JO13-1 geeft Excelsior en Cambuur warm welkom

2016-11-19-bfcjo13-1-teamfoto2

Geen competitievoetbal volgens de KNVB speelkalender deze week. Maar zaterdag blijft zaterdag en dus werd er door de technische staf naar een waardig alternatief gezocht. De gemiddelde bezoeker van Sportpark Meerweg in Bussum moet zich welhaast even in de arm hebben geknepen, de ogen wat extra hebben uitgewreven en de oren wat hebben laten klapperen toen de programmering van het hoofdveld werd opgemerkt. Twee betaald voetbalorganisaties gaven maar wat graag gehoor aan de uitnodigingen om bij BFC twee serieuze oefenwedstrijden te spelen. En dus werd het Bussumse parkeerterrein verfraaid met diverse spelersbusjes en werd het hoofdveld opgesierd met uitblinkend talent in bekende voetbaltenues uit Rotterdam en Leeuwarden. Op z’n minst een bijzonder programma. Prachtig drieluik. Speciale ervaring. Wat een mooi affiche!

BFC JO13-1 – Excelsior  JO13                                  1-1
Excelsior JO13 – Cambuur Leeuwarden JO13     0-2
BFC JO13-1 – Cambuur Leeuwarden JO13           0-3

Wedstrijden allen 2 x 25 minuten

Opstelling: Max – Nigel, Thijmen, ThijsV, Sian – Matthijs, Bram, AlexM – Yassine, Jim, Tim – Mucahit, ThijsA, Tijn, Elias en AlexT

Doelpunt BFC: Jim

2016-11-19-bfcjo13-1-yassineWat een aantal jaren geleden nog compleet ondenkbaar was werd vandaag bewaarheid. De naamsbekendheid van BFC dendert voort, mede ingegeven door de uitzonderlijke prestaties van haar selectieteams op het voetbalveld. In de divisiecompetities en tijdens gerenommeerde toptoernooien worden steevast hoge ogen gegooid.

 

Onze talenten-in-de-dop worden in veelvoud uitgenodigd voor stageactiviteiten her en der. De samenwerking met Ajax en KNVB levert alle partijen wat op en een officiële certificering die deze blauwe draad kan bevestigen wordt op korte termijn verwacht. BFC zit in de lift, naar boven.

2016-11-19-bfcjo13-1-exc-cornerEn het werden serieuze friendlies. Strak en eervol geleid door eigen BFC scheidsrechters. De leeftijdsgenoten (gemiddeld overigens veel ouder dan de BFC JO13) van beide bvo’s konden maar moeilijk een vuist maken tegen de Azzurri. Excelsior is middenmotor in één van de twee 1e Divisies die ons land rijk is. Cambuur Leeuwarden voert de ranglijst aan in de Oosterse 2e Divisie en kan dit seizoen dus promotie afdwingen naar datzelfde hoogste podium.

Zowel op papier als in de scorebordjournalistiek dus grootse weerstand voor onze boys. Toch werd met een nagenoeg blessurevrije selectie weinig krimp gegeven. Excelsior werd zelfs nog even heel stoer op achterstand gezet, maar een aantal momenten van onachtzaamheid, de beruchte details, voorkwamen een surprise. Wederom leerzaam en een ervaring rijker, hulde dus!

2016-11-19-bfcjo13-1-goaljimKomende week weer een heerlijke voetbalweek voor de blauwhemden. Donderdag wordt geoefend tegen en bij Fortius, heel toepasselijk naast de Jaap Eden schaatsbaan in onze hoofdstad. Aanvang 18:00 uur. Zaterdag volgt de laatste competitiewedstrijd van de heenronde. Medekoploper De Foresters uit Heiloo komt op bezoek in Bussum. Aftrap is om 12:30 uur. Nieuwe uitdagingen dus. Komt dat zien!

 

 

OvV