JO17-1 geeft niet thuis tegen concurrent

De JO17-1 is bij de hervatting van de competitie keihard onderuit gegleden bij WV-HEDW. Op sportpark Middenmeer in Amsterdam werd met 7-3 verloren, nadat bij de rust al een 5-1 achterstand was opgelopen. Met deze uitglijder is BFC definitief afgehaakt in de strijd om de bovenste plaatsen van de 4e divisie, en ligt zelfs de degradatiezone op de loer.

Dit beeld zagen we helaas te vaak zaterdag…

 

Volg de JO17-selectie ook op: 

Facebook
Instagram
Flickr

Nadat de JO17-1 met een positieve ‘vibe’ de winterstop in was gegleden door op de ijsvlakte bij Sporting Martinus met goed voetbal ruim te winnen, was er na de winterstop geoefend tegen CSV Apeldoorn en Kampong. Met een verliesbeurt, een overwinning maar vooral een positief gevoel door het vertoonde spel op zak, werd de eerste competitiewedstrijd helaas benaderd met weken van trainingen waar hoogstens tien man aanwezig waren. De keerzijde van het gemak waarmee trainingen werden afgezegd was dan ook duidelijk merkbaar in de wedstrijd waar het er écht om ging: “WV-uit”.

Want het verschil tussen beide ploegen was groot. Voor zowel BFC als WV-HEDW was winst in deze wedstrijd noodzakelijk om in het spoor te blijven van De Foresters en KFC, die beiden stuivertje wisselen als het gaat om de koppositie. Maar waar WV-HEDW als één team wilde voetballen, daar was BFC een onwennig en onsamenhangende groep voetballers die elkaar soms letterlijk in de weg liep en die vooral in niets uitstraalde dat er een belangrijke wedstrijd werd gespeeld…

Het leverde een vreemde eerste helft op. In de eerste minuten deed BFC nog alleraardigst mee, en dit leverde kansen op voor Cesar (twee kopballen), Jaylon (balletje nét voorlangs) en zelfs een goal voor Rutger, die een  goede vrije trap van Thijmen fraai uit de lucht binnen wist te drukken. 0-1 uit bij WV, dat was een luxe!

Maar BFC leefde hiermee ver boven de stand, de thuisploeg had vertrouwen in eigen kunnen en was dan ook razendsnel met het antwoord; zowel op het scorebord als op het veld, 1-1.

De rest van deze eerste helft leverde een beeld op waarin de thuisploeg het bezoekende BFC volledig in de tang had, en vrijwel iedere bal richting het BFC- goal een doelpunt werd. WV-HEDW wilde deze wedstrijd koste wat kost winnen, en dat was in alles te merken: Er was een duidelijk strijdplan en de spelers hadden in hun communicatie niets aan duidelijk te wensen over. BFC wist zich tactisch geen raad met de speelwijze van WV, communiceerde onderling ver beneden de maat en maakte het vooral bont door te grossieren in balverlies, misverstanden, zwakte in duels en dus vooral het gebrek aan eenheid en tactisch vermogen om dit WV-HEDW af te houden van een monsterscore.

En zo kon het dat bij rust de wedstrijd al ruim was beslist en BFC door de 5-1 tussenstand de kans op meedoen om de titel voorgoed uit het hoofd kan zetten, en dat zo vroeg na de winterstop…

De tweede helft was van een ander kaliber dan de eerste.

Na rust had BFC maar één missie: uit een totaal ander vaatje tappen dan in de eerste helft.
De kans dat de ploeg hier nog een resultaat ging boeken was natuurlijk voor rust al verdwenen en dus ging het vooral om de manier waarop de ploeg, na deze oorwassing in de eerste helft, van het veld zou stappen na de volledige tachtig minuten.

Een viertal wissels werd doorgevoerd en eerlijk is eerlijk, BFC stond met een totaal ander gezicht op het veld. De boodschap leek duidelijk want BFC ging er nu daadwerkelijk voor, al was dit natuurlijk veel te laat. Het werd uiteindelijk een vermakelijke tweede helft met veel kansen over en weer, waarin beide teams tweemaal zouden scoren.
BFC verloor hierdoor uiteindelijk toch ruim met 7-3 in Amsterdam.

Hiermee werd de grootste nederlaag van het seizoen, uit bij Hollandia, geëvenaard. En beide nederlagen in ogenschouw nemend, kan dezelfde conclusie worden getrokken: in beide wedstijden was de tegenstander doelgerichter, meer één team en vooral was er een groot verschil in échte winnaarsmentaliteit te bespeuren. Waar WV-HEDW als team bleef ‘pressen’, daar lieten BFC’ers zich vooral in de eerste helft gemakkelijk van de bal af zetten, en keken teamgenoten meer hoe hun collega’s het er verdedigend vanaf brachten, dan dat ze er assertief bovenop stonden om te helpen de tegenstander onschadelijk te maken.

BFC zal snel lessen moeten trekken uit deze draai om de oren, want uitgerekend Hollandia komt zaterdag naar Sportpark Meerweg. En tegen Hollandia heeft BFC dus toch echt wat goed te maken…