JO17-1 op voorsprong in halve finale nacompetitie

Na in de eerste ronde te hebben afgerekend met Jonathan wachtte vandaag een oude bekende in de eerste leg van de halve finale: het Amsterdamse Zeeburgia waartegen we in de competitie twee keer gelijk speelden. Een tegenstander die we inmiddels door en door kennen: een technische, conditioneel sterke ploeg met een paar zeer goede spelers. En dat alles op het broeierige kunstgras van De Meerweg waar de gevoelstemperatuur om half elf ’s ochtends al 30 graden was, het zou een heet ochtendje worden…

Volg de JO17-selectie ook op: 

Facebook
Instagram
Flickr

(Verslag: Frank Trijbels)
BFC begon prima, al in de eerste minuut haalde Tim voor de eerste keer de achterlijn (er zouden nog vele malen volgen), zijn voorzet kon door Clarence worden ingekopt maar de keeper was alert. Na 5 minuten een schot van Rutger Meijer waarvoor de keeper opnieuw aan de bak moest. Weer 5 minuten later een prima actie van Tim over rechts, op het laatste moment besloot hij niet voor eigen succes te gaan maar voor te geven, helaas ging de bal net voorbij aan Hugo en Rutger Meijer. Op de andere vleugel kon Clarence er regelmatig langs glippen, zijn grootste kans stuitte op de keeper. Vlak daarna een grote kans voor Hugo: hij werd goed vrijgespeeld, liftte de bal over de uitkomende keeper maar helaas ook over de goal.

Niels opende de score!

Zeeburgia stelde daar aanvallend niet al te veel tegenover dat Rutger en Busse kon verontrusten, maar was wel een keer levensgevaarlijk: via een reflex van Damian en de lat ging de inzet over het doel. Dat was het sein voor een broodnodige drinkpauze halverwege de eerste helft. De bidons vonden gretig aftrek waarna BFC de draad weer oppakte. Hugo probeerde het nog eens van afstand maar ook deze poging ging over. Na een half uur spelen kreeg Niels het op zijn heupen. Eerst begon hij aan een solo vanaf de middenlijn, in de buurt van het penaltygebied haalde hij uit maar zijn harde schot ging buiten bereik van de keeper net naast. Dat was een serieuze waarschuwing voor de gasten want 5 minuten later was het wèl raak: Tim legt breed op de aanstormende Niels, die neemt de bal nog even mee richting de cirkel en haalt dan verwoestend uit. Ondanks een prachtige duik van de keeper vliegt de bal via de linkerpaal in het doel: de bevrijdende 1-0 staat eindelijk op het bord!

Ook de laatste 10 minuten voor rust waren geheel voor BFC. Amper 5 minuten na de 1-0 gaat Tim maar weer eens buitenom en eenmaal aangekomen bij de achterlijn kruist hij voor de steeds wanhopiger kijkende linksback langs. Tim behoudt het overzicht en ziet Jelle aan komen stormen: Tim’s voorzet is op maat en Jelle ziet het gaatje in de linkerhoek. Zijn schot past precies en verdwijnt tussen 2 verdedigers en de keeper in het doel voor de dikverdiende 2-0. Beide doelpunten op assist van Tim.

Jelle prikt Tim;s voorzet perfect binnen; 2-0!

Een prachtig moment om op 2-0 te komen zo vlak voor de rust. Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn, alleen jammer dat we niet nog wat meer afstand hadden genomen want dat had prima gekund tegen een Zeeburgia dat in de eerste helft weinig indruk wist te maken. Er kwam echter een volledig andere tegenstander uit de kleedkamer. Vanaf het eerste fluitsignaal zetten ze goed druk, werd BFC opgejaagd en kwamen er meer gevaarlijke uitbraken dan in de hele eerste helft bij elkaar. Al snel had deze tactiek succes, een prachtige voorzet vanaf rechts kon bij de tweede paal in de korte hoek worden binnengekopt voor de aansluitingstreffer: 2-1. BFC was snel van de ergste schrik bekomen en ging weer op zoek naar een grotere marge. Syb kwam erin voor Busse. Hugo kreeg een grote kans toen hij alleen op de keeper af kon, maar hij prikte de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Even later volgde een schot van Jelle, maar de keeper stond goed. Toen was het weer de beurt aan de gasten: een eerste poging ging nog net voorlangs maar na een kwartier was het dan toch raak. Damian zag een uittrap sneller bij zich terugkomen dan de bedoeling was en onderschepte de bal met zijn handen, helaas net buiten het strafschopgebied. De daaropvolgende vrije trap werd prachtig in de verre hoek gemikt, Damian kon er net niet bij. Voorsprong weg, we konden opnieuw beginnen. De gedachten gingen even naar de mogelijkheden die we hadden om deze wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. De drinkpauze kwam op een goed moment om even vocht én zelfvertrouwen bij te tanken.

Syb torent boven iedereen uit en knikt de 3-2 binnen!

Maar zoals we ook in de wedstrijden tegen Jonathan zagen zit het mentaal wel goed met dit team en ook nu wist BFC zich goed te herpakken na deze dubbele dreun. Met verse krachten Cesar, Thijs en later ook nog Wouter uit de JO15-1 gingen we weer op zoek naar een voorsprong. En die kwam een kwartier voor tijd! Tim bleef goed druk zetten op de linksback, een bal die verloren leek leverde daardoor toch nog een corner op. Met een prachtige trap slingerde Niels de bal het strafschopgebied in, daar torende Syb hoog boven iedereen uit en zijn kopbal verdween door een witte muur van verdedigers in het doel.

Het werd daarna nog even een kwartier peentjes zweten om deze zege thuis te brengen. Zeeburgia wist de paal nog te raken maar het bleef bij 3-2. Gezien het spelbeeld in 3 van de 4 kwarten was deze overwinning verdiend. Een overwinning op karakter waar alle linies aan bijdroegen. Kortom, een zwaarbevochten overwinning onder moeilijke omstandigheden met als gevolg dat we plaatsing voor de finale volledig in eigen hand hebben. Zeeburgia moet volgende week van ons winnen, en dat is ze in de drie onderlinge wedstrijden van dit seizoen nog niet één keer gelukt. Maar we hebben ook gezien hoe snel een wedstrijd kan kantelen, dus we moeten zaterdag opnieuw vol aan de bak.

Man of the Match:
Jelle vormde met Niels het motorblok op het middenveld, beide mannen speelden uitstekend en wisten allebei te scoren. Uiteindelijk kreeg Jelle één stem meer en werd daarmee de dik verdiende MOTM. Onvermoeibaar tackelend en passend en weer voorop in de strijd. Top Jelle!

Topscorers (na 25 wedstrijden):
1 Hugo 23
2 Cesar 9
3 Gijs 8
4 Thomas 7
5 Jelle (+1) 5
6 Jilles, Clarence , Niels (+1) 4
7 Rutger Meijer, Adan 3
8 Tim 2
7 Pepijn, Rutger Mostert, Bram, Syb (+1) 1

Uitblinkers Niels en Jelle scoren allebei, en Syb komt binnen op de erelijst met zijn eerste- en zeer belangrijke- doelpunt .

Overige uitslagen:
KFC JO17-1 Kampong JO17-1; 1-1
Kampong houdt KFC op 1-1 en heeft de beste papieren om de finale te halen maar moet volgende week thuis nog wel even winnen.