punt voor op BFC. We zijn dus gewaarschuwd voor Zeeburgia, dat op zaterdag de 26e onze eerstvolgende competitietegenstander zal zijn.

Leuk feitje: Damian is op dit moment de minst gepasseerde keeper van de poule! Een groot compliment naar hem en onze achterhoede!

Voorbereidend op Zeeburgia oefenen we de 21e thuis tegen SDO, en ook deze derby is een affiche wat het goed zou doen op menig voetbalkanaal. Tot dan!

Topscorers (na 10 wedstrijden)
1 Hugo: 8
2 Gijs: 4
3 Adan, Niels: 3
4 Thomas: 2
5 Rutger, Bram, Jilles, Clarence en Jelle(+1): 1