JO17-1 pakt drie punten in openingsduel

Na een voorbereiding en bekercampagne met enkel gelijke spelen, was voor de JO17-1 er alles aan gelegen om in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen eindelijk eens het volle pond te pakken. De tegenstander waartegen dit moest gebeuren was ADO’20 in het landelijke Heemskerk. Geen gemakkelijke klus, maar de vele kansen uit de voorgaande wedstrijden boden hoop voor de nabije toekomst.

De eerste competitiewedstrijd stond voor de deur!

Volg de JO17-selectie ook op: 

Facebook
Instagram
Flickr

In de Starting XI van zaterdag waren enkele wijzigingen te bespeuren in vergelijking met de laatste bekerwedstrijd tegen Vriendenschaar (1-1). Bas begon zoals gebruikelijk onder de lat, maar de verdediging bestond vandaag uit Niek, Thijs de Haan, Willem en Mano. Seyfullah was één linie naar voren geschoven en zorgde voor de benodigde controle op het middenveld, bijgestaan door Thijs Zwagerman en Rutger. Voorin mochten Tim, Cesar en Wouter voor de doelpunten gaan zorgen. Danko, Jaylon, Grigor en Stanley hadden een plaats op de reservebank en Thijmen, Roan en Bram zaten nog in de lappenmand.

De openingsfase was rommelig. Alle pogingen van BFC om vooruit te spelen werden hoog teruggespeeld door de gastheren, en de toeschouwers langs de lijn kregen last van hun nek door alle overvliegende ballen. Toch kreeg BFC steeds meer vat op het spel. ADO’20 zette weinig druk, en dus kon BFC vrij opbouwen. Druk was het echter wel op het middenveld, en BFC had in deze eerste helft moeite om echt tot aanvallen te komen via deze drukbezette linie.

Thijs speurt naar een gaatje op het middenveld..

Toch kwamen er wel kansen. Zo konden Tim en Wouter veelvuldig langs de lijn opdraven, en ook Cesar kon een aantal keren in stelling worden gebracht. Helaas eindigden de kopballen en pogingen voorin niet in het netje, en dus bleef de eerste helft doelpuntloos.

Niet dat ADO’20 volledig ongevaarlijk was deze eerste helft, ook zij wisten een flink aantal keren gevaarlijk uit te breken door de door hun geliefde lange bal, die ze tussen Bas en zijn laatste linie in wilden leggen. Bas en zijn verdedigers waren in veel gevallen echter scherp genoeg, dus kwam ADO’20 niet verder dan enkele corners. Ook kwam de spits van ADO vervelend in botsing met Bas, die als keeper goed uitkwam en zichzelf prima beschermde. Geen opzet dus, maar wel een pijnlijke ontmoeting voor de aanvaller van de thuisploeg.

In de rust werd een plan gesmeed om de verdedigende muur van ADO’20 te slechten, en de jongens gingen vol goede moed de tweede helft in.

En al snel was het ook raak. Slechts twee minuten na het starten van de tweede helft wist BFC een corner af te dwingen die door Thijs Z. vervaarlijk voor het doel werd geslingerd. Cesar kwam goed voor zijn man en wist half duikend de bal met zijn hoofd in de verre hoek te verlengen. Een knappe kopgoal die hij wel moest bekopen met een flinke beuk in zijn zij, maar die wel de gewilde voorsprong betekende: 0-1!

Een mooie opsteker voor BFC, dat duidelijk honger had naar de eerste drie punten van dit voetbaljaar, na alle voorgaande wedstrijden gelijk te hebben gespeeld.

Na deze voorsprong zocht BFC nog iets meer grip op de wedstrijd, voor zover dat in deze rommelige pot mogelijk was. Wel wist de JO17-1 veel meer rust te bewaren in balbezit en werd er geduldig gezocht naar de mogelijkheden om het middenveld (wat ook iets anders was gaan staan) te ontlasten en de drukte aldaar te vermijden. Jaylon kwam intussen in de ploeg voor Thijs Zwagerman en ook Grigor zou binnen de lijnen komen voor Tim. En met hen in de gelederen probeerde de JO17-1 een manier te vinden om de voorsprong vast te houden en eventueel uit te breiden naar een iets comfortabelere marche.

Cesar wordt bejubeld na zijn winnende treffer!

Toch ging het mis. In de drang naar voren van BFC stond de restverdediging niet helemaal zoals het zou horen, en dus kon de linksbuiten van ADO’20 na wat slordig balverlies vrij opstomen langs de gehele linkerflank en kwam hij op hoge snelheid de “zestien” van BFC binnenstormen. Een gaatje in de korte hoek was groot genoeg voor hem om de bal in kwijt te kunnen en dus stond het een kwartier voor het eindsignaal weer gelijk: 1-1.

Beide teams konden weer direct op jacht naar de winnende treffer, en dit leverde een slotfase op waarin het spel twee kanten op golfde, maar de strijd voornamelijk werd uitgevochten op het middenveld.
BFC kwam zelf niet echt meer in de problemen, en creëerde via wat flitsende uitbraken ook nog wat mogelijkheden. Maar vaak ontbrak het net even aan scherpte of overzicht in de eindpass. Langs de lijn werd er dus al stevig rekening gehouden met alweer een gelijkspel.

Tot twee minuten voor tijd. Een vrije trap werd vanaf de rechterflank scherp de zestien in gestuurd door Seyfullah, en Cesar promoveerde de vrije trap tot zijn tweede treffer van de dag; 1-2!

De eerste van hopelijk vele ‘juichfoto’s’ van het seizoen!

Een goal die op basis van balbezit en genoteerde kansen wel verdiend was, maar waar eigenlijk geen rekening meer mee werd gehouden. Het was nu aan ADO’20 om voor de tweede keer op jacht te gaan naar een gelijkmaker, maar de JO17-1 wist in de extra tijd knap stand te houden en daarmee de eerste overwinning van het seizoen te noteren!

Man of the Match
Cesar scoorde twee keer en was een echt aanspeelpunt in de spits, dit zorgde voor een ruime meerderheid van de stemmen van zijn teamgenoten voor de titel “Man of the Match”. Gefeliciteerd Cesar!

Stand:
BFC pakt op doelsaldo de vierde plek, en ook KFC, Sp. Martinus, Huizen en Lisse wisten te winnen. Laatstgenoemde is de tegenstander van volgende week, en dus kunnen we op basis van de ranglijst praten van een kraker.

Topscorers (na 3 wedstrijden):
1: Cesar (+2): 2
2: Thijs Z, Jaylon, Rutger: 1
Cesar komt met zijn twee doelpunten met stip binnen op nummer één van de ranglijst!

Assist-leaders (na 3 wedstrijden):
1: Wouter, Tim, Seyfullah (+1) en Thijs Z. (+1): 1
Seyfullah en Thijs Z. waren met hun vrije trap en corner de basis van de goals van Cesar, en voegen zich bij Wouter en Tim als assist-leiders!