JO17-1 meldt zich in top drie na winst op koploper RKAV Volendam

Na de overwinning op Sporting Martinus van vorige week, wachtte alweer een flinke uitdaging voor “JO17-1” op deze door razende reporter Frank tot “Super Saturday” gebombardeerde zaterdag. Die titel is overigens niet geheel uit de lucht gegrepen: als nummer vier mocht BFC langs bij koploper RKAV Volendam, terwijl nummer twee KFC richting nummer drie Diemen mocht afreizen.  Niet de minste affiches dus, de rollen in de ranglijst zouden in deze speelronde zomaar volledig kunnen worden omgedraaid.

Volg de JO17-selectie ook op:
Facebook
Instagram
Flickr

Bij het noemen van RKAV Volendam gaan de gedachten van menig BFC’er terug naar de finale van de nacompetitie van de toenmalige C1, toen de zwartbroeken op de Meerweg met 0-5 heer en meester waren. En ook dit seizoen draaien de Volendammers zeer soepel, er werd slechts één keer puntverlies geleden; door een gelijkspel tegen DWS. We konden onze borst dus natmaken!

Overigens kon er wel weer hoop worden geput uit het feit dat we in die C1-nacompetitie de uitwedstrijd aan de Dijk wél wist te winnen, en de daaruit opkomende gedachte dat het zeker moeilijk zou worden maar zeker niet onmogelijk was om een resultaat te boeken, was de drijfveer voor BFC.

We begonnen met Damian op doel, Daan, Busse, Rutger en Willem achterin, Jelle, Niels en Gijs op het middenveld en voorin Thomas, Hugo en Bram. BFC had de boodschap begrepen dat een resultaat net zoals vorige week als team moest worden geboekt en vloog de wedstrijd lekker fel aan. Toch waren het in die eerste helft vooral de Volendammers die de meest doelgerichte ploeg waren.

De sterke, snelle en technisch vaardige spelers van Volendam wisten elkaar vrij makkelijk te vinden, en zorgden met hun beweeglijkheid “na-de-actie” voor flink wat loopwerk voor de BFC’ers, die duidelijk moeite hadden met deze sterke ploeg.

De vreugde was groot na de 0-1

De vreugde was groot na de 0-1.

Toch ging BFC niet ontevreden de kleedkamer in. We waren dan wel een aantal keren goed weggekomen, maar hadden zelf ook wat kansjes gecreëerd. Aan de bal speelde BFC zeker niet slecht en het was dat er in de laatste fase sprake was van besluiteloosheid in passing of positionering of een gebrek aan overzicht, anders had BFC nog voor rust kunnen profiteren van het onscherpe vizier van Volendam. De grootste kans van BFC was wellicht voor Hugo, die door Jelle knap werd vrijgespeeld, maar hij kwam net een teenlengte tekort om de bal langs de keeper te prikken.

Na rust maakte Jilles zijn opwachting in de aanval, en al na zes minuten bewees hij zijn waarde: na een goede pass van Jelle wist hij Hugo te vinden, die deze voorzet knap via de grond in de korte hoek binnenkopte, 0-1! Ondertussen had Volendam de paal al geraakt, en de open strijd uit de eerste helft, leek zich in de tweede helft te gaan herhalen.

Helaas was er niet lang sprake van vreugde. Volendam ging er nog eens vol voor, maar koos in deze helft niet veel meer voor het combinatiespel, maar vaker voor de langere bal. Of dat kwam doordat er door BFC beter als team werd verdedigd op hun combinaties, of dat dit hun nieuwe tactische plan was, zullen we nooit weten. Maar helaas bereikten ze wel hun doel, want drie minuten na de 0-1 stond de gelijke stand alweer op het bord. Een lange bal werd weggekopt door de sterk spelende Busse, maar de “tweede bal” kwam helaas voor de voeten van een inschuivende Volendammer. Het middenveld was daar dus even onderbezet en deze nieuwe kans werd door Volendam dankbaar uitgepakt; de bal verdween laag langs de uitkomende Damian in de verre hoek.

Het meegereisde BFC-publiek genoot van de strijd.

Het meegereisde BFC-publiek genoot van de strijd.

Na deze gelijkmaker zette de open wedstrijd zich voort. Beide teams zochten volop de aanval en verdedigden met veel passie en strijd hun eigen doel. Volendam leverde veel druk, maar toch kreeg BFC in deze fase de beste kansen. Hugo kon bijvoorbeeld een voorzet van Thomas bij de tweede paal niet tot goal ombuigen en ook veel andere snelle uitbraken van BFC bleven onbenut. Tot Jilles er weer vandoor ging op links en de bal onhoudbaar in de rechterhoek wilde knallen. Hij raakte de bal echter niet helemaal zoals gepland, maar dat leverde hem wel een assist op. Thomas was er namelijk als de kippen bij om de bal bij de tweede paal alsnog binnen te werken; 1-2!

Vijftien minuten voor tijd verving Rutger Meijer de door rugpijn gekwelde Willem nog op de rechtsbackpositie, en ook hij speelde daar samen met zijn collega-verdedigers een zeer degelijke pot.

Na een spannende slotfase, waarbij zelfs de keeper van Volendam in standaardsituaties mee naar voren ging, kwam BFC toch als winnaar uit de bus van deze spannende, sportieve en vermakelijke clash.

Wéér een mooie teamprestatie, waarbij de jongens zich voor en mét elkaar naar dit resultaat knokten. Een mooier voorbeeld van de invloed van inzet en teamgeest op de prestatie konden we niet geven, en de drie zeer belangrijke punten konden vanaf de Dijk mee naar de Meerweg.

Thomas scoorde zijn tweede competitietreffer.

Man of the Match
Waar een team als team speelt, zijn er veel kandidaten voor deze titel. Deze keer is hij voor Jilles, die zijn invalbeurt bekroonde met twee zeer belangrijke assists en veel dreiging op de flank.

Competitie
In de andere topper op deze Super Saturday weet KFC te winnen van Diemen, en lijkt ook DWS de draai gevonden te hebben, zij winnen de Amsterdamse stadsderby van Zeeburgia afgetekend met 0-4.

Volendam verliest zijn ongeslagen status en daarnaast ook de koppositie, die wordt overgenomen door KFC. BFC haakt dankzij de 3 punten van vandaag nu echt aan in de top drie en wurmt zich los van de subtop. Onderin lijkt OSV nu echt in de problemen te geraken, nu Lisse de tweede overwinning bijschrijft. Hopelijk blijft het daar voorlopig bij, gezien BFC volgende week op bezoek komt bij de geel-blauwen uit het bloemendorp.

Topscorers (na 6 wedstrijden):
1 Hugo: 6
2 Adan: 3
3 Thomas: 2
4 Rutger, Gijs, Bram: 1