JO12-1 On Tour: Winnen, Winnen & Winnen

Donderdag 7 september; Oefenwedstrijd Weesp J012-1 uit

Afgelopen donderdag waren we op bezoek in Weesp. Een prima locatie omringd door flats, een nieuwe woonwijk en aan de andere kant het woonwagenpark. Wat grappig om te zien is, is dat onze tegenstanders altijd al vroeg op het veld staan en gaan beginnen met hun warming up terwijl onze boys nog druk bezig zijn met tactische besprekingen in de kleedkamer.

We spelen tegen de oude club van Adonai, hij wordt uiteraard meteen herkend door het aanwezige publiek. Net als Thijmen die afgelopen zaterdag 2 september zijn oude clubje achtergelaten heeft met een verpletterend verlies van 14 goals.

Weesp heeft een paar flinke jongens in het veld lopen, dispensatiespelers? Wie weet, gelukkig hebben we via inside information feilloos door hoe je die linksvoor kort moet houden. BFC opent meteen met een snelle 1e goal. Een paar minuten later volgt alweer nr. 2 en niet veel later uit de corner nr. 3. Voor rust sluiten ze af met de 4e. Na rust weten onze jongens de goal nog 2 keer te vinden en krijgt FC Weesp zijn troost uit 1 enkele goal. Eindstand 1-6 voor BFC.

Zaterdag 9 september; NVC JO12-1 thuis

We ontvangen thuis NVC. Vanaf de Naardense club komen er nog wat mensen kijken voor deze bijna derby. In dit team spelen zeker 3 dispensatiespelers, wat direct te zien is door hun forse gestalte. Helemaal vergeleken met onze afgetrainde boys. Desondanks stonden ze erbij en keken ernaar. Behalve die ene actie waarbij de bal direct na uitname richting de goal van BFC wordt getrapt en deze door een klein misverstandje ook nog eens in het net beland. Eindstand hier 8-1.

Zondag 10 september; Districtskampioenschappen West 1 JO12

Op een prachtige locatie boven in Noord Holland, bij RKEDO in Avenhorn treden de boys aan op dit toernooi. Eerst komen alle teams officieel op met de muziek van de Champions league en hun clubvlag. De eerste wedstrijd spelen we op het hoofdveld. De ouders nemen plaats op de tribunes. De boys spelen wedstrijden van 2*11 minuten met een korte rust en wissel van helft. RKEDO moet er aan geloven. De eerste goal vliegt er al snel in. Er is geen sprake van veel tegenstand. Eindstand is 4-0.

De jongens hebben eerst een tactische bespreking gehad en mogen zich even tussen het publiek mengen. Uiteraard is er veel belangstelling voor de jonge mannen.

De ouders maken zich op voor de 2e wedstrijd. Het afgevallen Nieuw West is vervangen door Hooglanderveen. We nemen plaats op de VIP bank. Heel lang hebben we het uiteraard niet zittend volgehouden. Tot er spanning in de wedstrijd kwam, wat meer gebeurde door het overijverige gevlag van de grensrechter. De boys sluiten de wedstrijd af met een zuinige 2-0 overwinning.

De wedstrijden tegen alle andere teams leverden klinkende overwinningen op. Met uiteraard die 0 tegendoelpunten. Af en toe kregen we een klein buitje over ons heen. Toch enigszins afgekoeld werd het tijd voor een versnapering. De KNVB liet natuurlijk niet toe dat ongezonde dingen verkocht mochten worden in de kantine. Gelukkig was de slagersgehaktbal niet gesneuveld en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Nadat BFC langs was geweest kon het broodje bal van het menu worden geschrapt.

En toen werd het tijd voor de finales. Samen met Waterwijk JO12-1 gaan we de finale in. Omdat deze tussen de nummers 1 uit de poules gaat, spelen ze op het hoofdveld. De boys staan keurig opgelijnd en betreden het veld na de tune van de Champions league gevolgd door het Wilhelmus. Via de app worden de thuisblijvers op de hoogte gehouden. Ondanks dat het geen moment echt spannend is geworden, zijn er toch wat nagels gebeten…..

Na de 3-0 stelt Bastiaan al McDonalds in het vooruitzicht en dat maakt wellicht nog wel dat het 4-0 wordt. Uitstekend gedaan boys!! Ook dankzij de uitstekende goalie Thierry, het verdedigende werk van Adonai, Bauke, Boris, Jop en Mees. Het coördinerende werk op het middenveld van Mazin, Roemer, Abel en Thijmen. En de aanvallen van PieterB, PieterV, Anouar en Tijl. En natuurlijk de coaching en verzorging door Jeffrey en Aziz en de support van alle ouders.

Een fantastisch eind van een lange dag. Loon naar werken!

VK