JO17-1 opnieuw onderuit tegen angstgegner De Zouaven

Na een mooie serie van 8 ongeslagen wedstrijden begon de JO17-1 optimistisch aan de tweede helft van de competitie. Meteen maar de verste uitwedstrijd van het seizoen naar Grootebroek bij Enkhuizen. En daar hadden we wat recht te zetten: thuis verloren we de openingswedstrijd van het seizoen met 0-3 van de plaatselijke Zouaven. Dat konden we toen nog afdoen als een incident tegen een mindere ploeg. Immers, sinds die valse start behaalden De Zouaven nog maar 11 punten uit 10 wedstrijden, wij ruim het dubbele (23). Maar na vandaag weten we beter: we hebben onze Angstgegner gevonden…

De tegenstander werd vooraf al met ontzag bekeken....

De tegenstander werd vooraf al met ontzag bekeken….

Volg de JO17-selectie ook op:
Facebook
Instagram
Flickr

(Verslag: Frank Trijbels)
Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de uit de kluiten gewassen Westfriezen blijken dat zij het recept nog wisten om dit BFC te bestrijden en het was als snel duidelijk dat we niet wisten hoe daarmee om te gaan: in de tweede minuut had het al 1-0 kunnen staan na een onzeker moment in onze achterhoede, maar gelukkig verdween de bal in het zijnet.

De JO17-1 kwam niet in haar geliefde spelletje, was slordig en de Zouaven wisten de vloeiende combinaties onschadelijk te maken, overigens zonder zelf veel grote kansen te creëren. Voor de 1-0 was dan ook de medewerking van BFC nodig: eerst werd in onze aanval onnodig balverlies geleden, De Zouaven schakelden razendsnel om maar de eindpass op hun rechtsbuiten die leek te kunnen worden onderschept door BFC. Dat ging helaas helemaal mis waardoor er ineens een Zouaaf vrij voor Damian opdook. Hij maakte het vervolgens wel fraai af door de bal hard in de winkelhaak te jagen. De rest van de eerste helft probeerde BFC tevergeefs om een gaatje te vinden maar het lukte maar niet om uitgespeelde kansen te creëren. Het bleef ook oppassen met de gevaarlijke counters van de thuisploeg, maar we haalden de rust zonder verdere kleerscheuren.

Hugo kopte fraai, maar net voorlangs...

Hugo kopte fraai, maar net voorlangs…

In de rust greep Thomas in en bracht drie verse krachten tegelijk: Clarence, Niels en Willem kwamen in het veld. Maar wie dacht dat het energieverslindende spel van de Zouaven hen vroeg of laat zou opbreken kwam bedrogen uit. De mannen bleven maar gaan en het spel van BFC werd steeds machtelozer. De nekslag kwam dan ook een kwartier na rust. Een voorzet vanaf links stuiterde over onze verdedigers heen en daar bleken ineens twee Zouaven volkomen vrij te staan die de hoek voor het uitkiezen hadden. Damian had het nakijken en het was 2-0. Het leek een Mission Impossible te worden. Ook na deze goal waren de beste kansen voor de thuisploeg, die in deze fase makkelijk verder hadden kunnen uitlopen. De 3-0 was dan ook een kwestie van tijd. BFC kon daar een paar kansjes tegenover stellen maar het was allemaal niet scherp genoeg. Clarence en Hugo kregen nog kansen op de eretreffer maar geheel in stijl mochten ook deze er niet in.

Samenvattend een kansloze en frustrerende wedstrijd tegen een felle ploeg waar we geen moment vat op kregen. Van onze 11 tegendoelpunten tot nu toe wisten De Zouaven er in 2 wedstrijden meer dan de helft te maken. De andere 10 tegenstanders kwamen niet verder dan 5 goals. Gelukkig was er dit weekend ook nog goed nieuws: al onze concurrenten verloren namelijk ook. Al is de keerzijde daarvan natuurlijk wel dat we een uitgelezen kans laten liggen om goede zaken te doen op de ranglijst…

Kortom, uithuilen en opnieuw beginnen. Laten we ervan uitgaan dat dit een offday was zoals elke ploeg die wel eens heeft. Volgende week de kans om positief af te sluiten voor de winterstop tegen ADO ’20. De uitwedstrijd wisten we te winnen met prima spel. Maar laten we wel oppassen voor onderschatting: ADO draait de laatste weken prima en staat bovenaan in de 2e periode.

Man of the Match
Misschien een beetje een ondankbare taak na zo’n wedstrijd maar Jelle werd door zijn medespelers uitgeroepen tot Man of the Match. Aan zijn werklust heeft het zeker niet gelegen gisteren!

Jelle kreeg van zijn teamgenoten de titel "Man of the Match" toebedeeld.

Jelle kreeg van zijn teamgenoten de titel “Man of the Match” toebedeeld.

Topscorers (na 12 wedstrijden):
1 Hugo 8
2 Gijs 4
3 Adan, Niels 3
4 Thomas, Jilles 2
5 Rutger, Bram, Jelle, Clarence 1

Competitie
Veel verrassende uitslagen dit weekend: de hele Top-4 verliest: Volendam gaat onderuit bij ADO ’20, volgende week onze tegenstander. Purmersteijn verliest thuis van KFC (waar wij nog met 7-0 van wonnen) en Zeeburgia wordt thuis verrast door Sporting Martinus. Lisse verplettert OSV maar weer eens een keer en DWS wint het degradatieduel van Diemen.

De schade van onze nederlaag valt gelukkig mee omdat onze belangrijkste concurrenten ook verliezen. KFC profiteert van de misstappen van de Top 4 en passeert Purmersteijn. De nummers 5 t/m 9 van vorige week winnen allemaal en schuiven dus dichter naar de top. DWS passeert Diemen. In de tweede periode gaan Lisse en ADO ’20 nu aan kop met 10 uit 4. De Zouaven en BFC volgen op 3 punten. Nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop. Zaterdag ontvangen we ADO ’20, zo mooi zijn voor de stand in de periode (en ons zelfvertrouwen) als we deze weten te winnen!