JO17-1 keihard onderuit in Hoorn

De JO17-1 is de ongeslagen status na vijf wedstrijden kwijt. In een nat en winderig Hoorn was Hollandia flink op schot en vielen er maar liefst tien doelpunten te noteren; 7-3.

Kansen genoeg zaterdag…

Volg de JO17-selectie ook op:
Facebook
Instagram
Flickr

De ziekenboeg van de JO17-selectie was ook deze week rijker gevuld dan een luxe feeststol, en dat had wederom gevolgen voor de Starting XI: Justin verving de geblesseerde Bas onder de lat, Vincent versterkte nogmaals de achterhoede (nu in plaats van de geblesseerde Thijs), bijgestaan door Willem, Niek en Mano. Seyfullah, Thijs Zwagerman en Rutger completeerden samen met Tim, Cesar en Wouter het elftal wat op jacht zou gaan naar de derde competitiezege op rij. Dit tegen het nog puntloze Hollandia, wat volledig uit ‘eerstejaars’ bestond.

Een blik op resultaten uit de BFC-geschiedenis, leert ons dat de eerste echte herfstdag, in combinatie met een zwaar gemotiveerde tegenstander die naarstig op zoek is naar punten, meestal geen recept is voor BFC-succes. Maar de JO17-1 begon voortvarend, heel voortvarend zelfs, en leek al vroeg in de wedstrijd die druk van zich af te laten glijden.

De wedstrijd begon voortvarend!

Slechts vijf minuten na de aftrap mochten we al juichen door de 0-1 van Wouter, voorgegeven door Tim. Die goal kwam wel voort uit een levensgrote kans voor Hollandia die ternauwernood voor twee volledig vrijstaande tegenstanders kon worden opgeruimd door Niek.

 

Intussen werd het spel wel steeds slordiger, maar toch kwam BFC na elf minuten zelfs op 0-2, nadat Thijs met een fraai boogballetje Tim lanceerde. Hij vond Wouter en die zorgde op zijn beurt voor zijn tweede treffer van de dag, en het seizoen!

Maar hierna begon het tij te keren. Hollandia weigerde toe te geven aan het vooruitzicht van een derde nederlaag op rij en begon steeds feller de duels in te duiken. BFC had hier overduidelijk moeite mee, en kwam steeds vaker één of twee stappen te laat. Toch creëerde BFC nog steeds levensgrote kansen, meestal via de vleugels, maar op wonderbaarlijke wijze wist BFC de score niet te vergroten, in enkele gevallen zelfs voor een leeg doel.

Die hardheid zorgde zelfs voor judo-taferelen van de aanvoerder van Hollandia, die na gepasseerd te zijn door een dus losgebroken Tim, laatstgenoemde al vallend onderuit wist te werken door hem bij de broek te grijpen. Deze ‘Ippon’ was zijn tweede geel toch zeker wel waard, maar de scheidsrechter floot enkel voor een vermanende “foei”. Balvoordeel was er tegelijkertijd ook voor Thijs, dus ging er naast een overtal na twintig minuten, ook een potentiële doelkans aan de BFC-neus voorbij. Achteraf een bepalend moment, want alles leek geoorloofd.

De kansen voor Hollandia werden steeds groter!

Hierna kwam BFC zelf meer in de problemen. Hollandia schoof veel spelers door en achterin was het vaak opletten geblazen. Zo raakten de gastheren de paal en moest Justin vaak in actie komen.

Kortom; BFC raakte de grip die het had volledig kwijt en dus kon het dat er bij rust in plaats van een veilige 0-3 of 0-4, een gelijke stand van 2-2 op het bord stond. Hollandia had bloed geroken en was op jacht naar zijn prooi. Intussen was Cesar geblesseerd afgehaakt en ook Niek werd gewisseld. Thijmen en Jaylon waren hun vervangers en later zou Grigor het veld ook betreden.

De rust was een welkome pauze van het “Hollandia-momentum”, maar BFC bleek er weinig aan te hebben gehad; nog geen anderhalve minuut na de thee stond BFC met 4-2 achter. Een boogbal vanaf links verschalkte Justin en ook een voorzet vanaf rechts waaide plompverloren via de paal binnen. Toch waren ze terecht, want de doelpunten straften slordigheden in de opbouw af waar de JO17-1 al wekenlang mee wegkomt.

Nu stond BFC voor een moeilijke missie, maar de jongens bleven toch jagen naar een aansluitingstreffer. En die kwam er ook: Hollandia bleef onveranderd judoën in de duels en slechts af en toe wist BFC het baltempo zo te versnellen dat er door de muur van verdedigers kon worden gespeeld. Op dat moment werd steevast aan de noodrem getrokken door Hollandia, en zo mocht Thijmen van een meter of dertig aanleggen voor opnieuw een vrije trap. Zijn boogbal was de keeper te machtig en dus had BFC weer hoop op een beter resultaat dan verliezen in Hoorn; 4-3.

Thijmen scoorde zijn eerste competitietreffer!

BFC kreeg ook wat ook kansen voor dat betere resultaat, maar deze werden wederom niet gescoord.

En waar BFC op jacht ging naar de gelijkmaker, daar scoorde Hollandia er rustig op los. In totaal liepen de gastheren op eigen veld uit naar een monsterscore van 7-3, uitermate trefzeker profiterend van de slordigheden van BFC’ers.

Rutger was nog dicht bij een prachttreffer door een volley heerlijk te drukken van buiten de ‘16’, maar de keeper werkte de bal fraai uit de hoek.

Een flink pak op de broek dus, en dat terwijl de wedstrijd zo voortvarend begon voor BFC. Maar achteraf kunnen we veilig stellen dat Hollandia zwaktepunten van BFC afstrafte die ADO’20 en Lisse nog onbestraft lieten. Genoeg werk aan de winkel dus voor de JO17-1!

Gelukkig is het monsterverlies ook gefilmd, en dus kunnen er ook daadwerkelijk lessen worden getrokken uit deze nederlaag. Geen sprake van “gauw vergeten” dus!

Man of the Match:
Ook bij ruim verlies kunnen spelers uitblinken: Rutger was dicht bij een prachtdoelpunt en was volgens zijn teamgenoten ook de “Man of the Match”. Gefeliciteerd Rutger!

Stand:
KFC is de enige foutloze ploeg, BFC maakt een kleine duikeling naar plek drie; door het grote verlies stapt sv Huizen op doelsaldo over BFC naar plek twee. ADO’20 en SDO zijn nog puntloos, maar voor hoelang?

Topscorers (na 5 wedstrijden):
1: Cesar; 4
2: Thijs Z, Wouter(+2); 2
3: Jaylon, Rutger, Thijmen(+1); 1

Assist-leaders (na 5 wedstrijden):
1 Tim (+2); 5
2 Wouter: 2
3 Thijs Z., Seyfullah 1