JO17-1 soepeltjes naar grote uitzege

Opnieuw een uitwedstrijd voor de JO17-1, ditmaal naar Diemen, een klus die minder eenvoudig was dan het leek. Weliswaar staan ze maar op de tiende plaats, maar thuis hadden we de nodige moeite met ze (2-1), vorige week wisten ze koploper Volendam nog op 0-2 te houden en onze Angstgegner De Zouaven verloor zelfs in Diemen, dus helemaal gerust waren we er niet op.

Volg de JO17-selectie ook op:
Facebook
Instagram
Flickr

Verslag: Frank Trijbels

2 sprinters op 1 foto: Jilles is wèl op tijd…

BFC schoot op zijn Kopenhagens uit de startblokken en na een paar minuten had dit al succes. Busse, die sowieso een goede wedstrijd speelde, verzond een prachtige pass op Hugo die zich vakkundig ontdeed van een paar verdedigers en prima scoorde. Een lekker begin en Diemen was duidelijk even aangeslagen. Na een kwartier drong de thuisploeg voor het eerst echt aan en mocht Damian een paar keer aan de bak, onder andere om een vrije trap over de lat te tikken. Maar net op het moment dat Diemen in een gelijkmaker begon te geloven sloeg BFC weer toe. Een corner van Niels werd door Hugo ingekopt maar van de lijn gehaald, in de rebound kopte Pepijn de bal met een sierlijke boog over half Diemen in de verre hoek: zijn eerste goal van het seizoen en de 0-2 op een belangrijk moment.

Diemen gaf nog niet op, Damian moest opnieuw redding brengen maar 5 minuten later was het weer raak: Rutger Meijer kreeg het op zijn heupen, dribbelde vanaf de punt van het strafschopgebied naar binnen en schoot de bal met een geniale voetbeweging in de verre bovenhoek: 0-3! BFC ging hierna gewoon door, een doelpunt van Hugo werd afgekeurd omdat hij de keeper zou hebben gehinderd en een mooie pegel van Niels van zeker 25 meter kon nog net door de keeper worden gepakt. Uit één van de spaarzame aanvallen van Diemen viel wel een tegengoal toen een speler vanaf rand strafschopgebied mocht uithalen en de bal langs Damian schoof. Dit leek zowaar even een offensiefje van de thuisploeg op te leveren in de slotfase van de eerst helft, maar vlak voor rust stelde BFC weer orde op zaken. Na een soepel lopende aanval over meerdere schijven was Jelle het eindstation, hij omspeelde de laatste verdediger en stiftte de bal professioneel over de keeper: we konden met een comfortabele 1-4 naar de thee.

Pepijn scoorde zijn eerste competitietreffer!

Na de rust kwam Gijs binnen de lijnen voor Rutger Meijer. En mocht Diemen zichzelf in de rust nog enige moed hebben ingesproken dan werd dat snel weer de kop ingedrukt. Binnen een minuut in de tweede helft was daar de nekslag: Gijs gaf een prachtige steekpass op Hugo die de bal beheerst langs de keeper schoof. Hugo slaat opnieuw in de beginfase toe: 1-5 Daarmee was het verzet van de gastheren wel gebroken en kon BFC de wedstrijd uitspelen. Hugo schoot eerst hard op de lat, even later was er een enorme scrimmage waarin vier of vijf BFC-ers mochten aanleggen, paal en lat werden geraakt maar de bal wilde er niet in. Na 10 minuten was het dan toch weer raak. Jilles die al een paar keer razendsnel was uitgebroken was er ook nu weer als de kippen bij en passeerde de keeper voor de 1-6!

Nadat ook een inzet van Rutger Mostert werd afgekeurd nam BFC even gas terug. Diemen mocht zelfs nog een keer scoren maar werd verder niet echt gevaarlijk meer, ook met dank aan de soevereine verdediging die weinig weggaf. BFC hervatte de jacht op meer goals. Halverwege de tweede helft kwamen Thomas en Clarence erin en dit leidde tot de laatste twee Bussumse treffers. Eerst werd Thomas gevloerd in het strafschopgebied, Hugo pakte het cadeautje uit en schoot onberispelijk binnen. Het slotakkoord was voor de andere invaller Clarence, hij kreeg de bal van Hugo en verraste de keeper in de korte hoek, 2-8!

Kortom, een goede uitoverwinning en opnieuw goede zaken voor het doelsaldo. Dat kan nog beslissend worden aan het einde van dit seizoen. BFC controleerde vrijwel de gehele wedstrijd, creëerde veel kansen, verzilverde er liefst 8 en gaf weinig weg.

Man of the Match:
Drie goals, een assist, een bal op de lat en een afgekeurde goal waren de wapenfeiten vandaag van Hugo en die leverden hem de felbegeerde uitverkiezing op tot MOTM.

Competitie
Geen verrassingen vandaag: de volledige Top-5 wint. De 3 koplopers maken al weken geen fouten in de aanloop naar de beslissende fase van de competitie, al ging het vandaag bij Volendam met de nodige moeite. KFC is lekker in vorm en boekt alweer de zesde overwinning op rij.
Er begint nu duidelijk tekening in de ranglijst te komen. Volendam, KFC (beiden met een periodetitel op zak) gaan samen met BFC uitmaken wie kampioen gaat worden. De komende weken zijn daarvoor cruciaal, wanneer de Top-3 achtereenvolgens alle onderlinge wedstrijden speelt: wij ontvangen volgende week Volendam, de week erna is het Volendam – KFC en de week daarna mogen wij uit naar KFC. Over 3 weken weten we hoe we ervoor staan! BFC lijkt het zwaarste programma te hebben, wij hebben de onderste 5 gehad en krijgen het volledige linkerrijtje nog voor onze kiezen. Ons doelsaldo is inmiddels wel het beste van alle ploegen met +30: als eerste passeren wij de grens van 50 goals, terwijl alleen Volendam minder goals tegen heeft gekregen. Maar daar kunnen we komende zaterdag natuurlijk wat aan gaan doen!

Tot zaterdag op BFC voor de topper tegen de koploper!