JO17-1 naar halve finale nacompetitie

Onze mannen hadden een zware klus zaterdag; een 2-3 achterstand uit de heenwedstrijd van de kwartfinale tegen Jonathan goedmaken op eigen veld, om zo een plek in de halve finale van de nacompetitie om promotie te bewerkstelligen.

Volg de JO17-selectie ook op: 

Na slechts één minuut al op voorsprong!

Facebook
Instagram
Flickr
Onze Starting XI voor deze wedstrijd was flink gewijzigd door het ontbreken van topscorer Hugo en vice-aanvoerder Rutger Mostert. Toch stond er een sterk team op het veld vandaag: Damian was wederom onze sluitpost, achterin vormden Pepijn, Busse, Syb en Willem de verdediging. Rutger Meijer vormde het middenveld samen met Jelle en Niels en voorin mochten Clarence, Cesar en Tim zorgen voor de benodigde doelpunten.

Met trainer/coach Jelle op de bank was BFC er alles aan gelegen om uit de startblokken te schieten en zo vroeg mogelijk te scoren, om genoeg tijd te hebben om een voorsprong uit te bouwen naar de benodigde marche van twee doelpunten. Niet zo gemakkelijk gedaan als gezegd, want we hadden in de ploeg uit Zeist een stevige tegenstander te pakken!

Toch kreeg BFC dit al na één minuut voor elkaar. Syb stuurde linksbuiten Clarence op fraaie wijze de diepte in, waarna diens voorzet evenzo fraai in de rechterhoek tot doelpunt werd gepromoveerd door Cesar. Alweer zijn 9e doelpunt voor de JO17-1, en wat een belangrijke! Het doelpunt van Cesar bleek het startschot voor een zeer vermakelijke wedstrijd.

Beide teams, inmiddels dus op gelijke hoogte, streden om iedere meter van het veld en de heren van BFC lieten zien dat zij op de Meerweg wilden heersen.

Achterin stond het wederom als een huis, en er werd ook met dusdanige rust gevoetbald, dat BFC al snel de controle greep in momenten van balbezit. Doordat de jongens de bal snel weer in het bezit hadden na balverlies, soms ook geholpen door slordige passes van Jonathan, kwamen er flink wat momenten dat er kansen lagen. Toch werd BFC dan vaak tegengewerkt door de assertieve keeper van Jonathan, die vele uitbraken onschadelijk wist te maken. Daaruit voortkomende diepteballen van de gasten waren desondanks al snel weer voor BFC, waardoor het wachten was op het moment dat onze jongens zichzelf zouden belonen met een tweede doelpunt.

Rutger werd terecht bejubeld na zijn wonderschone goal.

Op die tweede goal moest men zestien minuten wachten, maar de wijze waarop was iedere wachttijd waard geweest. Na een sterke interceptie van Jelle en het oppikken van de tweede bal door Niels, schoot Rutger de bal rond de ‘tweede lijn’ met een verwoestende uithaal fraai met een volley. Hiermee wist hij de keeper van Jonathan vanaf zeker 25 meter te verschalken in de rechter bovenhoek. Een weergaloos doelpunt, wat niet zou misstaan in een verkiezing voor ‘doelpunt van het jaar’.  Geheel terecht dat Rutger dus ook door vrijwel iedereen werd bejubeld en kon rekenen op applaus van menig toeschouwer, ook die van de bezoekers uit Zeist.

 

BFC zat op rozen na deze treffer van Rutger, en had niet veel later zelfs nog op grotere voorsprong kunnen staan nadat Clarence Niels in stelling bracht, maar hij zag zijn fraaie schot net over het doel suizen. Het leek in die fase niet op te kunnen voor BFC, en Jonathan leek machteloos om echte kansen te creëren op de Meerweg.

Toch ging het voor rust nog even mis; een dieptepass –met een zeer sterke lucht van buitenspel- kon laag breed worden gelegd én binnengelopen door Jonathan. Hiermee slonk de marche qua doelpunten weer tot één, en stonden beide teams dus weer gelijk over twee wedstrijden.

Maar BFC liet de kop niet hangen. Er werd nog steeds overal op het veld gestreden en BFC kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid vlak voor rust toen Niels mocht aanleggen voor een corner.

De fijne trap van Niels werd doorgekopt door Cesar, waarna Jelle bij de tweede paal goed meesprong met de uitkomende keeper. Jelle was hem echter net voor en kon daardoor de bal met een fraai boogje over de sluitpost heen koppen: 3-1!

De benodigde marche was weer hersteld en dus was het nu zaak deze vast te houden en waar mogelijk zelfs uit te breiden. En daar zouden kansen genoeg voor komen!

Terecht terug van weggeweest: de juichfoto!

De tweede helft laat zich eenvoudig omschrijven: Het was voor namelijk een kwestie van geluk en scherpte voor het doel. Er werden door BFC kansen genoeg gecreëerd, met bij vlagen heerlijk voetbal, maar de bal verdween niet meer in één van beide goals. Zo waren er kansen voor Cesar, Rutger, Clarence, Niels, Tim en Jelle, maar vaak ontbrak het in de afronding of de eindpass aan de benodigde nauwkeurigheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Niet dat Jonathan erg gevaarlijk werd, maar met één tegentreffer zou er toch een verlenging volgen.

Intussen waren Daan, Thomas, Thijs de Haan en JO15-spelers Thijs en Grigor ook binnen de lijnen gekomen. BFC speelde de wedstrijd overheersend uit en op een klein slotoffensiefje van Jonathan na bleef het rustig voor het doel van Damian en dus was de overwinning een feit.

De jongens mogen zich nu opmaken voor de halve finale van deze spannende nacompetitie, een prachtige prestatie. Opvallend aan de wedstrijd is de teamgeest die overduidelijk aanwezig was op het en rond veld. De toeschouwers zagen een gretige groep BFC-spelers met één en hetzelfde doel; naar de volgende ronde. Goed om te zien!

Man of the Match

Vele stemmen gingen naar onze aanvoerder Jelle, die wederom voorop ging in de strijd, maar uiteindelijk kreeg Syb één stem meer van zijn teamgenoten. Samen met zijn collega’s gaf hij vorm aan een zeer solide verdediging, iets wat hem terecht deze titel opleverde. Fantastisch gedaan Syb!

Syb werd Man of the Match en Willem kon zich daar wel in vinden!

Topscorers (na 24 wedstrijden)
1 Hugo 23
2 Cesar (+1) 9
3 Gijs 8
4 Thomas 7
5 Jilles, Clarence en Jelle (+1) 4
6 Adan, Niels en Rutger Meijer (+1) 3
7 Tim 2
8 Pepijn, Rutger Mostert en Bram 1

Andere uitslagen:
Zeeburgia bouwde de 2-3 uitzege bij Bennekom overtuigend uit op eigen veld. Huizen kwam de klap van 7 spelers die bij hun A1 moesten meespelen niet te boven en verloor ook thuis van KFC. DVV redde de eer door thuis met 2-1 van Kampong te winnen.

Onze eerstvolgende tegenstander is dus Zeeburgia, een oude bekende waar wij in de competitie nog niet van hebben weten te winnen. We hebben echter ook nog nooit van de Amsterdammers verloren! Tweemaal werd er tegen Zeeburgia in een spannende pot gelijk gespeeld. Er staat ons dus een enerverende tweeluik te wachten!