JO17-1 grijpt nacompetitie na puntendeling

De laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie betekende weer eens een tripje naar Amsterdam voor een ontmoeting met onze directe concurrent Zeeburgia, de hofleverancier van het betaald voetbal. We wisten natuurlijk wat we van hen kunnen verwachten: een tegenstander met niet alleen veel techniek en snelheid maar ook de mentaliteit en conditie om tot het einde door te blijven gaan.

Hugo viert feest na de snelle 0-1

Volg de JO17-selectie ook op: 

Facebook
Instagram
Flickr

Onze Basiself van vandaag: Damian in de goal, achterin Pepijn, Syb, Rutger en Willem, op het middenveld Jelle, Niels en Rutger Meijer en voor Clarence, Hugo en Thomas. Zeeburgia begon fel zoals we van ze gewend zijn en onze defensie moest meteen vol aan de bak om zich de behendige en snelle tegenstanders van het lijf te houden.

Aan onze kant kwam het gevaar in de beginfase vaak van Clarence, die zich wel thuis voelde op de rechtervleugel en de verdedigers van Zeeburgia vaak zijn hielen liet zien. De eerste kansen waren voor BFC. Eerst kon Thomas net niet bij een voorzet van Clarence, maar na een minuut of 10 was het dan toch al raak voor BFC. De keeper van Zeeburgia schoof de bal in de voeten van Hugo, die zich geen moment bedacht terwijl hij toch bij de middencirkel stond en de bal in het doel schoot.

Halverwege de eerste helft was het opnieuw feest voor BFC, Clarence zette weer eens prima door op rechts, liep twee verdedigers er uit en legde goed af op de meegelopen Hugo die de bal hoog in de touwen schoot: 0-2 na 20 minuten, wat een luxe! Er leek op dat moment weinig aan de hand.

Hugo rondt de assist op maat van Clarence af voor de 0-2

Toen Niels een paar minuten later de bal rakelings voorlangs schoot leek Zeeburgia rijp voor de sloop maar de Vorentscheidung bleef uit. Sterker nog, naarmate de eerste helft vorderde werd Zeeburgia steeds gevaarlijker en leken wij het conditioneel lastig te krijgen op het broeierige kunstgras. Willem viel na een half uur geblesseerd uit, dat betekende dat Daan zijn rentree mocht maken. Die laatste 10 minuten waren geheel voor Zeeburgia dat fel op jacht ging naar doelpunten. Het bleef bij één tegengoal zodat we met 1-2 gingen rusten.

Na rust twee verse krachten in het veld in de persoon van Jilles en Gijs. BFC begon goed en een schot van Clarence ging ook weer rakelings voorlangs. Na 10 minuten bracht Thomas met Tim en Cesar ook zijn laatste twee wissels in het veld. Halverwege de tweede helft een goede actie van Jilles op links, zijn schot verdween in het zijnet. Bij het ingaan van het laatste kwartier leek Zeeburgia opnieuw over wat extra benzine in de tank te beschikken en schakelden ze een tandje bij. Dat leidde al snel tot de gelijkmaker die al een tijdje in de lucht hing. Maar BFC zat niet bij de pakken neer en gin g weer vrolijk op jacht naar een voorsprong. En binnen 5 minuten na de gelijkmaker hadden we die voorsprong alweer te pakken, en hoe? Tim kreeg het weer eens op zijn heupen, hij lanceerde zichzelf vanaf eigen helft, snelde langs twee of drie verdedigers en maakte het toen ook meteen maar zelf af: een prachtige goal en gelukkig weer wat lucht voor BFC!

Tim wordt gefeliciteerd met zijn 2-3

Dit was duidelijk een tikkie voor Zeeburgia, een paar minuten later hadden Jilles en Rutger de beslissende 2-4 op hun schoen maar hij wilde er niet in. Dat was het signaal voor de thuisploeg om alles of niets te gaan spelen: achterin 1 op 1 en met een extra aanvaller. Het was 5 minuten buigen of barsten voor BFC. Eerst was het Damian die zijn ploeg met een wereldredding voor de gelijkmaker behoedde, maar vlak voor tijd was zelfs hij kansloos. De nummer 11 van Zeeburgia kreeg de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied en nam hem heerlijk op de slof: als een granaat sloeg de bal over Damian in de verre hoek, een goal die bij de profs niet zou hebben misstaan en waarvoor je alleen maar kunt applaudisseren. Kortom, een spannende wedstrijd tussen twee attractief spelende ploegen die terecht in de nacompetitie staan. Natuurlijk is het nooit lekker als tot tweemaal toe een voorsprong uit handen wordt gegeven maar tegen deze sterke tegenstander kunnen we er vrede mee hebben.

Man of the Match:
Onze immer hardwerkende aanvoerder Jelle ging ook vandaag weer voorop in de strijd, was ook dicht bij een doelpunt en werd terecht door zijn teamgenoten gekozen als MOTM.

Topscorers (na 21 wedstrijden):
1 Hugo (+2) 21
2 Cesar 8
3 Gijs 7
4 Thomas 6
5 Jilles, Clarence 4
6 Jelle, Niels, Adan 3
7 Rutger Meijer, Tim (+1) 2
8 Pepijn, Rutger Mostert, Bram 1

Competitie
Purmersteijn kunnen we definitief afstrepen als concurrent, tot vandaag waren ze nog in de race voor de derde periodetitel maar ze laten het thuis vreselijk afweten. KFC wint maar nipt van Martinus en komt in punten gelijk met BFC. Kampioen Volendam verslaat degradant OSV in stijl, het arme OSV komt daarmee op 145 tegengoals (bijna 7 per wedstrijd). DWS wint ruim bij ADO ‘20 maar kan de nacompetitie om degradatie niet meer ontlopen.
BFC ziet KFC langszij komen maar blijft dankzij een veel beter doelsaldo op plek 2. BFC en Zeeburgia zijn nu zeker van een plaats in de nacompetitie, samen met KFC. Onze laatste wedstrijd is nog van belang voor de zwaarte van onze eerste tegenstander in de nacompetitie, dus een goed resultaat tegen Purmersteijn is nodig!