JO17-1 hervat competitie met monsterzege op OSV: 11-1

De JO17-1 is het kalenderjaar zeer productief begonnen. Na twee oefenzeges tegen Sparta Nijkerk en Victoria (respectievelijk 6-2 en 4-1), kreeg OSV deze zaterdag een flinke draai om de oren op de Meerweg. Uiteindelijk stopte de teller na tachtig minuten voetbal op twaalf goals: 11-1.

Volg de JO17-selectie ook op:
Facebook
Instagram
Flickr

De bezoekers van OSV waren zo coöperatief om ons te helpen bij ons ‘vakantiegangers-probleem’ door twee weken eerder richting de Meerweg te komen. Maar desondanks druppelden ook voor deze wedstrijd de afmeldingen binnen. Damian, Jilles en Daan moesten verstek laten gaan, en uiteraard moesten we Bram al missen. Dat maakte de weg vrij voor hulptroepen Stanley, Syb, Tim en Wouter.

Jelle schiet de 1-0 binnen.

Na de ruime uitoverwinning in Oostzaan van eerder dit seizoen, lag onderschatting op de loer. En inderdaad, OSV deed er in de beginfase alles aan om BFC het leven zuur te maken, terwijl BFC verzandde in slordigheden en, nog opvallender, een zeer laag speeltempo en een gebrek aan duelkracht. Deze fase werd echter afgesloten na wat tactische wijzigingen en het duurde daarna niet lang voordat Jelle de openingstreffer vanuit de draai mocht binnenwerken na een corner. Een welkome treffer, want eenvoudig ging het dus allemaal nog zeker niet bij de thuisploeg.

Opvallend was dat BFC binnen tachtig minuten wereldkampioen buitenspel-lopen probeerde te worden. En hoewel er dus zeer veel passes strandden bij een omhooggestoken vlag, wist BFC na de openingstreffer van Jelle toch steeds meer kansen te creëren. Hugo prikte nog een doelpunt binnen op aangeven van Jelle en ook Gijs kwam tot scoren uit een afgemeten voorzet van Thomas. Uiteindelijk zochten beide teams met een 5-0 stand de kleedkamers op, omdat Hugo vlak voor rust zijn hattrick al compleet maakte op aangeven van Tim. BFC leefde in weelde, terwijl de voorsprong ook nog vele malen hoger had kunnen zijn omdat er nog enkele grote kansen om zeep werden geholpen.

In de rust werd, naast wat voetbaltactische puntjes, vooral gehamerd op het fanatiek uitspelen van de wedstrijd, het werken aan het doelsaldo en het voorkomen van blessures. En we kunnen niet anders zeggen, dan dat de jongens dit voortreffelijk hebben gedaan. De toeschouwers waren namelijk nog niet terug van hun kop koffie, of Thomas mocht na een fraaie pass van Hugo al aanleggen voor zijn vijfde competitietreffer van het seizoen. Mocht OSV in de kleedkamer nog motivatie hebben gekweekt, dan was die hierbij wel vervlogen. In de rust waren Rutger Meijer en Syb binnen de lijnen gekomen, zij vervingen Willem en Niels, en gingen met frisse moed op jacht naar meer doelpunten

Toen Rutger Mostert niet veel later een vrije bal slim oppikte langs de lijn, snel opstoomde en Hugo in stelling bracht, stond vier minuten na rust de 7-0 alweer op het bord.

Er viel genoeg te juichen op de Meerweg!

Een ongekende doelpuntenmachine was draaiende op de Meerweg, en voorlopig was de honger naar doelpunten nog niet gestild. Wel moest Rutger Mostert vlak hierna met kramp gewisseld worden, hij werd vervangen door Clarence. Ook JO15-1 speler Wouter Melsert was binnen de lijnen gekomen, hij mocht de plaats op de rechterflank innemen van de sterk spelende Tim. En ook Wouter wist op zijn beurt voor veel dreiging te zorgen, maar kwam niet tot een goal.

Even later leek Gijs zijn tweede van de dag binnen te werken na het omspelen van de keeper, maar in de afronding ontbrak het aan schotkracht, en zijn bal kon door een aanstormende verdediger van de lijn worden gehaald. Nog geen minuut later lag de bal er alsnog in, nadat de keeper de bal ietwat knullig over zijn eigen doellijn werkte. Bij OSV was er al lang opgegeven, en het ging vanaf dit moment eigenlijk nergens meer over. Wel kwamen zij nog een keer oog-in-oog met Stanley, maar onze sluitpost wist dit onderlinge duel te winnen door de bal in de korte hoek te keren. Hugo was intussen nog steeds op jacht naar meer doelpunten, en na een botsing met Wouter wist hij toch nog met een omhaal te scoren. De bal haalde een hoogterecord, maar viel bij de tweede paal toch tussen twee OSV’ers binnen: 9-0!

Toch wist OSV de eer nog te redden. Nadat Stan een schot van afstand wel kon keren, maar niet kon klemmen, lag voor de inlopende spits een vrij schot in de verre hoek klaar; 9-1. Daarna was het weer eenrichtingsverkeer en bleef BFC opkomen richting het OSV-doel. Een kwartier voor tijd zette Jelle goed druk op een tweede bal, waarna hij Hugo in staat kon stellen om zijn tweede(!) hattrick van de dag te maken. Een mooie prestatie, wat hem tevens zijn 15e goal in 14 wedstrijden opleverde, een mooi gemiddelde!
Het slotakkoord was voor Gijs, die met zijn tweede treffer van de dag de eindstand bepaalde op 11-1 door de bal fraai in de verre hoek te plaatsen.

Al met al was dit een wedstrijd die enkel goed was voor het vertrouwen. De JO17-1 zal volgende week vele malen meer tegenstand kunnen verwachten in de uitwedstrijd tegen DWS JO17-2. Al is het maar omdat hun JO17-1 vóór onze wedstrijd tegen Go Ahead Eagles speelt. We kunnen dus wel wat spelers van dat team verwachten, helemaal nu zij deze uitslag hebben gezien. Daarbij hebben we nog wat goed te maken tegen DWS: op de Meerweg werd in september nog met 0-1 verloren…

Man of the Match
Hoewel Hugo uiteraard zeer goed is geholpen door al zijn teamgenoten en de fraaie assists, kon deze eretitel hem als maker van een dubbele hattrick niet ontgaan. Dat smaakt naar meer!

Competitie
Doordat de rest van de competitie vrij was, valt er weinig nieuws te melden, anders dan dat we nu tijdelijk naar plek twee stijgen op de ranglijst. Wel opvallend is dat de overwinning van vandaag goed is voor bijna dertig procent van al onze doelpunten. Het is dus maar te hopen dat we al het kruid in deze pot niet hebben verschoten. Op naar DWS!