JO17-1 heeft aan één helft genoeg in Huizen

De JO17-1 had zaterdag weinig moeite met directe concurrent SV Huizen. In een zeer goede eerste helft scoorde BFC maarliefst vier keer, waardoor de drie punten werden veiliggesteld op Sportpark De Wolfskamer en de lijn een week na de winst op SDO dus werd doorgetrokken.

Volg de JO17-selectie ook op: 

Facebook
Instagram
Flickr

Na de winst van vorige week bezetten Huizen en BFC samen de vierde plek. BFC had een doelsaldo wat op één doelpunt beter was, maar was er dus op gebrand om het verschil ook in punten uit te drukken. Naast dit prestatieve doel, was het ook belangrijk het goede gevoel van de winst in de derby tegen SDO vast te houden.

In tegenstelling tot vorige week begon BFC scherp, erg scherp zelfs. Want nadat Huizen de eerste aanval op BFC losliet, was het BFC dat na het veroveren van de bal in de laatste linie eenvoudig onder de druk van Huizen uit voetbalde. Tim kon worden gelanceerd na goed werk van Mano en Rutger, en kon de vrijstaande Cesar voor het doel vinden. Op miraculeuze wijze wist Cesar echter de bal niet in het doel te krijgen. De bal ging recht omhoog, en viel tegen de borst van de inmiddels omgevallen spits van BFC, die op de doellijn lag en eigenlijk dus tweede keeper speelde. Tim kon de bal alsnog in het doel frommelen. Een kolderiek doelpunt, maar wel een die al binnen de eerste minuut van de wedstrijd kon worden genoteerd. Een heerlijke start voor BFC dus.

Cesar scoorde de 2-0 al na een kwartier!

Hierna werd duidelijk dat BFC de dienst uitmaakte in Huizen. De thuisploeg probeerde veelvuldig op te bouwen, maar BFC leverde zo goed druk, dat het meestal één tot twee balcontacten duurde voordat BFC de opbouw van Huizen had verstoord. Huizen bleek niet bij machte om dit teamspel van BFC kapot te spelen, en dus kon BFC veelvuldig oprukken richting het doel van Huizen vlak nadat de thuisploeg zélf was begonnen met opbouwen.

Een kwartier na de openingstreffer leverde dit het tweede doelpunt van BFC op. Een corner van Thijs Z. die vandaag weer op het middenveld te vinden was, wist Cesar te bereiken en hij scoorde vrij eenvoudig van dichtbij: 0-2!

De frustratie bij de thuisploeg begon inmiddels op te lopen en vooral de aanvallers van BFC werden veelvuldig gebeukt, vastgehouden en nagetrapt. Toch liet BFC zich hierdoor niet uit de tent lokken of uit het spel halen, want de gretigheid bij BFC bleef onverminderd aanwezig.

Zo knalde Wouter na een half uur fraai raak bij de tweede paal nadat Rutger de bal had voorgetrokken. Hij kon daarmee dus niet alleen de derde goal van de dag, maar ook alweer zijn derde doelpunt van het seizoen laten noteren; 0-3!

Wouter test zijn nieuwe kicksen vanuit de tweede lijn

Een ruime voorsprong dus voor BFC, wat overigens wel intussen door een knappe redding van Bas aan een tegentreffer was ontsnapt nadat Huizen het wel lukte om de laatste linie uit te spelen. Bas wist alleen de poging van dichtbij nog net naast het doel te tikken. Een knappe en belangrijke redding, omdat Huizen anders ineens toch mee ging doen in deze wedstrijd, waar BFC de regie over leek te hebben.

Vlak voor rust voltrok Cesar het vonnis voor Huizen, nadat hij wederom door Tim werd bediend, op vergelijkbare wijze als in de eerste minuut. De lage voorzet werd door Cesar koelbloedig met een sliding tot doelpunt gepromoveerd en zo kon het dat BFC in de rust met borst vooruit richting de kleedkamer liep; 0-4!

Een ruime voorsprong, die niet anders dan terecht kon worden genoemd. Want BFC speelde echt als een team in Huizen. Zowel het aanvallen als verdedigen (en alles wat daartussen zit) werd zoveel mogelijk als team aangepakt, en dit wierp duidelijk zijn vruchten af. Het was nu aan de thuisploeg om de eigen eer te redden op het eigen (korte) kunstgras.

Jaylon knalde de tweede helft op linksbuiten

In de rust was de stemming uiteraard opperbest vanwege de ruime voorsprong, maar ook bedachtzaam; dat de thuisploeg vlak na rust zou gaan “stormen” om de kans op een gelijkmakende vierklapper zo groot mogelijk te maken, was te verwachten. En dus maakte BFC zich op voor een heet eerste kwartier na rust.

Er werd gesproken over de eigen tactiek, en wat te doen als Huizen onverhoopt zou scoren.
Toch mocht Huizen juichen in deze tweede helft. Na acht minuten kwam Bas uit op een halfhoge vrije trap die de “zestien” in kwam zeilen vanaf een meter of dertig. Het door hem geroepen “los!” werd helaas waarheid; de bal viel uit zijn handen stil voor de voeten van een inlopende Huizer. Dit buitenkansje werd door laatstgenoemde benut: 1-4.

Dit was het minst positieve scenario wat BFC vooraf had bedacht, want zo’n treffer zorgt altijd voor opportunisme en hoop bij een tegenstander, en zo ook bij Huizen. BFC trok het plan uit de kast om de wedstrijd “dood te maken”, zelf weer kansen te creëren en daarmee de punten veilig te stellen, zonder al te veel risico te lopen.

De Huizers hanteerden veelvuldig de botte bijl…

En zo geschiedde, Huizen kwam eigenlijk niet echt meer door de verdediging heen, speelde veel lange ballen en Bas kon veelvuldig doorschietende ballen opruimen. Echt gevaarlijk werd het dus allemaal niet, terwijl BFC toch zeker nog een handvol zeer grote kansen wist te creëren voor het doel van Huizen. Vaak was de eindpass onscherp, de schoten onzuiver of stond de (sterk spelende) keeper van Huizen in de weg. Zo werden Rutger, Cesar, Tim, Jaylon en vele anderen allemaal van scoren afgehouden, terwijl er een aantal kansen toch écht wel een doelpunt hadden mogen of zelf moeten zijn. Het was dus maar goed dat BFC de eerste helft het net wél ruimschoots had weten te vinden.

Intussen was Huizen op die openingsfase na wederom niet bij machte om het BFC echt lastig te maken, en was de frustratie duidelijk merkbaar, voelbaar en hoorbaar voor BFC’ers. Na wat vliegende tackles, ijsbeentjes en trappen na vond de scheidsrechter het na bedreigende taal wel mooi geweest, en dus eindigde Huizen deze wedstrijd niet met het volledige elftal.

Juichen in Huizen!

Dit overtal leverde BFC nog enkele kansen op, maar ook Huizen wist met tien man er toch nog een mogelijkheid uit te persen, maar een goede sliding van Vincent voorkwam erger. Zodoende was de tweede helft vele malen minder leuk om naar te kijken dan de eerste, maar sleepte BFC er wel een goede overwinning uit in Huizen. Volgende week wacht de loeizware thuiswedstrijd tegen de nummer 2, De Foresters. Blijven knallen jongens!

Man of the Match
Tim scoorde en noteerde wederom een assist. Hij werd hiermee met 1 stem voorsprong op Mano verkozen tot “Man of the Match”. Top gedaan Tim!