JO17-1 revancheert zich bij DWS: 2-4

Op bezoek bij de vermaarde Amsterdamse voetbalclub DWS heeft de JO17-1 gedaan wat het moest doen om mee te blijven doen in de strijd om de titel in de 4e divisie. In een fysieke maar faire wedstrijd revancheerde BFC zich met 4-2 door twee goals van Cesar en treffers van Rutger Meijer en Thomas voor de eerdere verliesbeurt op de Meerweg.

Volg de JO17-selectie ook op:
Facebook
Instagram
Flickr

De gastheren van DWS waren ons op de Meerweg nog met 0-1 te slim af geweest en omdat hun JO17-1 geen wedstrijd had en er dus wel wat spelers een overstap naar onze tegenstander zouden kunnen maken, wisten we dat we van DWS nog wel wat vuurwerk zouden kunnen verwachten. Zaak dus om van begin af aan een team te zijn, en alles wat we zouden doen, als een collectief te doen.

Er viel al vroeg veel te juichen voor BFC!

Dit moest helaas wel zonder de zieke Gijs, de geblesseerde Bram en Hugo, die in Liverpool de plaatselijke FC vereerde met een bezoek. Zijn plaats in de spits werd ingevuld door Cesar, terwijl ook Wouter uit de JO15-1 weer bereid was aan te haken om het totaal aantal spelers weer naar een comfortabele veertien te helpen. BFC begon met Damian op doel, Willem, Busse, Rutger en de deze-week-jarige Daan achterin, Niels, Jelle en Rutger op het middenveld en een voorhoede bestaande uit Clarence, Jilles en Cesar.

De boodschap dat BFC in deze fase van de competitie eigenlijk alles moét winnen om nog kans te maken op de gedroomde titel, is er een die voor flink wat druk op de schouders van de jongens kan zorgen. Maar zij zorgden zelf voor wat verlichting van die druk door al heel vroeg in de wedstrijd het verschil te maken. Na goed doorzetten op het middenveld en een prima pass van Jelle, scoorde Cesar na een sterk duel al na 54(!) seconden de 0-1. Een lekker begin voor de spits die de zware taak had de plek van onze topscorer Hugo in te vullen; en hij zou dat zeer goed doen!

De vroege goal (zou het een competitierecord zijn?) bleek het startsignaal van een wedstrijd met veel fysieke duels, een BFC wat probeerde te blijven voetballen, aardig wat kansen en een half dozijn aan doelpunten, waarvan BFC er vooral veel maakte in het eerste halfuur van de eerste helft.

Want nog geen tien minuten na de 1-0 zou Rutger Meijer de score verdubbelen, en hoe! Vanaf zeker 25,67 meter mocht Rutger, die de gehele wedstrijd als nummer tien zou fungeren, een vrije trap nemen. De uitvoering van deze vrije trap was er een zoals je die graag nog een aantal keer in slow motion herhaald wilt zien; de keeper zat goed, de muur stond goed, maar het was voor Rutger toch niet voldoende om hem van scoren te weerhouden; kiezelhard streepte hij de bal onhoudbaar in de bovenhoek achter de muur. Het betekende zijn allereerste doelpunt in de competitie en hopelijk zullen er nog veel volgen!

Verder in de bovenhoek kan hij niet, wat een pegel!

Na vijfentwintig minuten was het weer de beurt aan Cesar. Hoewel intussen de wedstrijd minder eenzijdig was geworden en zich vooral op het middenveld afspeelde, kon BFC de wedstrijd al vroeg naar zich toe trekken; Niels stuurde Jilles goed diep en op zijn beurt zette Jilles fraai voor op Cesar. Hij twijfelde geen moment en rondde meedogenloos af in de korte hoek.

De eerste helft kenmerkte zich door verschillen in speelstijl. Waar BFC zich als team op de verschillende taken probeerde te storten, daar waren de technisch begaafde DWS’ers vooral met zichzelf bezig. Maar ook de thuisploeg kreeg wel mogelijkheden, omdat ook niet alle BFC’ers na de vroege voorsprong het nut nog zagen om overal op te lopen. Zo had er in plaats van 0-3 ook een grotere stand op het bord kunnen staan, want terwijl DWS wat kansen om zeep hielp, werd ook een op het oog zuivere derde treffer van Cesar afgevlagd. Helaas dus geen hattrick!

Na rust werd het allemaal wat rommeliger. De linies van BFC lagen ineens wel wat verder uit elkaar en zo kreeg ook DWS meer grip op de wedstrijd. Dit kwam overigens ook omdat er spelers uit de JO17-1 van de thuisploeg hun entree in het veld zouden maken. Het duurde uiteindelijk tot een kwartier na rust voordat DWS de 1-3 noteerde, terwijl ook BFC nog mooie kansen creëerde. De beste kans was wellicht voor Jilles die samen met Cesar op één verdediger afstormde, maar het onderlinge samenspel deed toeschouwers langs de lijn denken aan de uitbraak met vijf-tegen-één van Ajax van nog niet zo lang geleden. Het resultaat was ook vergelijkbaar: geen doelpunt, waar dit er wel gewoon een moest zijn.

BFC had ook een doelpunt nodig om de wedstrijd écht te beslissen, want de strijd op het Amsterdamse veld was inmiddels zó rommelig geworden, dat het om het even was welke ploeg er zou scoren. Dat kon dus ook zomaar DWS zijn.  Gelukkig kwam die goal er ook. De inmiddels in het veld gekomen Thomas werd door Rutger fraai vrijgespeeld en hij wipte de bal koeltjes langs de uitstormende keeper: 1-4, en de wedstrijd leek beslist. Niet lang hierna maakte ook Wouter zijn entree in het veld, en de jongeling wist met zijn eerste actie bijna te scoren, maar helaas was dat hem niet gegund. Toch zou hij zich prima manifesteren in de vijftien minuten dat hij meedeed.

Busse is onder dwang overgestapt op maat XXL…

Dat DWS negen minuten voor tijd alsnog scoorde, was slechts voor de statistieken; inmiddels was duidelijk dat BFC deze wedstrijd ook daadwerkelijk ging winnen en zich daarmee dus revancheerde voor de thuisnederlaag van eerder dit seizoen.

Man of the Match
Rutger Meijer werd met één stem meer dan Cesar als meest waardevolle speler van het team beoordeeld door zijn teamgenoten. Goed gedaan Rutger!

Competitie
Geen echte verrassingen in de overige uitslagen deze week. Positief wat concurrentie van onderaf betreft, is wel de winst van Zeeburgia op Purmersteijn. De top drie heeft ietwat afstand genomen van de rest van de competitie. KFC heeft met de overwinning op OSV de tweede periodetitel gewonnen en speelt dus zeker nacompetitie om promotie. Als de ranglijst aan het einde van het seizoen hetzelfde is als nu, kunnen wij hetzelfde zeggen doordat Volendam de eerste periode won, maar uiteindelijk is het natuurlijk om de algehele titel te doen. De achterstand op de nummers 1 en 2 is ongewijzigd, maar mochten de jongens in de laatste 7 wedstrijden hun werk foutloos blijven doen, dan komt daar verandering.
We mogen tenslotte nog naar KFC en over twee weken komt Volendam al naar Bussum.
En dat koplopers ook punten kunnen verliezen, daar is dit weekend zelfs in de Eredivisie nog het voorbeeld van gegeven. Dan moet je er natuurlijk wel van profiteren! Op naar Diemen!