JO17-1 leidt winterstop in met vierklapper

De JO17-1 heeft het kalenderjaar met een positieve ‘vibe’ afgesloten door uit bij Sporting Martinus met 0-4 te winnen. De JO17-1 hield in winterse omstandigheden het hoofd koel, liep na rust uit en kwam zelf amper in gevaar tegen een onmachtige thuisploeg.

Een sneeuwfoto vooraf mocht niet ontbreken!

Volg de JO17-selectie ook op: 

Facebook
Instagram
Flickr

Het kunstgras in Amstelveen was de avond ervoor een sneeuwbui bespaard gebleven, maar tijdens de warming-up gooiden een flinke hagelbui en een donderklap toch roet in het eten. Binnen enkele minuten was het veld voorzien van een dikke laag hagel en sneeuw. Na een extra halfuur wachten en wat winterpret kwam dan toch het verlossende ‘it giet oan!’ van de scheidsrechter, en zo kon het potje ‘Ter Land, Ter Zee en in de Lucht: Glijd ‘m er in‘ van start.

Al snel bleek dat de jongens ondanks de sneeuw een goede zin hadden om deze wedstrijd vandaag te spelen, en hem ook te winnen. Zo begon het team fel en werd de vraag vanuit de staff om als team te spelen ook positief beantwoord. De JO17-1 wilde overduidelijk blijven voetballen ondanks het gladde veld, en in de meeste gevallen ging dit goed. Toch waren er ook momenten dat men langs de lijn het hart vast hield, want sommige passjes waren ook nét te kort, waardoor Sporting Martinus ineens aan uitbreken kon denken. Vaak kon de goed verdedigende achterhoede zich echter ook gesterkt voelen door de assertief uitkomende Bas, waardoor de spaarzame slippertjes zonder nadelige gevolgen voor de stand bleven.

Positieve gevolgen voor de stand had de opening op Tim, die op zijn beurt Thijmen vrijspeelde. Thijmen was als ‘10’ al een flink aantal keren gevaarlijk rond het strafschopgebied gekomen, maar kwam in die dertiende minuut ook daadwerkelijk tot een doeltreffend schot in de verre hoek; 0-1!

Thijmen wordt bejubeld na zijn openingstreffer.

Tot aan de rust bleef BFC het proberen, maar hoewel er heel goed als team werd gespeeld, kon het het overtal wat de ploeg op veel plaatsen op het veld had in sommige gevallen wel wat beter uitspelen. Tot de rust waren er wel afstandsschoten, kansjes en een aantal corners, maar buiten de goal van Thijmen viel er aan beide kanten geen doelpunt meer te noteren voor de thee.

Na rust had BFC niet lang nodig om de wedstrijd in het slot te gooien. Cesar was binnen twee minuten na rust al aan het juichen, nadat hij de bal plompverloren meekreeg van een verdediger. Zijn boogballetje viel keurig over de keeper en dus stond het al snel 0-2 op het inmiddels iets beter bespeelbare veld.

Hierna werd er her en der gewisseld in de formatie van BFC. Willem werd vervangen voor Grigor, en Jaylon kwam op rechtsbuiten in plaats van Tim. De beide wissels zorgden even voor een ietwat rommelige fase, omdat het middenveld een nieuwe samenstelling kreeg. Daar had spel het soms meer weg had van een flipperkast in plaats van een voetbalwedstrijd. Maar al snel had BFC de boel weer op orde, en kon men weer aan aanvallen gaan denken.

De verdediging was sterk in de duels zaterdag.

Ook Bram was inmiddels binnen de lijnen gekomen, en hij stuurde Cesar zo’n tien minuten voor tijd op weg naar zijn tweede treffer van de dag. Wederom met een boogballetje over de keeper zorgde de spits voor de 0-3, zijn tweede van de dag en toch ook alweer zijn negende doelpunt van het seizoen! Het bleek tevens zijn laatste actie van de wedstrijd, want hij mocht direct na het juichen plaatsmaken voor de debuterende Roan, die na een voetbreuk in augustus en wat spierblessures nu zijn eerste speelminuten in de JO17-1 van dit seizoen maakte.

Het slotakkoord was voor Rutger. Na een uitbraak van Jaylon over de rechterflank werd zijn voorzet uiteindelijk afgeslagen voor het doel. Vanaf de rand van het strafschopgebied was Rutger er echter als de kippen bij om de toch vrij moeilijke bal toch laag in de verre hoek te mikken. Via de binnenkant van de paal sloeg de bal in de andere hoek in het net, en zo was de 0-4 eindstand wel bereikt.


Roan maakte eindelijk zijn minuten in de JO17-1!

Hierdoor sloot de JO17-1 het kalenderjaar toch positief af. De laatste weken waren voor het team zwaar en ongelukkig, en was het moeilijk om de negatieve spiraal van verliezen te doorbreken. Tegen Sporting Martinus liet het team, terwijl het heus niet allemaal even mooi was, toch in het overgrote deel van de wedstrijd zien dat het wél ook echt als team kan voetballen, en met de 0-4 zege heeft BFC gelijk het mooiste voorbeeld aan zichzelf gegeven dat deze spelopvatting dan ook direct vruchten af kan werpen.

Na de winterstop gaat de JO17-1 op jacht naar de tweede periode, om in ieder geval nog mee te kunnen doen om promotie. Voorlopig moet het team echter genoegen nemen met een vijfde plek op de ranglijst…

Man of the Match:
Cesar was een echt aanspeelpunt, scoorde twee keer en werd uitverkozen tot ‘Man of the Match’. IJzersterk gedaan Cesar!

Een ietwat ingetogen juichfoto dit keer, maar blij waren we zeker met de overwinning!

Competitie:
KFC en De Foresters doen aan stuivertjewisselen bovenin, en BFC lijk voorlopig op genoegen met de middenmoot te moeten nemen. Direct na de winter wacht nummer drie WV-HEDW, een mooie eerste stap om dichterbij de topdrie te komen.