JO17-1 houdt ook Lisse van zich af

Zonder zelf groots te spelen, heeft de JO17-1 ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op de Meerweg werd FC Lisse in een evenwichtige wedstrijd puntloos terug naar het bloemendorp gestuurd na een 3-2 zege voor BFC. 

Vincent maakte zijn debuut in de JO17-1!

Volg de JO17-selectie ook op:
Facebook
Instagram
Flickr

De Starting XI van zaterdag was mede vanwege wat blessureleed in de selectie enigszins gewijzigd ten opzichte van vorige week; Bas stond op doel, Thijs de Haan, Willem, Vincent en Mano vormden de verdedigingslinie. Seyfullah, Thijs Zwagerman en Rutger maakten een driemans middenveld en voorin mochten Tim, Cesar en Wouter zich gaan richten op het kloppen van de verdediging van Lisse. Thijmen, Jaylon, Grigor en Niek hadden een plaats op de reservebank. Roan en Bram waren nog niet fit genoeg om te spelen in deze tweede competitiewedstrijd.

In de dagen voorafgaand aan het duel was er mooi nieuws gekomen voor Bas en Jaylon; zij mogen zich proberen te plaatsen voor het selectieteam van JeugdPlan Nederland JO16 West 1. Oftewel, het regioteam van de KNVB voor jongens onder de 16. Een mooi avontuur voor de heren dus, en hopelijk voor hun weten zij zich na de scouts, ook bij de trainers van dit team in de kijker te spelen.

Dan de wedstrijd. Het was de eerste competitiewedstrijd op de Meerweg voor de JO17-1 en de toegestroomde supporters wilden zien of de jongens een goed gevolg kon geven aan de eerste overwinning, uit bij ADO’20. Maar de bezoekers van FC Lisse lieten vanaf minuut één zien dat ze niet voor Jan-met-de-korte-achternaam zo vroeg uit de veren waren gekomen, ze kwamen voor de winst. Ook voor hen zou dat de tweede overwinning betekenen, en dus stonden hier twee nog foutloze ploegen tegenover elkaar. Zoals gezegd kwam Lisse voor drie punten, en dus kreeg BFC maar weinig tijd van de bezoekers.

Thijs prikt de (onzichtbare) bal in de verre hoek: 1-0!

Toch wist BFC kansen te creëren en snel te scoren. Eerst schoot Cesar na een pass van Tim nog naast, maar daarna was het wél raak.Lisse, wat zelf in balbezit snel de voorste linie wilde bereiken, wist geen gaatje te vinden in de opbouw, en na drukgeven van Wouter was de bal snel weer voor BFC. Thijs kon hierdoor op de keeper af en wist alweer zijn tweede treffer van het seizoen te noteren; 1-0! Het was een welkome goal na tien minuten, maar verder was er allerminst sprake van een groot overwicht voor BFC. Lisse was feller, BFC was vooral slordig en leed veel balverlies rondom de middenlijn.

Toch had het spel van Lisse ook een keerzijde; er lag voor BFC voor vele meters aan ruimte, op het moment dat het onder de eerst druk uit was. En zo kon het dat een uitbraak van BFC door een splijtende pass van Wouter bij Tim terecht kwam. Die weet zich meestal wel raad met een steekpass en dus zette hij Cesar na een sprintje vogelvrij voor een leeg doel. Op zijn beurt bleef Cesar koel zoals het een spits betaamt, en dus stond BFC al na 13 minuten op 2-0.

Daarmee leefde BFC zoals gezegd wel een beetje boven z’n stand. De score correspondeerde nu eenmaal niet helemaal met het spelbeeld op het veld. Lisse stelde dan ook snel orde op zaken. Een steekpassje vanaf het middenveld bracht de rechtsbuiten van Lisse vervaarlijk “de 16” in. Zijn voorzet was zuiver genoeg om zijn collega in staat te stellen te scoren, en dus stond het slechts één minuut na de goal van Cesar al 2-1.

De wedstrijd bleef vermakelijk, maar BFC snakte wel een beetje naar de rust. Tot de verdediging van Lisse BFC een cadeautje gaf: een centrale verdediger zag Tim aan voor een collega en gaf hem de bal zo in de voeten. Tim is zelden zelfzuchtig en gaf het cadeautje snel door aan Cesar. Zoals bekend is laatstgenoemde niet vies van zulke buitenkansjes, en dus kreeg BFC de 3-1 zo in de schoot geworpen, zo’n dertig seconden voor rust.

Cesar kan de 2-0 vrij binnenlopen.

Het was de marge die na de rust broodnodig bleek. BFC speelde de tweede helft dan zelf wel iets beter als het ging om opbouwen en drukgeven, maar de vele aanvallende mogelijkheden werden niet goed uitgespeeld. Zoals in de eerste wedstrijden was er vaak sprake van een gebrek aan overzicht of geluk in de afronding.
En dus hield Lisse hoop. Er werd aanvallend gewisseld bij de bezoekers en BFC kwam weer wat meer onder druk in de slotfase. Twee minuten voor tijd kreeg Lisse waar het op hoopte; na een ouderwetse scrimmage werd de bal onhoudbaar het doel van Bas ingejaagd en dus kon BFC zich opmaken voor een verhitte slotfase: 3-2.

Er was dan ook vooral sprake van opluchting bij BFC nadat de (goed leidende) scheidsrechter het eindsignaal over de Meerweg liet klinken. BFC wist de allereerste thuiszege van het seizoen te boeken, en blijft dus, inclusief bekerwedstrijden, vooralsnog ongeslagen. Goed spel of niet, het is een mooi begin van het seizoen, en dat is zeker wat waard. Volgende week wacht de verre uitwedstrijd bij Hollandia, en zal BFC scherp moeten zijn om foutloos te blijven in de competitie. Tot volgende week!

3-2, goed voor zes punten uit twee wedstrijden!

Man of the Match
Vincent speelde tijdens zijn debuut een ijzersterke wedstrijd en hij werd dus door zijn medespelers tot “Man of the Match” gekroond. Gefeliciteerd Vincent!

Stand

Alleen BFC, KFC en De Foresters (1 wedstrijd minder gespeeld) zijn nog foutloos. Hollandia, de tegenstander van volgende week, is nog zonder punten en zal dus gebrand zijn om deze volgende week tegen BFC binnen te slepen. Scherp zijn dus!

Topscorers (na 4 wedstrijden):
1 Cesar (+2) 4
2 Thijs Z  (+1) 2
3 Jaylon, Rutger 1
Cesar komt met zijn twee doelpunten op een totaal van vier, Thijs Z. pakt een mooie tweede plaats!

Assist-leaders (na 4 wedstrijden):
1 Tim (+2) 3
2 Wouter (+1) 2
3 Thijs Z., Seyfullah 1
Tim pakt de voorsprong als assist-leader, medevleugelspeler Wouter blijft in zijn kielzog’!