JO17-1 blijft onverdiend met lege handen achter

Als BFC nog iets wilde in de strijd om het kampioenschap, dan moest het vandaag gebeuren in een rechtstreeks duel met koploper Volendam, dat tot vandaag 4 punten voorsprong had. Maar omgekeerd waren de bezoekers ook gebrand op een overwinning: ze konden dan één concurrent voortijdig uitschakelen en ook nog eens revanche nemen voor de thuisnederlaag (BFC is de enige ploeg die dit seizoen 3 punten uit Volendam mee wist te nemen).

Volg de JO17-selectie ook op: 
Facebook
Instagram
Flickr

(Verslag: Frank Trijbels)
We begonnen vandaag op een druilerig Sportpark Meerweg met Damian op doel, onze vaste defensie Pepijn, Busse, Rutger en Daan, Jelle, Niels en Rutger Meijer op het middenveld en voorin Jilles, Hugo en als rechtsbuiten Tim. De spelers van “Het andere Oranje” leken nog weer een paar centimeter gegroeid en speelden zoals ze er uitzagen: met veel kracht en inzet. In de eerste helft werd de slag dan ook vooral op het middenveld uitgevochten, beide ploegen kregen weinig kansen. Het eerste kwartier had Volendam een overwicht, Damian moest al vroeg een keer aan de bak maar stond op zijn plek. Daarna begon BFC gevaarlijker te worden, vaak over rechts waar Tim keer op keer met speels gemak de achterlijn haalde. Dat leidde tot een paar mogelijkheden en één echte kans vlak voor rust, maar het zat BFC ook niet mee.

Linksback Daan was al vroeg in de wedstrijd geblesseerd uitgevallen, hij werd verrassend vervangen door Clarence, die we als rechtsbuiten kennen (geniale zet van Thomas natuurlijk: als iemand weet hoe de rechtsbuiten van de tegenstander denkt is het Clarence wel). En Clarence deed het prima op deze vreemde plek. Na 40 minuten werkvoetbal zonder al te veel kansen aan beide zijden floot de scheidsrechter voor de pauze. Na rust was er eigenlijk maar één ploeg die wilde voetballen en dat was BFC. Gijs kwam erin voor Rutger Meijer. Met het hele team werd gejaagd op de openingstreffer en achterin werd de deur goed dicht gehouden onder leiding van Rutger en Busse. Tim en Jilles bleven de backs eruit lopen en er kwamen kansjes en kansen. Ook Rutger meldde zich vaak in het Volendamse strafschopgebied. Maar ook aan de andere kant stond een hele goede verdediger, de aanvoerder, en alle hoge ballen waren een prooi voor de keeper, het langere neefje van Van der Sar.

Thijs kwam erin voor Pepijn, Clarence verhuisde naar rechtsachter zodat hij letterlijk alle hoeken van het veld te zien kreeg. Het wachten was ondertussen op een Bussumse treffer, die zo onderhand wel verdiend was. Hugo was dichtbij toen hij de bal uit een moeilijke hoek in de korte hoek probeerde te tikken: keeper verslagen maar paal stond in de weg…

Ook waren er nog kansen voor Jilles, Tim en Jelle maar de bal mocht er niet in. En dan gaat een oude voetbalwet weer op: als je zelf niet scoort dan valt hij aan de andere kant. 10 minuten voor tijd, in een van de schaarse aanvallen van Volendam, viel de bal na een corner voor de voeten van de aanvoerder die meteen uithaalde en de bal hard in de hoek schoot: 0-1 en een ongelooflijke domper.

BFC herpakte zich snel en ging in het restant van de wedstrijd op jacht naar de gelijkmaker, die meer dan verdiend zou zijn geweest. Maar ondanks een rode kaart voor hun beste man, kwamen we niet verder dan een paar kansen en een afgekeurde goal van Jelle. Jilles is er opnieuw dichtbij de lange keeper pakte alle hoge ballen Kortom, een vervelende en onterechte nederlaag met gevolgen. Maar het lag in elk geval niet aan een tekort aan de mentaliteit of werklust van de mannen. Hopelijk putten we daar voldoende vertrouwen uit voor de resterende 5 finales!

Man of the Macht
Hij is natuurlijk week in week uit onze rots in de branding achterin en ook tegen de koploper bleef Rutger Mostert moeiteloos overeind. Niet alleen defensief ging hij voorop in de strijd maar ook veelvuldig in het strafschopgebied van Volendam. Vandaag de terechte MOTM!

Topscorers (na 17 wedstrijden):
1 Hugo 18
2 Gijs 6
3 Thomas 4
4 Jilles, Jelle, Niels, Adan 3
5 Rutger Meijer, Clarence, Cesar 2
6 Pepijn, Rutger Mostert, Bram 1

Competitie
Niet alleen Volendam, maar ook al onze andere concurrenten pakken punten. KFC wint net zo makkelijk van Diemen als wij vorige week. Ook Purmersteijn en Zeeburgia winnen hun wedstrijden tegen laagvliegers. De Zouaven haalt uit tegen OSV.

Nog 5 wedstrijden te gaan. BFC haakt even af bij de twee koplopers en moet in de jacht op een ticket voor de nacompetitie nu weer achterom gaan kijken, want het gaatje met Purmersteijn en Zeeburgia is nog maar 2 punten. Onderin lijken de kaarten geschud. Volgende week de topper Volendam – KFC waarin Volendam de strijd bovenin al kan beslissen, maar KFC is momenteel in bloedvorm: 7 wedstrijden op rij gewonnen met een doelsaldo van +24. De week daarna mogen wij daar op bezoek… Maar eerst de uitwedstrijd naar Sporting Martinus in Amstelveen, op papier de eenvoudigste wedstrijd die we nog voor de boeg hebben maar zeker geen makkelijke klus. Thuis wonnen we moeizaam met 1- 0, en van de laatste 6 wedstrijden verloren ze er maar één, en dat was tegen Volendam (2-3). We moeten deze in ieder geval winnen en hopen op een voor ons gunstige uitslag van de topper.