JO17-1 op karakter naar eerste thuisoverwinning

Met die fijne 0-9 van vorige week in het achterhoofd keek iedereen uit naar de derde thuiswedstrijd van dit seizoen: zou het na twee mislukte pogingen vandaag dan eindelijk lukken om de 3 punten in eigen huis te houden? Dat moest dan wel gebeuren tegen een tegenstander van een ander kaliber: Sporting Martinus uit Amstelveen, dat tot vandaag alleen van Zeeburgia had verloren. 

Volg de JO17-selectie ook op:
Facebook
Instagram
Flickr

JO17_martinus_Hugo

Hugo haalt uit voor 1-0.

(Verslag: Frank Trijbels)
We begonnen met Damian op doel, Pepijn, Busse, Rutger en Willem achterin, Jelle, Niels en Gijs op het middenveld en voorin Thomas, Hugo en Bram.
BFC startte fel. Bram had geen kind aan zijn directe tegenstander en kwam keer op keer gevaarlijk door over links. Al na 2 minuten kon hij de keeper voor de eerste keer testen. Niet lang daarna ging Rutger goed door op links, zijn voorzet werd door Hugo naast gekopt. Na een kwartier ging de BFC-storm wat liggen en kwam Martinus er af en toe uit. We gingen teveel mee in hun spel en het werd wat slordig.

Maar halverwege de eerste helft was het dan toch raak. Na een vloeiende aanval stuurde Gijs Hugo weg, Hugo zette in zijn aanname meteen een verdediger op het verkeerde been en kon doorlopen naar de goal. Hij schoof de bal beheerst in de verre hoek en liet (na 180 minuten) eindelijk het eerste thuisdoelpunt van deze competitie aantekenen: 1-0!

Na de goal ging BFC door met aanvallen en had kansen om de wedstrijd al voor de rust te beslissen. Een schot van Jelle kon door de keeper worden gekeerd, en even later kopte opnieuw Jelle over. Daar stonden nauwelijks uitgespeelde kansen voor Martinus tegenover: bij hen draaide alles, zowel verdedigend als aanvallend, om hun boomlange nr. 4. Hij kreeg een paar kopkansen en vrije trappen maar niets waar Damian zenuwachtig van werd.

Vlak voor rust een zware klap voor BFC: Niels krijgt zijn tweede gele kaart (makkelijk gegeven) en moet vertrekken: we mochten ruim een helft lang met een man minder onze voorsprong gaan verdedigen. Maar de beste kans voor rust was gewoon weer voor BFC: Bram zet weer eens goed door op links en legt de bal terug op Hugo die de bal net over schiet.

Jelle was weer heer en meester.

Jelle was weer heer en meester.

In de rust verzint Thomas een nieuwe tactiek om de verwachte storm met een man minder te kunnen overleven. Daan kwam in de ploeg. We gingen compact spelen, 4-3-2 met weinig ruimte tussen de linies en loerend op de counter met snelle uitbraken via Thomas en Adan, die inmiddels ook in het veld was gekomen. Martinus mocht tot de middenlijn komen en werd daar opgevangen door een fel strijdend BFC. De eerste de beste kans na rust was ook weer voor BFC: na een mooie actie van Thomas kon de keeper de bal nog net overtikken.

De rest van de tweede helft kwam het voor BFC voornamelijk neer op tegenhouden en dat lukte eigenlijk prima. Iedereen verdedigde mee en hield zich aan het strijdplan. Martinus was wel dreigend maar zelden echt gevaarlijk.

Bij het verstrijken van de officiële speeltijd werd de moegestreden Gijs vervangen door Pelle, onze reservekeeper die noodgedwongen nog even als veldspeler mocht fungeren. Pelle zal op dat moment niet gedacht hebben dat hij nog veel speeltijd kreeg maar om de een of andere reden vond de weinig communicatieve scheids het nodig om maar liefst 10 minuten extra tijd te laten spelen. Maar zelfs 50 minuten met 10 man en een regen aan gele kaarten konden BFC niet breken. Martinus drong wel aan maar daardoor kwamen er ook kansen voor BFC. Vlak voor tijd haalde Rutger Meijer verwoestend uit vanaf de rand van het strafschopgebied, zijn schot spatte op de paal uiteen.

Rutger Meijer schiet kiezelhard op de paal

Rutger Meijer schiet kiezelhard op de paal

De laatste minuten trok Martinus nog alles uit de kast, de keeper ging zelfs mee naar voren maar BFC gaf geen krimp. Iedereen werkte zich een slag in de rondte, en als er toch een bal doorheen kwam was daar altijd nog Damian.

Eindelijk wist de scheids zijn fluit toch te vinden en floot af. Een superbelangrijke overwinning: we rekenen af met een beginnend thuis-syndroom, we passeren Martinus op de ranglijst en we hebben laten zien ook op karakter een overwinning over de streep te kunnen trekken.

Een echte teamprestatie, laten we deze lijn doortrekken in de twee uitwedstrijden die ons nog resten voor de herfstvakantie!

Man of the Match
Opnieuw veel kandidaten vandaag, maar Damian bleek vandaag (opnieuw) niet te passeren. Zijn tweede clean sheet op rij, en maar 1 tegengoal in de laatste 4 wedstrijden. De terechte MOTM van deze week!

Competitie
Volendam neemt na een rechtstreeks duel zeer overtuigend de koppositie over van KFC en is nu als enige nog ongeslagen. BFC haakt dankzij de 3 punten van vandaag aan bij de subtop achter deze 2 koplopers, bestaande uit Diemen, Purmersteijn en Zeeburgia (ervan uitgaande dat zij maandag geen misstap maken tegen OSV tenminste).

Lekker dat we met de uitwedstrijd tegen koploper Volendam voor de boeg weer even wat lucht hebben na twee overwinningen op rij. Volgende week nog een topper trouwens: ook KFC en Diemen spelen tegen elkaar op Super Saturday! Ons doelsaldo laat zien dat we ook achterin de zaakjes prima op orde hebben: alleen koploper Volendam en BFC hebben gemiddeld minder dan één tegengoal per wedstrijd, de rest van de ploegen (veel) meer.

Topscorers (na 5 wedstrijden):
1 Hugo 5
2 Adan 3
3 Rutger, Gijs, Thomas, Bram 1