JO17-1 trapt seizoen af met bekerremise

Na een lange vakantieperiode mocht de JO17-1 zaterdag aantreden voor de officiële seizoensopening; de bekerwedstrijd tegen Houten, promovendus vanuit de Hoofdklasse, die dit seizoen dus mag uitkomen in de 4de divisie, maar wel in een andere poule uitkomt dan BFC. Geen gemakkelijke klus, aangezien het overgrote deel van de JO17-selectie pas deze week voor het eerst trainde, en twee man zelfs nog bezig waren met het vieren van hun vakantie.

Volg de JO17-selectie ook op: 

Facebook
Instagram
Flickr

De Starting XI van vandaag bestond uit sluitpost Bas, die zijn officiële rentree maakte in het shirt van BFC. Achterin begonnen Mano, Willem, Seyfullah en Danko als verdedigingslinie. Daarvoor stonden Rutger, Thijs en Thijmen, die ook na jaren van afwezigheid weer zijn kunsten in het shirt van BFC vertoont. Voorin completeerden Jaylon, Cesar en Wouter het elftal wat aan de basis begon in deze wedstrijd tegen het fris en fruitig ogende SV Houten. Roan ontbrak helaas vanwege een breuk in zijn voet, Bram revalideert nog en Thijs H. en Grigor waren nog op hun vakantieadres. De JO17-1 werd daarom aangevuld met selectiegenoten Jaylon en Thimo.

Opstellen voor de passencontrole nieuwe stijl.

Beide ploegen begonnen vol overtuiging aan de wedstrijd. BFC kreeg zo her en der wat mogelijkheden om uit te breken, maar werd tegelijkertijd ook vrij snel al onder druk gezet door Houten. De bezoekers waren duidelijk van plan om deze eerste wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten, maar moesten toch na elf minuten de bal al uit het net vissen. Wouter bleef goed doorgaan na een combinatie met Cesar, en wist uiteindelijk Thijs Zwagerman oog-in-oog met de keeper te zetten met een vernuftig passje. Thijs, die in de ochtend ook al succesvol was in zijn trainersdebuut bij de JO8-1, faalde niet. Droogjes knalde hij de bal in de hoek en de JO17-1 kon voor het eerst dit seizoen juichen op de Meerweg. Een lekker begin van de wedstrijd!

Maar Houten gaf zich niet gewonnen. Het doelpunt van BFC was voor de bezoekers het startschot om het middenveld en de verdediging van BFC wat vroeger onder druk te zetten. De fittere spelers van Houten doken vroeg de duels in, en niet zonder resultaat. De rest van de eerste helft moest de verdediging van BFC vaak vol aan de bak om een tegentreffer te voorkomen, en het was vooral sluitpost Bas die zeer assertief de vele mogelijkheden van Houten onschadelijk maakte en hun spits de stuipen op het lijf joeg.

Thijs Z. laat BFC voor de eerste keer juichen!

BFC had de rest van de eerste helft vooral op het middenveld moeite om de duels te winnen en de tegenstander uit elkaar te spelen. En áls BFC’ers dan vrij werden ingespeeld, zorgde besluiteloosheid en te lang zelf dribbelen er voor dat veel ballen al in een vroeg stadium van aanvallen alweer werden verspeeld. De keren dat BFC wél aan de eindpass toekwam, was er ook direct gevaar. Jaylon en Wouter werden veelvuldig in de diepte gestuurd, en ook Cesar kon enkele keren op gevaarlijke plaatsen van het veld worden bereikt, maar dit alles helaas zonder resultaat.
BFC ging uiteindelijk met een minimale voorsprong de rust in, maar gezien de kansenverhoudingen hadden de bezoekers toch ook zeker een viertal keren kunnen (en wellicht zelfs moeten) scoren en mocht BFC in de handen knijpen met de tussenstand.

Na rust waren er enkele wijzigingen te bespeuren in het elftal van BFC. Danko had het veld gedurende de eerste helft al verlaten vanwege een blessure, Mano moest in de rust vervangen worden en ook Wouter zou vlak na de thee het veld ruimen. Flink wat blessures alweer dus, en het is te hopen dat de heren allemaal op tijd hersteld zijn als de bekercompetitie wordt hervat.

In hun plaats kwamen Tim, Niek en Thimo op het veld en met dit frisse bloed op het veld ging BFC op jacht naar een ruimere voorsprong. Wederom na elf minuten was het alweer raak. Tim werd diep gestuurd en Jaylon stond -zoals wel vaker deze wedstrijd- perfect gepositioneerd om een voorzet binnen te werken. Hij werd dit keer ook daadwerkelijk bereikt en dus was afwerken voor hem een koud kunstje: 2-0!

Jaylon kan de voorzet van Tim binnenwerken!

Houten liet zich echter nog steeds niet uit het veld slaan, en zocht met overtuiging de duels weer op. Het ‘momentum’ van BFC leek voorbij en vooral de omschakeling naar verdedigen van enkele spelers zag er niet goed uit. Houten kwam veelvuldig in overtal op de laatste linie van BFC afstormen, en het was vooral te danken aan het doorzettingsvermogen van onze verdediging en keeper dat Houten (nog) niet scoorde. Tegelijkertijd zouden er ook nog vele uitbraken volgen van BFC, maar toch zouden wij geen goal meer maken.

De bezoekers uit Houten deden dit uiteindelijk wel. Ze waren intussen al vaak op de helft van BFC te vinden geweest, en na wat pogingen die gevaarlijk voorlangs vlogen of door Bas werden gered, moest de verdediging van BFC vijf minuten voor tijd toch capituleren; 2-1.

Het was een fase waarin BFC vooral in het ‘verdedigen als team’ veel steken liet vallen. En juist op die momenten kwam de kwetsbaarheid van BFC en de kracht van Houten naar boven.

Reikhalzend werd er naar het laatste fluitsignaal uitgekeken, maar deze liet (te) lang op zich wachten.

Toen balbezit na een corner van BFC slordig om zeep werd geholpen, stonden de poorten voor Houten dan ook weer wagenwijd open voor een counter. En hoewel er in de gehele afwikkeling van die counter toch sprake leek te zijn van een bal die al uit was, wilde de scheidsrechter er niets van weten. Houten mocht de 2-2 aantekenen waar het de hele wedstrijd voor was blijven strijden, en BFC had zichzelf dan toch in de vingers gesneden, terwijl het eerder een comfortabele voorsprong in handen had.

Al met al geen onterechte uitslag dus, al zorgde de wijze waarop de gelijkmaker viel toch voor wat gefronste wenkbrauwen. Wat overblijft, zijn een hele hoop leer- en lichtpunten waar de JO17-1 de komende weken mee aan de gang kan om op tijd klaar te zijn voor de competitie. Nog drie weken tot de competitie begint, en hopelijk is de selectie tegen die tijd toch daadwerkelijk uit de vakantiemodus!

Bas werd de eerste Man of the Match!

Man of the Match
Bas keepte een dijk van een wedstrijd, was de baas in zijn zestienmetergebied en wist het aantal tegen- treffers op fraaie wijze te beperken. Die pure wil om te winnen werd door zijn teamgenoten beloond met de titel ‘Man of the Match’. Klasse gedaan Bas!

Stand:
BFC deelt de eerste plaats met Houten, Vriendenschaar heeft nog niet gespeeld en kan volgende week bij winst op Houten de koppositie in de bekerpoule grijpen.


Topscorers (na 1 wedstrijd):

1 Thijs, Jaylon (+1), 1
Thijs en Jaylon scoorden vandaag allebei hun eerste doelpunt van het seizoen en staan dus gelijk bovenaan de ranglijst!

Assist-leaders (na 1 wedstrijd):
1 Wouter, Tim (+1),  1
Wouter en Tim vervulden hun rol als buitenspeler met verve door aan de basis van twee goals te staan, en voeren dus nu de ranglijst van de assists aan!