JO13-2007-1 sluit ook tweede bekerduel winnend af

SDO JO13-2007-1 – BFC JO13-2007-1: 1-9

Selectie: Marc (K), Timothy, Vincent, Imran, Auke, Finn, Mika, Sophie, Jasper (C), Safouane, Milan, Kenzo, Sam en Nassir.

Zaterdag, wedstrijddag. Een vroegertje, want we spelen al om 8:30 uur in de ochtend. En verzamelen om 7:30 uur op het nog bijna lege Sportpark De Kuil in Bussum Zuid. Na de derby van vorige week tegen NVC (8-0) wacht opnieuw een wedstrijd tegen een dorpsgenoot, ditmaal SDO (Samenspel Doet Winnen), de oude club van onze Mika. Een mooie gelegenheid om te laten zien dat de beste voetballers uit geboortejaar 2007 uit Naarden en Bussum inderdaad in een blauw BFC shirt spelen. SDO heeft de eerste wedstrijd ook een ruime zege geboekt dus de winnaar van vandaag gaat met vrij grote zekerheid door naar de volgende bekerronde. De omstandigheden zijn uitstekend: het zonnetje schijnt en het veld is nog nat van de dauw. Mooier wordt het niet.

Dan nu de wedstrijd. Die begint een beetje rommelig. BFC lijkt nog niet helemaal wakker en het speelt aanvankelijk ietwat slordig en druistig. Desalniettemin is het duidelijk de bovenliggende partij. En komt het al snel op voorsprong als Kenzo in de 3e minuut een corner van Jappie binnentikt: 1-0. De jonge blauwhemden blijven dan aandringen in een poging om de wedstrijd al snel in het slot te gooien en SDO komt er maar zeer spaarzaam uit. Maar het verdient daarbij wel een – verdiende – strafschop en zo staat het na 6 minuten al weer gelijk. We moeten dan een minuut of tien wachten als Vinnie een corner van Jappie mooi weet binnen te knikken: 2-1. We zien nu aanval na aanval, veelal via de razendsnelle vleugelspelers Milan en Kenzo. Onder leiding van spits Sam – met in zijn rug de dynamische middenvelders Finn, Safouane en Jappie – wordt er veel druk op de SDO verdediging gezet en we tellen maar liefst 21 balveroveringen op de helft van de tegenstander. Nog voor rust loopt BFC via twee doelpunten van Jappie uit naar een 4-1 voorsprong: eerst via een mooi schot vanaf de 16 meter in de linker bovenhoek en de tweede een rebound na een inzet van Sam. SDO komt ondertussen niet meer in de buurt van de geconcentreerde Marc. De organisatie achterin is uitstekend op orde en de verdedigingslinie met Timothy, Vincent, Mika en Nassir staat als een huis en speelt eigenlijk met name op de helft van de tegenstander. En zo zien we een zogenaamde soevereine eerste helft.

Na de thee maken Auke en Imran hun opwachting in de verdediging en zien we de onvermoeibare Sophie op het middenveld. BFC gaat opnieuw voortvarend van start. De slimme Safouane verdient een vrije trap op de helft van de tegenstander die door Jappie van grote afstand op de vuisten van de SDO doelman wordt gepegeld, waarna Sophie de rebound alert binnenwerkt: 5-1. Een paar minuten later is het Kenzo die een mooie voorzet van Milan op juiste waarde schat: 6-1. De uiterst gretige spits Sam schiet in de 13e minuut een afgeslagen corner in de verre hoek (7-1) en vlak daarna reageert hij zeer attent op een voorzet van Nassir die hij mooi binnen weet te koppen: 8-1. Vlak voor tijd is het de Safaoune die dankbaar gebruik maakt van slordig uitverdedigen door de tegenstander. En zo komt de eindstand op 9-1.

En zagen we vandaag een goed maar zeker niet altijd even briljant BFC. Maar wel een hele gretige, fitte en keihard werkende ploeg, die het gaspedaal de volle 60 minuten wist in te drukken. Met heel veel druk naar voren.

Volgende week wacht de derde en voorlopig laatste bekerwedstrijd tegen FC Weesp, de oude club van onze Finn.

Een week later start de competitie waarin BFC is ingedeeld in de sterkste poule in District West 1, waarin het zal aantreden tegen ploegen als AFC’34, Buitenveldert, Koninklijke HFC, RKAV, Zeeburgia etc. Mooie affiches en fijn om naar uit te kijken.

Dus zeg ik als altijd ‘Meemaken en daarbij zijn’.

GVT