JO17-1 moet het met een puntje doen na slordige wedstrijd

De herfst is natuurlijk niet het ideale seizoen voor een tripje naar de Bollenstreek. Zaterdag geen uitgestrekte velden vol kleurige tulpen maar miezerige regen, grijze lucht en 9 graden. We moesten na onze serie van 3 overwinningen op rij oppassen voor onderschatting van FC Lisse: weliswaar de nummer 10 van de ranglijst maar vorige week nog goed voor een 3-0 zege bij Martinus.

Op zich waren we gewaarschuwd....

Op zich waren we gewaarschuwd….

Volg de JO17-selectie ook op:

Facebook
Instagram
Flickr

(Verslag: Frank Trijbels)

Gelukkig geen discussie over de veiligheid van het kunstgrasveld van vandaag: dat was zo belabberd dat de laatste rubberkorrels jaren geleden al waren gevlucht. De Starting XI van vandaag waren: Damian op doel, Rutger Meijer, Busse, Rutger Mostert en Daan achterin, Jelle, Niels en Gijs op het middenveld en voorin Thomas, Hugo en Jilles. De wedstrijd begon rommelig. Lisse was bepaald geen technische hoogvlieger maar moest het van inzet hebben. Ze dekten kort en gaven onze mannen weinig ruimte om hun favoriete combinatiespelletje te spelen. Maar de eerste echt goede aanval van BFC na een minuut of tien leverde meteen succes op: Jelle zag Gijs goed vrij staan en speelde hem perfect aan, Gijs ging goed door ondanks twee verdedigers in zijn nek en rondde af met een mooie lob in de verre hoek: een prachtgoal en een lekker begin van de wedstrijd.

Gijs lobt de bal fraai over de keeper

Gijs lobt de bal fraai over de keeper

Nog geen minuut later leek Hugo de wedstrijd al te beslissen maar hij werd teruggefloten vanwege hinderen van de keeper. Daarna volgde een rommelig kwartier waarin BFC teveel meeging in het hotseknotsbegoniavoetbal van de gastheren. Weinig ballen werden over de grond gespeeld, de tweede bal was vaak voor Lisse maar die wisten daar ook niet al te veel mee te verzinnen. Het laatste kwartier voor rust had BFC de wedstrijd kunnen en moeten beslissen. We hadden in die fase 5 hele en halve kansen. Eerst een geplaatst schot uit de tweede lijn van Rutger Meijer dat door de keeper nog net kon worden gepakt. Vlak daarna een vrije trap van Hugo, de keeper stond opnieuw op de goede plek. Een volgende mooie aanval eindigde met een schot van Jilles dat net voorlangs ging, Thomas kon er dit keer helaas niet meer bij. Rutger Mostert kreeg nog een kopkans uit een corner en vlak voor rust ging de bal uit een scrimmage voorlangs het doel.

Maar het bleef bij een magere 0-1 voorsprong waarmee we de rust ingingen en daar zouden we in de tweede helft nog spijt van krijgen… Over die tweede helft kunnen we kort zijn: het was niet best. Het spel werd nog onzorgvuldiger en na een minuut of twintig werd steeds duidelijker dat het voor veel BFC-ers een zware week met weinig slaap was geweest. Niet dat Lisse nu direct zoveel gevaar wist te stichten maar wij wisten nauwelijks meer iets te creëren. Willem loste Daan af en Pepijn kwam voor Gijs in het veld.

De weergaloze sliding van Rutger

De weergaloze sliding van Rutger

Halverwege de tweede helft een grote kans voor Lisse toen hun linksbuiten werd weggestuurd, maar Rutger wist te redden met een tackle uit het boekje. Uiteindelijk bleek de wedstrijd toch 10 minuten te lang te duren voor de vermoeide BFC-ers. Een makkelijk gegeven vrije trap werd door de Bussumse muur van richting veranderd en zeilde bijna in de lege hoek. Bij de daaropvolgende corner was er geen houden meer aan: die werd hard binnengekopt achter Damian en de 1-1 stond op het bord. Op ons tandvlees wisten we de wedstrijd zonder verdere kleerscheuren uit te spelen, en mochten we niet klagen toen de snelle rechtsbuiten van Lisse de bal in de dying seconds net naast schoof. Daarmee zouden we ook te weinig hebben gekregen: de 1e helft was voor BFC, de 2e voor Lisse en daarmee was de eerste puntendeling van dit seizoen voor beiden terecht. Nu 2 weken om te herstellen en zorgen dat we klaar zijn voor de eerstvolgende cruciale thuiswedstrijden tegen directe concurrenten KFC en Diemen. Deze wedstrijden zouden weleens bepalend kunnen zijn of we echt bovenin mee kunnen draaien dit seizoen.

Jelle werd de terechte Man of the Match

Jelle werd de terechte Man of the Match

Man of the Match
Hij behoort natuurlijk elke week tot de kandidaten, maar vandaag was er geen discussie mogelijk. Jelle dreef de tegenstanders weer eens tot wanhoop door elke bal te veroveren. Tussen het kloppen, vegen en schoffelen door heeft hij ook nog tijd om die prachtige assist te versturen die lange tijd genoeg leek voor 3 punten. De terechte MOTM van vandaag!

Topscorers (na 7 wedstrijden):
1 Hugo 6
2 Adan 3
3 Thomas, Gijs 2
4 Rutger, Bram 1

Competitie
Wederom veel doelpunten en een paar verrassende uitslagen. Volendam herpakt zich van de verrassende thuisnederlaag tegen ons en deklasseert De Zouaven (die in de eerste wedstrijd nog met 0-3 te sterk waren voor ons). DWS verrast koploper KFC op eigen veld en weet daar liefst 4 keer te scoren. Purmersteijn trekt de goede lijn van de afgelopen weken door. Hekkensluiter OSV behaalt het eerste punt van deze competitie in het degradatieduel tegen de nummer 11.

Volendam neemt de kop weer over van KFC dat de laatste weken wisselvallig presteert. BFC handhaaft zich ondanks het gelijkspel op de derde plaats. Purmersteijn sluipt naar boven dankzij net zo’n goede serie als BFC (10 punten uit de laatste 4 wedstrijden). Onderaan heeft OSV nog niet zoveel aan z’n eerste punt. Lisse, Martinus en ADO zijn voorlopig de kandidaten voor de nacompetitie. Onze volgende tegenstander is KFC. Ze staan weliswaar tweede, maar hebben een opvallend groot aantal tegengoals moeten incasseren: 19, waarvan liefst 12 in de laatste 3 wedstrijden. Alleen de nummer laatst OSV heeft er meer tegen gekregen. Lekker nieuws voor onze aanvallers!